Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Sedna
41 příspěvků moje polička 10. června 2018 14:09

Gellnerova Tak hlavně prosím náležitou fotodokumentaci malého rotvíka. 

Offline Sedna
41 příspěvků moje polička 10. června 2018 14:18

A dvě vzpomínkové. 

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 10. června 2018 14:26

Sedna ❤ ten pohled dole. 

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 10. června 2018 14:56

Na základě zdejší diskuze jsem si utříbila myšlenky a začínám uvažovat o maďarovi nebo výmarákovi. K nim mě vždycky srdce táhlo, jen na čas se odchýlilo k retrívrům, kvůli domnělé lepší ovladatelnosti (nevěřte tomu! :). No a teď ohaři zase mají šanci... Tak uvidíme.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 10. června 2018 15:33

Stará Stanová Kůže A vy jste měla "česapíka"? Tam to s tou lehčí ovladatelností nebude tak horké, to jsou docela palice dubový :-)

Gellnerova Ta představa, že na výstavě jsou jen hogo fogo psi, je dost vžitá a patří i k nejčastějším argumentům množitelů: "nebudete moct na výstavy, ale to vám asi až tak nevadí, že ne". A potenciální nový majitel si hned představí načesaného pudla a zuřivě vrtí hlavou, že určitě ne, nakonec on chce toho normálního psa, ne nějakého vyfoukaného elegána. 
Jenže to tak není, pár rozumných výsledků z výstavy je podmínkou k uchovnění, pro hodně plemen (možná pro všechny, to nevím jistě) je to jediná akce, kdy se hodnotí exteriér psa a pes v pohybu. A zase to není proto, aby se zhodnotilo, jestli je pes pěkně vyfoukanej (i když to samo při nějaký finálním rozhodování může hrát roli), ale hlavně to, jakou má stavbu kostí a těla, jaký má zuby, jaká je mechanika pohybu, zkrátka jestli odpovídá standardu, ergo jestli ten rotvajler opravdu vypadá - a chová se - jako rotvajler. Kdyby nebylo lidí, co jsou ochotný tohle absolvovat (protože to žere jak čas, tak peníze, to je asi jasný), tak by tady žádný "čistokrevný psi" nebyli ani pro nás, co jim běhání po výstavách není vlastní :-).

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 10. června 2018 15:40

Zina  vyfoukanej elegán... a eště boxer Gregor . Je to přesné, co píšeš.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 10. června 2018 15:40

paktofonika Já si myslím, že možná ještě někde se drží to, že by fena měla mít aspoň jednou štěňata, ale většinou že je za tím kšeft. Lidem, co neuchovňují, odpadnou poplatky za výstavy, zkoušky, rentgeny a další předepsaný vyšetření, takže když pak prodají 10 štěňat po 5 tisících, tak i když se chovají jakž takž zodpovědně a nechají je aspoň odčervit a naočkovat, tak jim pořád dost peněz zbude.

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 10. června 2018 17:34

Zina jo, přesně tak, měla jsem česepíka. Přišla jsem k němu jako slepá k houslím - chovatel, ke kterýmu jsem přišla pro labíka: "slečno vy chcete aktivniho psa sice jste chtěla labradora ale ja tady mam ještě takovy jiny štěňata von to nikdo nezna tak to lidi nechtěj ale k vam by se to krasně hodila"... a ještě jsem si "chytře" vybrala to nejveselejší štěně z vrhu.... no chyba za chybou, ale po bitvě je každý generál, a když to děláte poprvé, že... :)

Ona měla ještě ty negativní vlastnosti, které se bohužel u česepíků-fen někdy projeví hodně výrazně - byla nejen palice dubová, ale i extrémně plachá, i když jsem ji socializovala od začátku, včetně cvičáku.

Takže jsem díky ní poznala všemožné odlehlé turistické trasy.

Ale hlídač byla skvělý, byla i hodně chytrá (i když to byla ta typická česepícká chytrost - dovedla se o sebe postarat, přemýšlela hodně samostatně, nebyla to žádná slepá poslušnost) a byla i dokonale zdravá.

Taky jsem v životě neviděla žádného jiného psa tak ochotně a daleko skákat do vody.

A opravdu je vystihují slova "jasná a šťastná povaha".

Tady je, když jí byly 4 roky.

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 10. června 2018 20:37

U nás byla zase návštěva. Se zatajeným dechem jsem ho sledovala z okna. Kouknul na mě taky a zůstal v klidu. Stačila jsem udělat dvě fotky a hned volala manželovi dolů telefonem, že zase přišel. Pak že si ho ještě natočím. A manžel vyšel ven a kšáááááá! Prý aby si u nás nezvykl.. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. června 2018 23:08

já jsem dneska skoro přejel hodně divné zvíře a stále dumám, co to mohlo být. 

bylo to větší než kuna, mělo to delší nohy, ty nohy byly 100% hodně tmavě hnědé. na zvířeti byly nějaké světlé znaky. určitě to nebyla kočka. kdyby to nebylo tak tmavé, tipovala bych lišku.

jela jsem kolem 90, takže jsem to viděla jen na vteřinu, ale jsem si docela jistá, že to bylo fakt divné zvíře  už jsem potkala stovky zajíců, koček, lišek, psů, srn, laní, jednoho jelena, ale toto byla nějak jiný.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 10. června 2018 23:11

Jiná Realita Čupakabra 

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 10. června 2018 23:11

Jiná Realita A to ses nevrátila? Nezastavila, nešla se podívat..? Nedovedu si představit někoho přejet a jet dál 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. června 2018 23:12

Dadoo no je tam to slovo "skoro". je docela důležité. vykouklo to z příkopu a zmizelo zpět.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. června 2018 23:13

Bledule spíš liška, co skočila nohama do mořidla 

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 10. června 2018 23:15

Jiná Realita Jooo.. promiň. Já to skoro úplně přehlédla  to je dobře, že přežilo.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. června 2018 23:16

možná to byla malá liška, která měla na prsou bílý flek  a hodně tmavé ty nohy (dospělé lišky je mívají spíš světlé, tohle je mělo fakt skoro černé).

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. června 2018 23:17

Dadoo kdybych to přejela, tak se teď asi opíjím vodkou (abstinent!) a brečím  jsem v tomhle dost přecitlivělá, mám stres, i když stazím ptáka.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 10. června 2018 23:21

Nejsou ty lišky nějak přemnožené? V Londýně se přišla jedna podívat až na slavnost.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. června 2018 23:23

Kokoska ve velkých městech určitě, začínají tam být docela problémem. lidi je často krmí (asi jako kočky). na té vaší je taky vidět, že má nohy světlé, zajímalo by mě, čím se to řídí. nemají to jinak samci a samice?

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 10. června 2018 23:25

Jiná Realita Já právě taky. Jednou jsem sundala srnce a div jsem mu nešla dávat umělé dýchání. Bylo mi zle

Ale skočil mi přímo před auto a i když jsem jela zrovna pomalu a dupla na brzdu, stejně jsem do něj lehce ťukla a to ho vychýlilo z dráhy skoku a padnul hlavou na pařez a bylo po něm. Okamžitě jsem volala kamaráda o pomoc, ale byl daleko, tak musel manžel. srnec se nepohnul, bála jsem se, jestli není naživu a netrpí. Ale srnec už nežil.

Pak mi ho rozbourali a vrátilli. Prý měl jenom bouchnutí, nic zlomeného. Dostala jsem pochvalu za vysoce odbornou čistou práci 

Ale chutnal, to zas jo.