no to je moje noční můra, že něco přejedu, ale ne úplně. že někde uprostřed lesa zůstanu se zraněným čímkoli.
Chlpáči a iné
Mimochodem mám pořád větší radost, protože Otíček prospívá a je z něj skoro novej pes
![]()
To moc ráda čtu! Takže prášky pomohly?
Jiná Realita nebyl to šakal? Prý u nás jsou, odněkud z Balkánu
Potrefenáhusa určitě ne, má moc světlý nohy ![]()
Jiná Realita já jsem viděla malou lištičku přejetou minulej tejden, takovou šťěňátkovskou hlavičku měla, tipuju 2-3 měsíce ![]()
podle popisu by to mohla bejt liška, ty maj některý ty tmavý nohy docela dost.
Prášky pomohly okamžitě - co vzal první, byl bez záchvatů (ťuk ťuk ťuk samozřejmě)
Z toho jsem teda usoudila, že se asi nebude jednat o nádor v hlavě, páč to by mu nepomohla ani svěcená asi. No, tím líp!
Tak hlásím, že na stupnici toho, co jsem ochotná udělat pro svýho psa, jsem někde na 9 a 3/4 z 10. Včera jsem si ze cvičení, kde jsem asi hodinu a půl přebírala od zráchanýho psa různý mrtvý ptáky, jednoho dovezla domů. Teď ten nebohý opeřenec čeká ve sklepní koupelně, abych s ním po práci mohla se Cidem trénovat předávku (která zatím vypadá tak, že to plivne cca půl metru ode mě). Já si snad příště pořídím nějaký čistě společenský plemeno, s kterým bude třeba cvičit jen polehávání někde v hospodě na zahrádce!
Zina doporučuju ![]()
![]()
kamarádce s bíglem jsem jednou pomáhala tahat po pražským lese na špagátě mrtvou kančí hlavu...
Potrefenáhusa :-D :-D ... a směrem na Beroun se nechystáš? :-D :-D
Zina že by mi tam někdo vyměnil zlatínka? :-) Jenom upozorňuju, že našpicovaný uši se neříká pro nic za nic a že majitelé retrívrovitých to hlídání a štěkání poměrně špatně snášej :-D Ale na tom zápraží poleží rád, to jo, klidně celej den a donášení čehokoliv mokrýho opravdu nehrozí !
No původně jsem myslela na to, že už jsi očividně osvědčený "figurant" na lovecký výcvik :-D. Jinak ale já nějaký štěkání vydržím, bydlímě v řadovce a sousedovic jezevčík štěkal v podstatě nonstop, dokud žil, a vedle kokr jede každý den celý dopoledne.
Jinak Cida to teda neskutečně baví, a když jsme šli ze cvičení domů od auta, tak vedle mě celu dobu klusal s nábožným pohledem - což je taky jedinej důvod, proč to podstupuju :-).
Zina jj, já to pak pochopila :-)) Je to náročný, vlastnit lovecký plemeno a žádá si to jistý oběti holt (ta kančí hlava v lednici apod.), ale voni jsou fakt na to dělaný, nedá se svítit.
(někdo na to a někdo zas na ječení za plotem)
Zina Potrefenáhusa kančí hlava, mrtví ptáci, uaaaa
To mám za to, že to tady čtu..
Nemáte někdo zkušenosti s border teriérem? Je to hudba budoucnosti a bůhví, jestli někdy nějaký pes bude, ale hledám si postupně informace a kochám se, tak by mě zajímaly i osobní zkušenosti :)
Zu priamo s border teriérom nemám skúsenosti, ale teraz mám cairn teriéra, predtým som mala westhighland teriéra. V prvom rade treba rátať so zložitejšou úpravou srsti - síce nepĺznu, ale aby mala srsť požadovanú kvalitu a vlastnosti, treba ich trimovať - náš starý pes to nenávidel, cairna si trimujeme sami a s finálnou úpravou nám (veľmi) pomáha chovateľka.
Neviem, či ste už mali teriéra, treba rátať s tým, že to je dosť tvrdohlavé plemeno, ktoré si 2x rozmyslí v hlave každý povel, ale sú veľmi učenlivé a ak nájdete ten správny prístup, učenie a cvičenie ich fakt baví. Väčšina z nich má silne vyvinutý lovecký pud, potrebujú hodne pohybu a zábavy so svojím človekom.
Náš cairn je extrémne spoločenský, miluje, ale ozaj miluje ľudí, obzvlášť malé deti (až moc divoko), je neúnavný (ozaj potrebuje hodne pohybu alebo potom zamestnať hlavu, ak ste podobný typ ako ja a tú hlavu až tak zamestnať neviete, pripravte sa na dlhé vychádzky a prechádzky :), nie je agresívny, nemá veľmi rád mačky a drobné zvieratá (ale nikdy som ho cielene nesocializovala s inými zvermi než psami) a aktuálne naháňa v lese všetko, čo sa dá.
Potrefenáhusa ježišmarjá, mrtví ptáci, kančí hlavy... ještěže to nebožce nikdo neprozradil, já jsem citlivá bytost, to bysme nebyly kamarádky.
Stará Stanová Kůže Já jsem taky citlivá bytost, nezabiju ani komára, proto si tady stěžuju a očekávám pochopení! :-D
Jinak teda se omlouvám všem pohoršeným a zhrozeným, ale součástí uchovnění retrívrů jsou krom jiného základní lovecké zkoušky, jejichž součástí je dohledávka mrtvého opeřence, proto ten bažant u mě v koupelně!
Zina Však já se nepohoršuju, já závidím. Připadá mi strašně cool, jen tak ležérně si pohazovat s mrtvým bažantem nebo dělat stopu kančí hlavou... :)
Při dnešní procházce s Jollou jsem našla na zemi mládě nějakého dravce (na posečeném trávníku u rybníka). Nechala jsem ho tam, ale zburcovala kvůli němu záchrannou stanici ptáků. Pán pro něj chtěl přijet a já se pro mládě vrátila s košíkem ... už tam nebylo.
Trhá mi srdce, že asi někde pomalu umře. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí