Malvin Hľadala som práve po nete skúsenosti či vo vlaku trvajú na tom aby bol pes celý čas v prepravke a nič nenašla. Teraz mám dilemu čo bude lepšie.
Chlpáči a iné
Tak oficiálně trvají. Pokud by tam byl blbý stevard, tak by to mohl řešit. Pokud by Vás jelo více doporučuji kupé pro 4 osoby. Tam by psi určitě nikomu nevadili.
Malvin A čo by si povedala že je lepšie. Brno-Praha alebo Ostrava-Praha. Pardon že sa tak blbo pýtam ale väčšinou jazdím všade autom, v ČR som isla vlakom iba raz do Svitav. ![]()
paktofonika Já jezdím jen Praha - Ostrava.
Tyjo, lovecké zkoušky, já kvůli těm mrtvolkám přestala chodit na jeden cvičák, tohle mi dělalo zle, a Bonnie z toho taky nebyla moc odvařená, ta se tvářila jak boží umučení hned u dřevěného aportu. Naštěstí!
Jinak my ji máme za litr, ale ta její packa loni nás stála víc než svatba, ale jako vrací nám to stonásobně
A většinou nikdo nechce věřit, že to je vořech, nejčastěji ji lidi šacují na německého ohaře, éespéčko nebo hubeného labradora ![]()
dzizisketa ona je taková úhledná a ladná, že vypadá jak hráběnka
Zina Že tu s tým stále otravujem ale museli mať psy náhubok?
Hladovka pomohla ![]()
paktofonika Ad hladovka - super :-).
Náhubek mít musí, já jsem ho, když jsme byli v kupé sami a vlak nebyl moc plný, sundavala (případně když spolucestující sám navrhl, ať jim ho sundáme). Ale je třeba se připravit na variantu, že ho budou muset mít celou cestu, což je ve vedrech dost blbý :-(.
Popravdě důvod, proč jsme kupovali auto byl ten, že to cestování s psama bylo úmorný - měli jsme rodinu, kterou bylo třeba nějak podporovat, rozstrkanou od Novohradských po Orlické hory a to trmácení, tehdy ještě ve složení retrívr, vlkodav, bylo vyčerpávající,
Hele, tak jsem rozhodila sítě, kontaktoval mě jeden chovatel, že má 6 feneček - a pokud některá bude nestandardní, že se ozve - no, klade mi zásadní otázku: jaká je vaše představa o ceně??
Tedy, jaká cifra je adekvátní? Když je rtw normálně okolo 15tis? Ď
Ještě připojím jeden dotaz: vy, co máte velké psy a zahrady, máte psa doma? Vobluda byla ryze venkovní pes, nikdy nebyla na řetězu, do boudy šla na povel a do bytu se drala jen tehdy, když byla bouřka nebo řádili myslivci, jinak respektovala práh. Nám to celkem vyhovovalo. Nicméně tak byla naučená od předchozího pána. Jak to mají rotvíci? Pes by to měl být především zahradní, ale předpokládám, že bude změna, co? :D
Potrefenáhusa Dneska se mi zdálo, že jsem k vám přišla domů pod záminkou půjčit si vejce, že budu péct chleba (!) a než jsem stihla vyjevit pravý důvod, totiž přání být představena Rufíkovi a Goliáškovi, tak jsem se probudila! No nemám já smůlu?
Gellnerova já měla rtw doma s možností kdykoliv jít na zahradu. Ale já to prostě tak mám, nechci mít psa v kotci. Ale jinak rotvik být venku může, záleží na vás.
Zina Väčšinou jazdíme všade autom,toto je taka jednorázová akcia a ono s malými psami je to v tom vlaku jednoduchšie v najhoršom prípade sa s nimi pôjdem prejsť do priestoru pre bicykle. Myslím že to bude fajn. A ako s vlkodavom ste sedeli kde? ![]()
Gellnerova Já jsem vždycky pro soužití v domě s přístupem na zahradu, když to jde. Z rodinných psů je venku akorát landseer, a i ten by se rád protlačil dovnitř.
S tou cenou těžká otázka, záleží, jak je velký převis nabídky nad poptávkou. Spíš bych čekala, že vám to řekne on, tohle mi z jeho strany přijde trochu vychytralý.
Jinak by mi přišla adekvátní tak 50% sleva, kdyby to bylo z důvodů jiného než předepsaného zabarvení, u nějakých "funkčních" důvodů bych požadovala i větší. ALe záleží, kolik je aktuálně rotvíků a zájemců o ně. Jestli mají lidi dopředu štěňata rozebraná už teď, tak si může dovolit dát tu slevu i jen symbolickou, třeba 2 k.
Tojo, exteriérově, ale jinak je to magor. Naprostý nesoulad formy a obsahu ![]()
dzizisketa To byl náš superpapírák (babička Světový vítěz mladých!!!) taky. Jako exteriér celá babička, přemlouvali nás na výstavy, ale oni neznali ten interiér.... ![]()
paktofonika Jezdím se psem Praha - Brno a zpět každý týden. Tak půl na půl RJ a CD. V CD má mít pes náhubek celou dobu. Kolikrát mi ale sám průvodčí říkal, ať mu ho sundám... Záleží ale, na koho narazíte. Myslím, že do první třídy už psi nesmí vůbec. Za psa bez tašky se platí, v tašce jede zadarmo.
V RJ psi musí být v tašce a jsou zdarma. Musí v ní být celou cestu a psi co se do tašky nevejdou, mají smůlu. Mám sice přepravní tašku, ale má ji celou dobu otevřenou jako pelech. Myslím, že nikdo nebude řešit, jestli je to spešl taška na psy, nebo cestovní taška vystlaná dekou...
A teda Brno - praha je 2 a půl hodiny, to je uplně v pohodě
Gino je teda cestovatel od malička a prospí i 7 hodinovou cestu.
MPLee Ďakujem. Nakoniec pôjdem RJ z Brna do Prahy
Tašky na psy mam a potom ich nechám na stanici v úschovni(prázdne :D) nech s nimi nelozím po meste. Včera som to zisťovala a máš pravdu pes do 1.triedy nesmie. Poplatok Praha Brno je 40 korún ale to je zanedbateľná čiastka takže to neriešim. No a nech si zvykajú, po Prahe sa voziť autom nebudú.
Kokoska novofudlanďák v bílým kožichu ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí