JanieB Viníček!!
Krásný fotky.
Chlpáči a iné
JanieB ten vyrostl!!! A fotky krásný, zvlášť ta s tou holčičkou ![]()
Děkuju moc
Viníček nám dělá samou radost. Je to můj první pes v životě... teď už si neumím představit, jaké by to bylo bez něj, asi by ten byt byl strašně prázdný;-) Jinak má asi 16,5 kg a už dospělou velikost, přibere už tak max. kilo a to hlavně do šířky/síly. Ovšem je ze sourozenců nejmenší, ten největší už má 21,5 kg!!! Ještě že máme prcka, to úplně stačí!
Máme pořád strach, že něco nezvládneme ve výchově - to by tady v Rakousku byl dost průšvih (přivolání funguje zatím tak jen na 80-90%, chození na vodítku by se taky mohlo ještě zlepšit), ale aspoň je úžasně klidný, přítulný a v životě se ani nepokusit kousnout nebo nějak vyjet (ani na psy, ani na lidi). Proto nám ani nevadí, že i nadále musíme chodit k trenérovi, aspoň nám poradí.
A fotky jsou z přítelova mobilu, přijde mi neuvěřitelné, jak se posunula během pár kvalita mobilových foťáků!
JanieB Krasavec je to! Ta sametová přitulená hlavička, vod pohledu zlej pes! ![]()
Je s ním taky sranda, když se někam balíme a on má strach, že odjedem bez něj :D IKEA taška je jeho nejvěrnější přítel :D

pupek má v předcích novofundlanďana.
dnes musel být do vody po půlhodinovém přemlouvání a lichocení dotlačen. následně udělal tři tempa a prchal ![]()
Kokoska Jojo, ta hlavička je fakt sametová;-) Všichni se mi smějí, že já (odvěká kočičářka) jsem si z bojového plemene vychovala přítulnou kočičku :D Uvažujeme, že bysme z něj později udělali canisterapického psa, myslíme, že by se na to hodil. Už jen podle toho, jak nám dvěma pomáhá od stresu ho hladit :) Prý jsou stafíci na canisterapii vhodní.
JanieB hoď kamenem, kdo tu má u psa 100% přivolání :-)
JanieB ten vyrostl... je nádherný ![]()
Potrefenáhusa Desenský a Šusta sem asi nechodí!
Zina teď nevim, jestli je to škoda nebo dobře :-)))
Ale já normálně včera zjistila, že když na Rufíka zavolám, tak on začne hned vrtět ocasem ![]()
JanieB jojo, na canisterapii se hodi, ja jsem si taky planovala, ze se na to vrhneme, ale my bohuzel mame tentokrat strasneho draka, ten by mohl delat jedine terapii poslapanim z radosti :)
JanieB Ten je zlatý![]()
Kamarádka se stafíkem canisterapii dělala, byl úžasný, sebevědomý obrovský, klidný, trpělivý. Pak měla ještě dvě fenky, taky skvělé, ale s nimi už di netroufla, chyběl jin ten klid a vyrovnanost. Ne každý chce být ulízán do bezvědomí.
JanieB To je slaďouš ![]()
Potrefenáhusa No v ČR bych z toho nešílela, ale tady mít stafíka je jako malomocenství... člověk se projde obytnou čtvrtí a jen slyší poznámky matek k dětem typu "Pozor, běž daleko od toho psa, ten je zlý a bojový (Listenhund)". Když jsme ho šli přihlásit na úřad, tak se úřednice tvářila zhnuseně, proč jim do vesnice taháme Listenhunda (psa ze seznamu bojových plemen). IMHO je ten seznam dost na houby, protože obsahuje sice stafíky, ale např. žádné ovčáky, kteří můžou ublížit klidně i stejně.
Když jsme s ním v ČR nebo třeba v Chorvatsku, tak každý hned: Jeee, stafík, můžu si ho pohladit? Kamarád/brácha apod. má taky stafíka...
Tady kdyby třeba utekl nebo se k někomu rozběhl a nereagoval na odvolání, by to mohl být dost problém :/
A Vinda se poslední měsíce dost zklidnil, už při vítání neskáče. Nás dva by ulízal k smrti, ale jiným to nedělá :) Tak když ještě trochu počkáme, až se ještě víc zklidní, mohlo by to jít.
JanieB Já chápu, že je to nepříjemný, ale s tím jste do toho šli, ne? A jestli vás to uklidní, tak v Čechách, pardon Česku, moc stafíků na volno taky nepotkáte, mimo ty velký města je to spíš vzácnost. Navíc to neplatí jen pro stafíky, tipla bych, že dost psů i tady z fóra chodí v 90 % případů na vodítku z různých důvodů. Když se jim člověk na tom vodítku věnuje, nebo prostě s nima jde tak, jak to těm psům vyhovuje, tak mi to nepřijde nějak méněhodnotný
Mně přijde důležitý, že nestartuje po lidech ani po psech, to je mnohem důležitěší než bezchybná chůze na vodítku.
Jo, a je krásnej teda
.
Viníček na lodi je reklama na roztomilost!
JanieB Viníček je úžasný ![]()
JanieB Šiš, v tej Ikea taške. Ňuňu ![]()
JanieB hoď kamenem, kdo tu má u psa 100% přivolání :-)
Ja si netrúfam ani tvrdiť ako to je, záleží kto má aký deň. Niekedy sú obaja na prerazenie a niekedy sú to tí najlepší psi na svete :D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí