Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 31. srpna 2018 14:54

paktofonika ja jsem za ty oplocene vybehy pro psy fakt rada. Friga ma velmi silny lovecky pud a cim je starsi, tim je tvrdohlavejsi a chce lovit. Kdyz byla odrostle stene, tak jsem ji byla schopna odvolat i od srny kousek od nas, ale ted pokud ji nemam hned u sebe, tak proste neprijde ke mne a to je pak v haji, protoze jak ji nechytim hned, tak jakoby prepne do jineho modu a nevnima. Pak zdrhne a vrati se treba za pul hodiny. V lese se kvuli tomu pustit na volno neda, takze ten psi park je jedina moznost, krome chaty, kde nejsou v okoli zadne silnice a nejsou tam skoro lidi. Mnohokrat jsem premyslela, cim to je, ze driv se nechala od srny odvolat a ted uz ne. Ve psim parku na odvolani od psa reaguje porad stejne dobre. 

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 31. srpna 2018 15:02

Friga mně přijde, že pro toho psa je strašný blaho za tou srnou běžet, že samotná ta akce ho odmění tak, že s nějakým blbým piškotem nebo pochvalou se to nedá srovnávat. A oni podle mě u toho fakt mají přeskočeno a nevnímají. Jediná šance je podle mě zvyšovat ten práh, kdy jim přeskakuje, aby byl ten pes odolnější, ale to odvolání od zveře je fakt podle mě vysoký umění a léta dřiny a odříkání.

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 31. srpna 2018 15:03

barbucha Nevim, jak jste na alternativu, ale tady Desensky tvrdi (pred 9 minutou), ze umi nejake akupresurni hmaty proti epilepsii

https://www.youtube.com/watch?v=1flmBxSBLeM

Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 31. srpna 2018 15:36

baltik 

No... já tomu moc nevěřím, tak bych byla asi hodně nervózní - každou minutu bych čekala, kdy to přijde... pes by se jen blbě zatvářil a já bych se hroutila 

Navíc Desenský argumentuje "veterinárníma jedama" jako by veterinář v honbě po výdělku sáhnul po jakýmkoliv sajrajtu - ale ti psi dostávaj lidský prášky! Aspoň my teda jo. Tak když to můžou polykat lidi (a doktora za předpis nikdo neodsuzuje)... Ne že by, jako všechno, neměly vedlejší účinky. Ale pokud člověk pro sebe nebo pro psa musí volit mezi záchvatem a pilulkou, tak...

Ale dík za odkaz, jinak proti Desenskýmu nic nemám, naopak jeho výchovný metody pokládám za celkem rozumný, asi na rozdíl od spousty lidí. Ne že bych je aplikovala, von taky buldoček neni pes, že jo. 

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 31. srpna 2018 15:48

Potrefenáhusa Ja mam taky trochu dojem, ze si to jednou zkusila a moc se ji to zalibilo. Poprve zdrhla, kdyz se zacuchala a byla ode me dal. Na vetsi vzdalenost vzdycky hur posloucha a tenkrat proste utekla. Od te doby se to poslouchani zacalo zhorsovat. Navic s pribyvajicim vekem je tvrdohlavejsi, mnohem vic dava najevo, co si mysli. Kdyz chce jit nalevo a ja napravo, tak sice poslechne a nasleduje me bez tahani na voditku, ale kouka na me jak na vraha a jde velmi pomalu. Musim ji popohnat. Obcas si i odfrkne :)

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 31. srpna 2018 15:48

barbucha jasne, taky nevim, jestli bych na to mela odvahu

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 31. srpna 2018 16:08

Friga Prosím, koľko že má Friga rokov? Trochu sa mi zdá že Amy už starne :D

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 31. srpna 2018 16:55

paktofonika je ji pet :) Kolik je Amy? 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 31. srpna 2018 16:56

Friga Dva a pol 

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 31. srpna 2018 17:03

paktofonika a zacina byt tvrdohlava? :) Myslim, ze u Frigy to zacalo tak nejak v tomhle veku. Uz dospela a zjistila, ze ma vlastni nazory a muze je sdelovat  Zhorsuje se to s vekem 

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 31. srpna 2018 17:18

Zu Já jsem si pořídila od Desenského Jak poznat psí duši, potom jednu vysloveně na plemeno Staffordshirský bulteriér a ještě Jak trénovat nemožného psa.

ice Yessss, to je on :D :D A z určitých úhlů má srdíčko i na zadku :D

Zina Tak jsem na to mrkla podrobně. 
Hundeführerschein Wien znamená složení teoretického testu s 30 multiple choice otázkami, min. 24 musí být zodpovězeno správně.

Následuje praktická zkouška se třemi oblastmi:

1) nasazování a nošení postroje/obojku a náhubku, klid během prohlídky tlapek a vyšetřování dutiny ústní

2) klasické povely - K noze, Zůstaň, Čekej, Ke mně; chůze na vodítku atd.

3) simulace různých stresových situací, např. kolem psa jezdí cyklisté, běhají sportovci, lidi s jinými psy, křičící děti, apod.

Jednou smí člověk u testu propadnout, při druhém propadnutí je pes odebrán...

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 31. srpna 2018 17:21

JanieB to je super, to bych zavedla i u nas. samozrejme pro vsechny psy!

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 31. srpna 2018 17:24

JanieB odebrán? a co se s ním stane potom? :o

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 31. srpna 2018 21:24

Prosím vás, může se u štěněte stát, že se udělá boule jako reakce na očkování? Jerry byla očkovaná v pondělí (vč. vztekliny), dneska jsem jí nahmátla bouli ze strany - cca na rozhraní břicha a zadní nohy, psí anatomii nemám zmáknutou. Muž říká, že někde v těch místech dostala tu injekci. Boule jako pingpongovej míček, chová se jako veliká uzlina. 

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 31. srpna 2018 21:29

Gellnerova muze, mne teď rikal veterinář, ze mu to mám masírovat francovkou, kdyby se to udělalo, nebo i bez francovky

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 31. srpna 2018 21:30

Friga No je strašne tvrdohlavá. Počúva ale ako si aj ty písala má ku všetkému kecy, odfukuje, zazerá a pod. No naštastie počúva na to sa sťažovať nemôžem, už sa aj skľudnila aj keď Percy ju vie vyprovokovať. No ale to odfukovanie to keby si počula :D A vôbec si ma nepotešila s tým zhoršovaním :D

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 31. srpna 2018 22:16

Potrefenáhusa dík, já už jsem přemýšlela, co to je za neštěstí. 

Pak se ještě zeptám. Podle dávkování prý stačí kelímek granulí na den (má bardogy a jde asi o 180g). Ona to vždycky sežere tak rychle, že nevěřím, že nemá hlad. Má málo nebo je to ok? Dělíme to na dvě dávky, občas přidáme tvaroh, vejce, něco z ruky při hraní. 

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 31. srpna 2018 22:21

Gellnerova voni granule jsou dost koncentrovaný, podle mě to bude nejspíš OK, to byste viděli, kdyby byla moc hubená nebo hodně moc žravá (ale některý bejvaj i tak). Obecně teoreticky by se to nemělo míchat v jedný dávce (suchý/čerstvý), našim psům to teda nikdy nic nedělalo

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 31. srpna 2018 22:44

Potrefenáhusa jo, tak to bude asi ok. Jsem taková ňáká z toho překvapená ze všeho . Štěněcí věci, každej den překvápko. Zase pak hodim fotku bestie .  

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 01. zaří 2018 01:39

Zu Radši nechci vědět, myslím, že útulek. Ale myslím, že tu není moc klasických útulků. Chtěli jsme s přítelovým synem, když jsme se přestěhovali do naší nynější vesnice, najít poblíž útulek, že bysme tam sem tam šli pomoct, vzít nějaké psy na procházku a tak. Tak jsem našla dva útulky a zkontaktovala přes mail a oni mi vysvětlili, že nefungují jako nějaká centra, kde by byli psi na jednom místě, ale že se rozdělují do rodin. Že je výhodnější finančně podporovat, aby je měli lidi u sebe doma, než platit provoz útulku...

viktorka_od splavu jako jo, je to dobré, ale pokud je tam vybraných nějakých 9 ras a zbytek to dělat nemusí... A taky z toho mám strach, co když se zrovna trefíme do Vindova blbého dne. 28 dní do měsíce je super a krásně poslouchá a 2 se chová, jak kdybysme mu všecko říkali poprvé a jak kdybysme s ním nikdy necvičili... Co když bude vynervovaný z tolika cizích lidí a nějak neklapne ani to, co doma funguje krásně... Ani na to nechci myslet :-)