Takovej hezkej 
a klidnej

pejsek to je :-D.
A tollerek - byť zhruba stejně šílenej, tak elegantní za všech okolností.
Takovej hezkej 
a klidnej

pejsek to je :-D.
A tollerek - byť zhruba stejně šílenej, tak elegantní za všech okolností.
Zina a stejnej postroj!
Potrefenáhusa No roztomilej je úplně nejvíc, tu hlučnost asi i trochu věřím :-). A postroj máme díky vám!
Jiná Realita tedy nic ve zlém,ale tvoje neustále nářky nad neposlušnosti psa.. to nejde nechat růst jak dříví v lese,pes,a zvláště velký,se prostě musí vychovávat. Od malička cepovat ,trénovat poslušnost a povely. A na procházce ho netahát za sebou jako kačera,ale sledovat okolí a všechno vidět dřív než ten pes a podle toho ho pak ovládat a řídit povely
Vím o čem mluvím. Dadoo mela 35 kilo pořadnych svalu a nezmérny temperament. A nebýt vychovana,vlala jsem za ní jak vlajka na žerdi. A moje krehka dcera by s ni nemohla na ulici. A ruce v lese nenechala nikdy. Ale podnet vzdycky videla driv nez Dadoo a okamžitě ji zamestnala. Prostě předvídali.
Pup je normální hyperaktivni pes, jakých je spoustu,akorát totálně nevychovany. Je to jen a jenom o výchově a výcviku.
Zina uječenej hodně, hlavně když je vzrušenej, a to je celkem často, jakmile začuje tu přípravu, že se jde ven, tak začne popohánět a je to někdy hodně strašný...
jinx no já nevím, mně to přijde spíš jako "číhám, až zavřeš oči, a hned pak ti připravím krutou smrt"
ne ne, to ona jen tak lakuje, uvrnena kocka je to!
Dadoo opravdu by mě zajímalo, z čeho usuzuješ, že je nevychovaný.
Dadoo Jako... máte v zásadně pravdu a nenapsala jste, pokud jde o ten postup, nic, s čím bych nesouhlasila, ale takový sepsutí si Jiná Realita podle mě nezasloužila. Většina z nás si tu občas nad něčím povzdechne a je to i logický, z procházky, během který pes perfektně jde a šlape jak hodinky, si moc historek, co by sem šly napsat, neodneseme.
Že jste Dadoo s dcerou tak zvládly, je super, a máte můj obdiv, bez ironie, ale fakt jste si jistá, že byste tak zvládly i dalších 5 jiných psů? Já třeba ho u sebe nemám, beru to tak, že každej novej pes mě může něčím (negativně) překvapit, buď že je prostě úplně jinej, nebo já jsem v jiný situaci (psychický, fyzický, celkový), a může se stát, že něco bude navzdorY mýmu snažení i zkušenostem dočasně nebo trvale horší, než jak jsem zvyklá.
A dokud nebudu mít pocit, že jsem takovej menší kynologickej pánbů, tak jsem teda s kritikou cizích postupů, zvlášť takhle zprostředkovaně a na dálku, docela opatrná.
Dadoo aneb už před hodnou dobou na svodu byl schopen chovat se víc než slušně, má za sebou rok cvičáku apod.
ale děkuji za psychoanalýzu ![]()

Zina to je v pohodě, Dadoo mě asi moc nemusí, tak viděla příležitost. přitom to byl jen vtip, ale co už.
zvládli jsme spolu i výstavu, sice se nám to moc nepovedlo (přestože při cvičení byl vždycky super :/), ale ne proto, že by byl nevychovaný. ostatních psů si nevšímal, nechal na sebe sahat, jen běhání v kruhu nic moc.
100% psa nemám, ale nevychovaným bych ho nenazvala. i když, třeba si pod nevychovaností představuju něco jiného. a je to rozhodně "nejtěžší" pes ze všech dosavadních psů, takže ano, povzdychávám si, protože takovou náročnost jsem si vůbec neuměla představit, ale to neznamená, že pes nemá způsoby.
Jiná Realita Zina usuzuji výhradně z toho, co tu postuje sama Jiná Realita . Že Pupíka k něčemu nedonutí, že Pupík něco nechce, že si dělá co chce apod. jako ano, je to roztomilé, protože je to prostě divoká rozkošná a neřiditelná koule - ale já v tom vidím tu nevychovanost.
Já rozhoduji, co si pes nechá líbit. A pokud něco nechce, tak ho to bud naučím nebo donutím. Když neposlouchá a dělá si co chce čivava, je to celkem sranda. Když ale neposlouchá čtyřicetikilový pes, je to o zdraví a může to být i nebezpečné - a to ten pes může být úplně gaučový miláček. Ale ta váha a neposlušnost jsou rizikem samy o sobě.
A Realita tu často vypráví, jak je Pup svéhlavý. Cítím v tom kus obdivu k rošťákovi, ale, bohužel, vidím v tom právě tu nevychovanost.
Dcera vychovávala Dadoo velmi tvrdě, až se mi to nelíbilo,argumentovala tím, že čím lépe ji vychová, tím lepší to v budoucnu bude pro nás i pro ni. Přesto pořád bylo tak 98:2. I s tím jela k Desenskému, co dělá špatně. Nedělala špatně nic. Byl to ten Asiat v ní. Bud ji mohla zlomit a pak by to bylo na 100% a nebo se smířit s tím, že budeme všichni s ní celý život ve střehu a o krok napřed. A to byla opravdu gaučák a mazel.
Taky je to ve vzhledu psa - pitbula se lidi bojí automaticky a preventivně. O to víc vychovaný musí být. Proto jsem t om asi i striktnější.
A nechat ruce v lese..?? WTF?? Kdo koho tam vlastně venčí?
Jiná Realita A k tomu, že tě nemusím a jen jsem využila příležitosti . to je fakt mimořádně hloupý blábol. Prostě se smiř s tím, že ne každému nevycválanost tvého psa přijde obdivuhodná.
Já své psy miluju, ale poslouchat budou oni mě, ne naopak.
Dadoo Ja si myslím že je to dosť prehnaná reakcia na Jiná Realita. Že ste Dadoo vychovali na 98% je fakt super a obdivuhodné ale hneď tu odsudzovať všetkých ktorí to tak nemajú a hlavne konktrétne JinúRealitu a Rona a pritom ste ich nikdy nevidela a reálne neviete ako na tom sú a vyvodzovať to len z pár postov je fakt dosť mimo. To je asi ako si každý myslí aká je Amy a Percy ňuňu dvojka ale doma by ich nakoniec nechcel nikto, do 98% mám ďaleko ďaleko ale snažím sa, nesťažujem si tu pretože predsa len sa človek radšej podelí s úspechmi než zlyhaniami.
Dadoo to je ale hodně samolibá řeč.
o psovi, kteréhos nikdy ani neviděla.
z náznaků, kdy napíšu, že na něho nesmím být tvrdá (nesmím, ale pes se dá vychovat i jemnou důsledností).
kdybych tu někde psala, že utíká, že někoho pokousal, že přeskakuje ploty, krade vejce, zabíjí slepice, útočí na lidi, utíká....tak potom bych popis "totální nevychovanost" asi chápala.
takto jsem trochu v šoku, jak tvrdě jsi to vzala, přiznám se, žes mi urazila psa, mě teda taky. a že mi to přijde nabubřele hloupé.
psa, který uteče za divokým seletem (a pak se vrátí), nebo je nervózní z hárající feny, fakt ne.
paktofonika Ale to je omyl. Já to neodsuzuju. Je rozdíl, jak musí být vychovaný pes, žijící ve městě, mezi lidmi, a jak je obvykle vychovaný venkovní pes, celý den lítající na zahradě nebo dvoře. Je jasné, že v druhém případě to jde tak nějak samospádem.
Jenom to prostě neobdivuju a nepřijde mi to roztomilé. Konstatování, ne odsudek.
Kdybych o tom nečetla, tento názor si neudělám. Ale není to můj pes, netrápí mě to
A já bych ty tvoje brala z fleku![]()
Dadoo pořád čekám, kdy uvedeš nějaký konkrétní příklad té totální nevychovanosti, nemyslím tím "pupek je hrozný", "jsem z něj unavená", "je tvrdohlavý". ale něco hmatatelného.
pro mě jsou to ty věci výš.
nebo pes, který obtěžuje lidi. vyje. štěká celé dny. hrabe.
cokoli.
ron z toho nedělá nic. nebo nic, co v čem by po pokárání pokračoval.
ukradne ponožku. fakt mi to nepřijde hrozné.
jediná strašlivá story byl útěk za malým prasátkem, kdy natvrdo utekl do lesa.
lidi ho mají rádi. ano, rád by se vrhal za každým, ale pokud mu to zakážu, neudělá to.
když neměl ještě ani rok, tak to bylo složitý, ale silně pochybuju, že slovutná dadoo byla v tom věku dokonalý pes...
Jiná Realita V tom případě ho tady pomlouváš ty, když je tak úžasný. Tak ho víc chval, než žalovat, co zase provedl, chudáček malej, ublíženej![]()
Asi to vyznělo tvrději, než by mě napadlo, to jsem neměla v úmyslu. Mám prostě jiné nároky na psa - po zkušenosti s Dadunou. Tam to muselo být striktní. ![]()

Dadoo já bych to nazvala totální úlet.
zejména pokud jako příklad dáváš psa, který zabil kočku.
neříkám, že pupkovi se to třeba někdy nepovede, ale zatím nezabil nic. má všechno rád. možná ptáka by sežral, ale toho nechytí.
ale taky nepoučuju jiné, jak mají totálně nevychované psy.
krom blahé paměti dusty, ale její pes mi tedy opravdu nevychovaný přišel. ale i ohledně ní se tu psalo, že je to stejně spíš nějaká básnická nadsázka, a že takový ve skutečnosti nebyl.
Jiná Realita
Kočka?? (radši už snad ani neodpovídej..)
Hele, zůstaneme u toho, že máme prostě každá jiný názor???
Dadoo ale proč bych neodpověděla.
https://www.parfumanie.cz/forum/detail/zaliby:c8/t61.htm?page=36
edit: 21:31
napsalas to tam sama.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.