Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 27. ledna 2019 21:10

Potrefenáhusa jsem si to zvetsila a Goliaskuv pohled 

Offline pecka
6164 příspěvků moje polička 27. ledna 2019 21:21

Krehutka som to urobila tiež a ... bojim,bojim 

Offline Potrefenáhusa
38528 příspěvků moje polička 27. ledna 2019 21:35

Krehutka pecka radši ho moc nesrat!!!

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 27. ledna 2019 21:39

Potrefenáhusa nevypada to, ze by si z nej Trnka neco delala.

Me teda Goli privitat na schodech pohledem z toho predchoziho fota, tak odlozim penezenku a zdvorile vycouvam.

Offline Potrefenáhusa
38528 příspěvků moje polička 27. ledna 2019 21:46

Krehutka Trnka je dost urputna :-)

Offline Samantha
3282 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 09:47

Máte někdo tip na nějaký psí web, kde to je naživu?

Našla jsem několik, ale spíš to jsou staré stránky, příspěvky tak 10 let staré...

(Ne, že by se zkušenosti zkazily, ale chtěla bych živě podiskutovat)

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 09:51

Já si jdu postěžovat. Včera na procházce se mi do psa zakousnul druhý pes. Žádné velké drama, jen má jedno ucho prokousnuté skrz a roztržený okraj a jeden velký škrábanec na krku. Oba psi byli na vodítku, oba vrtěli ocasem...  Průšvih je, že mi teď začal ze strachu vyjíždět pro všech psech, co jsme večer a ráno potkali. I když šli po druhé straně ulice a vůbec si ho nevšimli . Takže můžeme začít zase od začátku a na pár týdnů nebo měsíců mám o zábavu postaráno. Už jednou se to hezky odnaučil, když ho kdysi zválcovali dva dobrmani s košíkama (ale to nesnášel jen velké, tmavé psy) a byl to trochu očistec.

Nemáte tip na nějakou psí školu v Praze, kde cvičí hlavně pomocí pozitivky a mají prostory uvnitř? Myslím, že by mu pár socializačních hodin neuškodilo...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 09:53

wtf? koupila jsem psovi svítící šňůru na krk, dobíjecí, a když jsem večer vybalila originální kabel, abych ji dobila, tak...na ni nepasuje  koncovka je jiná. nakonec jsem ji naštěstí dobila kabelem na telefon.

fakt nechápu. reklamovat to nejdu, stálo to 200 kč, to bych víc projela.

Offline RoSa
10058 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 10:01

Samantha 

kdysi dávno jsem chodila na mujpes.cz ... ale koukám, že tu stránku totálně zabili bylo tam hodně zajímavé povídání, vytvořili jsme si tam fajn skupinu lidí, která se pak scházela i fyzicky, pořádali jsme RR-výlety v okolí Prahy (tak a teď nevim, jestli to nebylo muj-pes.cz ... obě stránky dneska vypadají jinak než dřív)

pak jsem taky občas chodila na http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.html ... ta vypadá, že ještě běží a lidi aktivně diskutujou

Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 10:24

MPLee 

Zkus Pesopark.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 11:06

Samantha Relativně živo je na ifauně, ale nezkoumala jsem to nějak podrobnějc, tak nemám tušení, co za přispěvatele tam chodí - myslím, jestli tam nepadají rady typu - když uvidí srnku a honí ji, volejte za ním fuj :-). Kdyžtak se podělte, když na něco rozumnýho narazíte.

Offline prďola
4441 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 11:15

Zina 

náhodou "fuj!" je ještě dobrý!  mám kamarádku, která v podobných případech volá na svýho psa "tak čau, já jdu domů!" 

Offline Potrefenáhusa
38528 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 11:19

prďola no když už běžej, tak já už volám stejně jen pro formu, aby myslivec věděl, že to nejsou uplně bezprizorný čoklové

Offline prďola
4441 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 11:25

Potrefenáhusa 

to je fakt, že jakmile jsou v tom jejich loveckém rauši a zvlášť ve smečce (tj. víc než jeden), tak se chytá málokterý povel.

edit: hlasité info pro případného myslivce je bezpochyby velmi na místě   

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 11:37

Ke mne se jednou rozbehl moc milej pejsek, kterej chtel pohladit. Panicka ho hned taky zacala okrikovat: Nesmis, fuj je to! no, spolecne jsme se tomu nakonec zasmaly

Offline Samantha
3282 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 11:42

Tak přesně kvůli tomu dávám povel : Nesmíš. "Fuj" jsem se musela odnaučit, aby si to lidi nebrali osobně.

A poté, co zavolám "nesmíš" , se ozve - ale nám to nevadí - a jdou psovi naproti , pohladit si ho...

A já jsem s autoritou v p....

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 11:53

prďola Hele, nakonec cokoliv pomůže, akorát doporučovat to jako cestu k odnaučení lovení nevím, nevím :-). Ale začetla jsme se  na tý i-fauně vlákna o lovení a ta diskuze je tam docela rozumná, tak třeba by to Samantě sedlo.

Proč zrovna lovení - Cid začal být v lese takovej rozlítanej, vydává se docela daleko - jako ne že kilometr nebo půl, ale 200-300 metrů si klidně odběhne a přijde mi, že tu zvěř cíleně hledá. Asi před 14 i našel srnku vyběhnul za ní, ale i když se dal odvolat, tak mu to začnu zatrhávat. Dělal to i dřív, ale to bylo jen takový bezhlavý lítání z radosti, který mi v liduprázdnejch místech moc nevadilo, teď je to tale takový cílený šmejdění, což nevěstí nic dobrýho.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 11:54

Samantha stydim se, ale taky to delam. kdyz je mne bezi milej pejsek, tak si ho rada pohladim. nemuzu si kolikrat pomoct :)

Offline prďola
4441 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 12:04

Zina 

ani já bych to nedoporučovala, ono to kamarádce taky většinou nevychází  spíš to je opravdu jen takový echo, že ten řítící se pes má někde blízko svýho bezradnýho člověka 

já mám u stávájící psa docela kliku, že ty ohaří geny jsou u něj v převaze, takže první, co udělá je, že začne vystavovat, a tím mi dopřeje čas na nějakou moji akci. pokud se zajíc/kočka/zvíře rozeběhne, tak většinou jen kousek popoběhne a vrátí se hledat a zvedat nebo vystavovat další kousek... v tomhle je fakt perfektní!

ale můj první pes byl český fousek a to bylo úplně jiný kafe! 

Offline Samantha
3282 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 13:52

razorblade 

To nemusíš   Já vím, že je to těžké, pejska nepohladit. Zvláště, když nechceš vypadat jako nelida (nepsa?)

Je to takový kruh... ty psa nechceš pustit k lidem, kterým to nevadí, protože to jiným lidem vadí a ti, kterým to vadí, te sprdnou, že k nim pes leze a ti, kterým to nevadí, se na tebe dívají jako na asociála, který pejskovi a dobrému člověku upírá trochu toho potěšení...  prostě je to na palici