Na to nemusíte ani do psieho parku. Ja sa tiež nedružím, som dosť introvert a nerada sa bavím s ľudmi, a už vôbec nie o zbytočnostiach. Len raz som stretla pani, ktorá zachránila psíka, kosť a koža a rada si vypočujem príbehy s pekným koncom. To sa mi stalo ale iba raz za cel dobu.
Chlpáči a iné
Potrefenáhusa Fotka je z Vranova u Brna :-)
Je to italák, ale pravda trochu větší. Já jsem ale ráda, i tak je nositelnej, ale není tak křehký jako většina chrtíků. Já se teda přiznám, že občas dostane pláštěnku i v srpnu třeba, ale on je prostě jinak fakt nas*anej a nechce chodit ven, když prší. Proto se mi vždycky vaří krev, když mi někdo radí, jak ho oblékat nebo neoblékat... Vipeti to mají dost podobně, snad jen velcí chrti mají trošku lepší srst, ale i tak izmu bez oblečku nazvládnou...
U nich uši dozadu, smutný oči a ocas mezi neznamená nic, nosí to tak běžně :-D Ale když z nich ještě trčí kosti, tak to prostě působí jako týranej pes ![]()

No a ještě teda trocha roztomilosti :-D

já když jsem měla malýho Čendu, tak jsem měla asi docela štěstí, protože jsem si díky němu našla v okolí asi 4 stejně starý kamarádky se psama, domlouvali jsme se na venčení, jezdili i na výlety, chodili do zoo a do hospody, znala jsem se jménem i se spoustou důchodců. Ale od tý doby tam přibylo dost nových staveb, cyklostezka, která pohodičku s venčením trochu utnula (musí se dál a jinam, aby šel pes pustit navolno), dost nových divných lidí, kteří se taky dost obměňujou, takže teď s Rufíkem už se s nikým nedružím, taky z těch psů ze starý party zbejvá už jen jeden čtrnáctiletej dědouš...
Ťuťuťu! Sladká dvojka.
A jak vás tu tak čtu, jsem čím dál vděčnější za ty venčící důchodkyně z okolí. Zatím (pravda, od ledna krátká doba) potkáváme samé fajn lidi i psy. Ťuk ťuk ťuk!
Ale to je hodně velká dávka roztomilosti!!!!!!!!
Nám jednou radila nějaká paní s Čendou, že by měl mít kabát, protože je zima, Čenda měl hustej kožich jak malej polární medvěd a ještě si paní vybrala takovou dost exponovanou chvíli - jeli jsme v sobotu přes celou Prahu na Smíchovský nádraží, odkud nám jel vlak, úplně narvanou tramvají, krátce po povodních 2002, kdy ještě nejezdilo metro, bylo to chvíli před vánocema, takže všude strašný davy, malýho Čendu jsme měli asi 14 dní, nebyl ještě zvyklej na tramvaj ani košík, takže celou cestu v tý narvaný tramvaji strašně ječel, tak jsme ve Vodičkový, kdy už to nešlo dýl snést, na chvíli vystoupili, že trochu nabereme dech, a v tom se přitočila nějaká paní a začala kázat, že pejsek by měl mít kabát, aby mu nebyla zima. Mýmu tehdejšímu příteli teda nějak ujely nervy a paní si to asi bohužel za rámeček nedala...
ten je krasny ![]()
Teeeda, super dvojka. Teším sa na ďalšie fotky. ![]()
No a vrchol všetkého je núkanie jedla môjmu psovi.
A nedávno som napomenula pár, ktorý kŕmil psa pri bránke vo vedľajšej ulici.
jeeeee ![]()
![]()
To teda vůbec není jen trocha roztomilosti, to je celý vagón. ![]()
Chjo, jdu si povzdechnout. Za dva měsíce nám začne rekonstrukce rozsahu, že tu nebudeme moci bydlet, dočasný azyl na 2-3 měsíce máme domluvený skoro rok, na začátku podzimu jsme si potvrdili, že to platí, na začátku toho týdne jsme si to potvrdili znovu, že je to ok, a co myslíte, padlo to.
Ty důvody, proč to padlo, jsou pro mě zcela pochopitelné, prostě se změnily okolnosti a úplně to chápu, ale teď nahonem shánět krátkodobý pronájem v relativním dosahu stavby, který nás nezruinuje a kam nás vezmou se dvěma psy, to bude chuťovka :-/.
Snažím se na tom najít něco pozitivního, jediné, co mě napadlo je, že už nemáme Belisu, kdyby v tom ještě figuroval vlkodav, tak byto asi bylo na mašli úplně :-D.
Hlasim, ze za tu dobu, co mladyho mam(e), mi narostla docela solidni hrosi kuze. Mladej, jak je malej a hubenej, taky vyvolava otazky na oblekani a tak (nejvic me teda vytaci: a nebojite se, ze na nej slapneteee? ), ale uz jsem si dost zvykla a neresim to. Loni mel jeste jen svetr z ponozky, v tom vubec nechtel fungovat a bytostne ho nesnasel. Aktualne jsem se teda pochlapila, dostal toho beranka se softshellem navrsku, mou rukou sityho a ten ho krka vyrazne min, tam je urazenej jen pri oblikani. Stejne mu ho ale vetsinou davam jen, kdyz je pod nulou. Jeste tu mam softshell na dva, hvezdatej. Mam v planu, ze usiju dva, jeden akorat, jeden vetsi. Kamaradka, co hackuje, rikala, ze by mu udelala svetr zapinaci, tak uvidime.
No a protoze forky, co jsem sem chtela dat, jsou obe vetsi bez dva mb, tak jedna s kamosem kralikem jmenem Bobek. Inkoust si s nim hrozne chtel hrat, jen kralik si nebyl jisty, co se to po nem vlastne chce ![]()

Tohle je fakt nejlepší vlákno na světě, ta fotka s koťátkem je naprosto nádherná.
Jinak k těm hláškám, ještě jsem si vzpomněla s vlkodavkou na dobré dotazy - proč je tak velká a jestli je to ještě pes, nebo už něco jinýho. A hlavně, a to padlo taky několikrát, proč jsme si pořídili tak hnusnýho psa?! :-D.
ale pre mna je pri tom mojom cca 16 kilovom nizkopodlaznom Blackovi flat skutocne majestatny pes!!! :-D (ani nehovorim o 12 kilovej Zune...)
padnuty azyl ma mrzi, keby ste boli blizsie, tak by som vas vsetkych prichylila velmi rada - barak obrovsky, ja aj tak fungujem len na jednom patre + velka zahrada, za domom les a od centra mesta 15 minut - ale nasho mesta no. tak drzim palce, nech sa vsetko rychlo & k vasej spokojnosti vyriesi.
a pozitivne je aj to, ze sice az o tie 3 mesiace, ale uz bude vsetko zrekonstruovane, krasne... ;-)
Ja mam s pejskari jen dobre zkusenosti, u nas je hodne madaraku, vsechny uz zname jmenem a na takovyho psa to asi chce specialni naturu, flegmatickou, jinak by z nich clovek zcvokl.
Ja dostala radu od nejake cizi zenske, ze pes prece nemuze byt privazany ke kolu, kde jsem to videla, vzdyt se mi zamota voditko do kola nebo chudacka pejska prejedu, ke kolu musi pes zasadne na volno! Ale aby mi uhnula z cesty, to ne.
ten je rozkosny!!! :-) ako sa vola?
je aj na Vasej profilovej fotke - tipujem to na vianocnu ediciu :-D ci zle vidim?
mna fakt tito ludia, ktori sa viac staraju o cudzie psy, ako o seba neprestavaju fascinovat; nielen pri obliekani, zazila som si to aj pri vycviku so Zunou - mala som pokyny, ako pracovat s vodzkou - to som ju skrtila; ked som tlmila jej agresivitu pri stretnuti s inymi psami flasou s vodou - "preco toho psa polievate?". ako spominala paktofonika: "preco ma snuru namiesto voditka?", ked ma normalne voditko - "preco je na voditku, ved ju pustite", "preco ma take kratke voditko?"![]()
Ja mam s pejskari jen dobre zkusenosti, u nas je hodne madaraku, vsechny uz zname jmenem a na takovyho psa to asi chce specialni naturu, flegmatickou, jinak by z nich clovek zcvokl.
Ja dostala radu od nejake cizi zenske, ze pes prece nemuze byt privazany ke kolu, kde jsem to videla, vzdyt se mi zamota voditko do kola nebo chudacka pejska prejedu, ke kolu musi pes zasadne na volno! Ale aby mi uhnula z cesty, to ne.
presne, niektore extremne zive psy vyzaduju flegmaticku naturu a pristup, lebo inak by sa a)zblaznil pes, b) zblaznil majitel - potvrdene Zunou. ja som sa tak hlupo citila, ked som zacala chodit na cvicak (ja, sociofob - introvert) a niektori psickari, ked videli Zunu a mna, tak tiez mali reci, ze nase temperamenty a energie sa k sebe nehodia, ze by som si mala zaobstarat ineho psa (a co so Zunou???), lebo ja som na nu velmi staticka a pomala a pokojna - uprimne, zacinala som im verit... ale teraz po polroku sme v pohode, relativne zohrane - ja Zunu utlmujem, ona mna "povzbudzuje". som rada, ze to vyslo.
No a vrchol všetkého je núkanie jedla môjmu psovi.
A nedávno som napomenula pár, ktorý kŕmil psa pri bránke vo vedľajšej ulici.
presne!!! experti su ti ludia (na cvicaku), ktori krmia vsetky psy okolo
a niekto sa napr. uci privolanie (alebo cokolvek ine), ale pritomny expert zacne psovi v momente vyslovenia povelu davat pamlsky - no pozornost psa v cudu
aaaaaaaaaaaaaaaaa. nastastie uz mame pravidlo kazdy krmi vlastneho psa.
v ramci OB treningov a uzsej skupiny ludi pamlsky tym nasim psom navzajom davame, ale vzdy za nieco (sadni, popros a pod.), nikdy nie zadarmo. preto aj ked nejakeho psickara pri venceni stretnem a zarozpravame sa, tak sa pytam, ci mu mozem dat piskotu a tiez ju nedavam zadarmo (a tiez nechcem, aby Zuna pamlsky dostavala zadarmo).
edit.: Black na verejnosti a od cudzich nezozerie nic - on je tak trochu ako ja :-))
Sundej ze mě, prosím, ten zrzavej lemuří ocas!

aha, tak to je chvost, chvíľku som si myslela, že sa držia za ruky, teda za packy ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje