Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Online Potrefenáhusa
38539 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 10:01
Reakce na Sweet Potato:

já jsem viděla i nějakej obrázek, kde se to má zastřihávat často a po malých kouskách, protože se pak zkracuje ta žilka, která drápem běží, kdežto u dlouhýho drápů jde až do konce a kdyby to člověk vzal víc, tak psa střihne.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 10:01

Přemýšlím, že z psů jsme nechávali stříhat drápy jen jednou u Belisy, jinak to nebylo třeba. Střihli jí do krve, ale ani o tom nevěděla.
Ale koupili jsem si nůžko-kleště a přistřihujeme drápy morčeti. Je černé, takže je to špatně vidět, vezmu to proto o něco míň a další zkracování se odehrává na veterině pod narkózou při broušení zubů. Což musí bohužel podstupovat pravidelně, zhruba co 1/4 roku, má nějak špatně rostlou sanici a zuby nejsou správně proti sobě a neobrušují se při hlodání.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 10:04

Pan kotě už s námi bohužel nebydlí  Byl u nás od 4 týdnů, protože mu maminku přejelo auto. Moje maminka se do něj zamilovala, ale netroufala si na takového mrňouska (ono to fakt není uplně sranda s nima), tak jsme ho 2 měsíce měli my. Bála jsem se, jak se s tím smíří chrt (on je totiž dost kočkopes a trvá na tom, že je středobod vesmíru a nejroztomilejší pod sluncem) Nejprve nebyl nadšený a kotě se mu dost hnusilo. Hlavně teda to, že jsem kolem něj pořád lítala  Ale pak zjistil, že s kotětem přišlo i kočičí žrádlo, které se dá v nestřežený okamžik čmajznout. No a pan kotě trval na tom, že se budou tulit a hrát si spolu a byl v tom rozhodnutí dost nekompromisní  No, pořád mě mrzí, že jsem si ho nemohla nechat, mohla jsem mít kopii Rufíka a Goliáše 

Nejdřív chrti vypadal, že kotě sežere...

... ale pak si to rozmyslel 

Jo a je to Gino, jak říká jmenovka u minulého příspěvku 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 10:06
Reakce na Potrefenáhusa:

Ja mám teda to šťastie že na žilku v pazúre vidím. Pri tmavých pazúroch by som si to netrúfla. Amy má len dva vzadu, ale rovnako ako Bonnie vzadu má pazúry krátke a netreba ich strihať. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 10:09
Reakce na MPLee:

Jemínku, toľko roztomilosti naráz. 

A vycerené zuby 

To je škoda že ste si kocúrika nemohla nechať. Super dvojka

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 10:13
Reakce na MPLee:

To je tááák roztomilý :)

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 10:16
Reakce na MPLee:

to nema chybu, jsou oba krasni. 

Online Potrefenáhusa
38539 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 10:19
Reakce na MPLee:

ty jsou boží!!! Já to říkám pořád, že každej pes potřebuje svoji kočku a naopak!!!!

Rufík teda tak úplně moc vstřícnej neni, takže na sebe Goliáše nenechá úplně lepit, jenom občas na chvíli, ale Goliáš by strašně rád.

Online Potrefenáhusa
38539 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 10:21
Reakce na Zina:

Ty velký a těžký psi to maj lepší, že se jim ty drápy obrousej většinou samy a není nutný je stříhat, většinou.

Online Magráta
8098 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 10:29
Reakce na MPLee:

ježiš, to je boží :-)

a vůbec všichni tady samozřejmě :-)

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 10:34
Reakce na Potrefenáhusa:

ty jsou boží!!! Já to říkám pořád, že každej pes potřebuje svoji kočku a naopak!!!!

Rufík teda tak úplně moc vstřícnej neni, takže na sebe Goliáše nenechá úplně lepit, jenom občas na chvíli, ale Goliáš by strašně rád.

Jsm vypozorovala, že to tulení se k sobě navzájem ocení hlavně krátkosrstí psi, třeba mámim ridgeback, co psy moc nemusel, se pak skamrádil s jedním malým taky krátkosrstým křížencem, co u nich bydlel, a spali spolu v pelíšku, to bylo hrozně roztomilý. Ještě tam byl jeden chlupatej, ten tohle nedělal, a s Terkem to taky neprovozovali.

To s tou váhou a obrušováním dává smysl, protože jinak zrovna moc příležitostí k obrušování moc nemáme - ujdeme po asfakrtce jen malý kousek a jsme v lese.

Online Potrefenáhusa
38539 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 10:42
Reakce na Zina:

Čenda se s tim kožichem nelepil moc ani na mě, jenom na chvilku. I jsme měli spolehlivej způsob, jak ho dostat ze sedačky, prostě jsme ho během půl minuty uvařili a on ještě rád odešel :-D Rufík jde uvařit podtatně hůř a trvá to dýl, ten se vaří rád :-D

Rufík si teda kočku pustil k tělu trochu víc, ale je to taky vocaď pocaď, i když mám pocit, že když u toho nejsem já, tak je ten jejich vztah taky vřelejší, už jsem je i párkrát viděla si spolu hrát a tak se docela něžně navzájem okusovat, ale to přede mnou nedělaj ... :-D

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 10:58
Reakce na Potrefenáhusa:

U nás je to s Terkem stejný, co z mazlení, i z hlazení mu bylo horko. Když jako štěně konečně odpadnul a já jsem si ho šla hladit, že si užiju štěňátka, tak se zvedl a odešel. Jsem se na to ptala i chovatelky, jestli nedělám něco špatně, říkala že ne, že většinou prostě na tohle nejsou. Až nějak kolem 7. roku se trochu zpomalil a přijde se i semo tamo pohladit, ale stejně, když spí roztomile v pelíšku a jdu si ho pomazlit, tak honem začne hledat nějakou hračku, aby tu pozornost převedle na něco pro něj přínosnějšího.

Proto jsem tak hotová ze Cida, že vyleze na gauč a pokusí se mi vléz na klín, bo je to pro mě novum. Terk to teda většinou pozoruje s maximálním znechucením :-D.

Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 11:04

Bonnie se ráda nechá pomazlit, taky jí říkáme, že přesně kvůli tomu jsme si ji pořídili. Zvlášť zajímaé je její podpaží u předních pacek (má pes podpaží?), tam nemá vůbec chlupy a ta její kůžička je tam teplá a voňavá. Jsem trochu úchyl :D

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 11:06

Jsem teda už víckrát četla, že člověk nemá za psem dolejzat, a když si ho chce pohladit/pomazlit cokoliv, tak si ho má na to zavolat. Já to u svých hodných psů teda nedržím, ale pravda je, že oni to mezi sebou drží 100%.
Když chce ten, co je na hierarchii výš, něco od toho, co je níž, tak na něk krátce štěkne (tak to dělala zásadně fena na psa).Terk krom toho štěknutí ještě používá jednu metodu, že si jako začne s něčím kus opodál hrát, čímž Ciďáka naláká do hry nebo odláká od mě, podle toho, co zrovna potřebuje. Ale nikdy za ním sám od sebe nejde. Je docela zajímavý je pozorovat. 

Offline KiKi07
236 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 11:17

Tak je nás o jednoho víc, z útulku, kam chodíme venčit, jsme si dovezli malou fenečku. Máme ji necelé dva dny, takže zatím trochu bojujem s čistotou a čůráním a kocourkem :) i když teď momentálně leží v jedné místnosti a oba chrupou, ale nesmí se dostat blízko sebe, tak si vždycky vzpomenu na goliáška a rufíčka, jak hezky vycházejí a doufám, že to taky klapne.

Online Potrefenáhusa
38539 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 11:21
Reakce na KiKi07:

je ale ta je krásná! A vzácná!!!! Tak ať se u vás rychle zabydlí!

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 11:22
Reakce na KiKi07:

Tak je nás o jednoho víc, z útulku, kam chodíme venčit, jsme si dovezli malou fenečku. Máme ji necelé dva dny, takže zatím trochu bojujem s čistotou a čůráním a kocourkem :) i když teď momentálně leží v jedné místnosti a oba chrupou, ale nesmí se dostat blízko sebe, tak si vždycky vzpomenu na goliáška a rufíčka, jak hezky vycházejí a doufám, že to taky klapne.

Dali jste si předčasný vánoční dárek? A hlavně fenka ( jak se vlastně jmenuje? ) bude mít krásné Vánoce a celý další život. Však už teď vypadá, že se usmívá pod fousy, jak dobře si to zařídila :-)

Online nolita
6513 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 11:29
Reakce na MPLee:

to je taaaak sladké 

Online nolita
6513 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 11:30
Reakce na KiKi07:

tak bych řekla, že někomu právě začala dolce vita ...