Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 13:13
Reakce na MPLee:

Ťuťuťu, roztomilouši, všichni jsou skvělí. 

A když je řeč o těch drápcích, tak my právě marodíme se zatrženým drápkem. O víkendu někde prolítl, než jsme stihli jít k veterináři, tak si ho sežral. Tak teď čistíme a obvazumeje a hlídáme, aby mu začal růst nový.

Offline KiKi07
236 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 13:13
Reakce na Potrefenáhusa:

Tohle je nějaká přesvětlená fotka, ale připomíná mi miniaturu Vašeho Čendy.

Berta - Jmenuje se Lucinka, dali jí to v útulku, moc jsme ji to nechtěli měnit, už na to slyší, dceři se takové jméno líbí - takže tak.

A máme pokrok, po důrazném NESMÍŠ, přestala na kocourka vyjíždět, kocourek přestal syčet, a jsou spolu v jedné místnosti bez bojů, včera se nemohli ani cítit.

No učím se za pochodu, studuju na netu...a zvykám si na brajgl v bytě, táhne ji to hodně ven(po dvou hodinové procházce vůbec nechce domů, a to už jsme se dnes byly projít 2x), tak asi půjde na zahradu - musíme dodělat plot a bude chodit na návštěvy :), to je tak, když se člověk zamiluje a není připraven :)

Offline Sweet Potato
39944 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 13:19
Reakce na KiKi07:

Jsem úplně dojatá. Je sladká a čeká ji sladký život. S kocourkem se určitě porovnají.

Offline KiKi07
236 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 13:24
Reakce na Sweet Potato:

Díky :) chvilku jsem uvažovala, jeslti jsem si pro sebe nevzala velké sousto, přece jen kočičák je sám svým pánem, chodí si ven kdy chce.

U téhle rozárky mi trhá srdce, když ji mám nechat samotnou doma a odejít do práce.

A prosím o rady zkušených pejskařů, opravdu stačí venčit 3 denně jak všude píšou? Teda upřímně k tomu večernímu kolem osmé se vyloženě přemlouvám a zkracuju na cca 20 minut, ráno taky 20 a odpoledne po práce teda tu 1,5 - 2 hodinky. Od pátku do neděle to má lepší, to jsem doma :)

Offline Sweet Potato
39944 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 13:32
Reakce na KiKi07:

To je pravda, proti kočkám je pejsek mnohem náročnější. Ale zase ty psí projevy lásky a přízně jsou takové spontánní a jednoznačné. 

Naší netopýrce myslím první dny hodně pomohlo, že tu kočky byly. I když ji okázale ignorovaly nebo na ni syčely, když jsme odešly, nebyla sama. Teď, když jsem doma, je to malý závisláček, který se ode mne nehne. Ale když odejdu, nemá s tím naprosto problém.

Online Potrefenáhusa
38539 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 13:36
Reakce na KiKi07:

Lucinka je náhodou hezký jméno. Můžete jí zkusit spíš odměňovat něčím dobrým, když je v kocourově přítomnosti v klidu, aby to měla spojený s něčím příjemným.

Jestli můžu radit z vlastní zkušeností s útulkáčem, tak dobrý je se snažit zaplout co nejrychlejc do nějaký rutiny a taky se snažit je moc nelitovat. 

Venčení kolem 8 mi přijde docela brzo, my chodíme o dost pozdějc, ale zase asi záleží na tom, v kolik vstáváte a venčíte ráno.

Online Potrefenáhusa
38539 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 13:38
Reakce na nellielovett:

chuďátko!!! Čenda si to většinou taky stihnul odoperovat sám, dřív, než jsem si všimla. Tak ať se mu to brzo zahojí, je to nepříjemný

Offline KiKi07
236 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 13:41
Reakce na Potrefenáhusa:

Juj, brzo? Já jsem v půl desátý mrtvá a v posteli :) a ráno chodíme v šest a pak jsme to stihli ještě před odchodem do školy v půl osmé, pak teda až po třetí odpolko :(

Online Potrefenáhusa
38539 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 13:44
Reakce na KiKi07:

tak to jo, my chodíme v 11, ale v 6 máme všichni včetně kočky hlubokou půlnoc :-D

Offline KiKi07
236 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 13:48

Já to tu zaplevelím, ale ještě prosím jednu radu.

Když přijdete z venku, jak se zbavíte to bince ze srsti, má to všude, na bříšku, tlapky, otření mokrým hadrem nestačí, všude mám takový jemný suchý bláto. Nebo to moc řeším, jak jsem zvyklá na čistotnou kočičku :)

Online Potrefenáhusa
38539 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 13:52
Reakce na KiKi07:

a Rufík nechtěl chodit domu docela dlouho, určitě několik měsíců a dost dlouho se mi zdálo, že ani domů netrefí, vchod do domu nepoznává a ještě by někam šel. A to von by jako šel, pořád :-D

Jinak ještě bych doporučela všechny obojky nebo postroje opatřit jmenovkama s telefonem, i jestli je čipovaná. 

Offline Sweet Potato
39944 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 13:52
Reakce na KiKi07:

Na večerní procházky už jsem si zvykla, sice se mi nechce, ale pak jsem vlastně ráda, asi by mi to už i chybělo. Ale ráno, teď v zimě, to fakt nejde. Díky bohu za zahradu. Naštěstí to většinou zvládnem dohnat během dopoledne.

Včera dostala Jackie nový obleček. Ten první jí byl dost natěsno kolem krku, podědí ho asi jedna čivava. Tenhle je noname za tři stovky a zatím jsem spokojena. Kapuca šla odepnout, má výrazné reflexní prvky, má i pásky pod zadní nožky, ty jsem zatím netestovala. Objevila jsem ho v jakých si chovatelskývh a hlavně rybářských potřebách. Po mně tam vešla taková divná osoba, prodavačka ji střežila jak ostříž. Pak se osoba začala vyptávat, jestli tam prodávají čivavy!

Online Potrefenáhusa
38539 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 13:53
Reakce na KiKi07:

já teda tohle neznám, špínu ze sucha, na Rufíkovi nedrží vůbec nic a na Čendovi se zachytávaly jenom kusy lesa, listí, větvičky a tak. Co to vzít nějakým kartáčem, hřebenem nasucho?

Online Potrefenáhusa
38539 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 13:56
Reakce na Sweet Potato:

no někdy je to strašný, když už člověk tak tuhne, rád by už zalez do postele, ale ví, že to ještě nejde...

to individuum je hrozný, bohužel si asi dřív nebo pozdějc nějakou čivavu pořídí...

Offline Sweet Potato
39944 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 13:58
Reakce na KiKi07:

To nevím. Zatím mi přijde, že utření celkem stačí. Když je suchá, vypadá čistá. Tedy damozřejmě čistá není, ale neopadává a nepouští. Na gauč jsem dala přehoz.

Ale ona je docela cimprlich a loužím a bahnu se snaží vyhýbat. 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 13:59
Reakce na Zina:

Haha, dekuju, ta predstava Cida a Zuny spolecne se podlejicich na demolici okoli me dost rozveselila, akorat byste pak musela asi rekonstruovat taky :-D. Nebojite/nebojis (sakra!) se sama ve velkem dome? Ja bych asi mela trochu neprijemny pocit, kdyz jsem byla maldsi, tak jsem zvladala i byt sama treba tyden na polosamote na horach, dnes uz bych do toho asi nesla.

nahodou, ked mam navstevu (alebo som na navsteve), Zuna sa (vacsinou) sprava ukazkovo a potom nikto neveri tym mojim hrozostrasnym historkam, co ona vsetko doma vyvadza(la) :-)

v dome sa nebojim, vyrastla som tu, takze je to take nostalgicke a prijemne, susedia mili... ono ked vo vzduchu ostane visiet barak a pes a clovek sam jedneho psa ma, tak mi prislo logicke to spojit - dva psy v byte by som nezvladla, mala by som pocit, ze nerobim nic ine ako vencim, zahrada je pre mna s dvoma psami obrovska vyhoda a hlavne: mam pokoj, klud. takze ja som rada, ako to cele pekne do seba zapadlo. bez Zuny a Blacka by som sa istotne bala, mne vyhovuje, ze ich mam stale za zadkom :-) ale ked niekedy v noci obaja dvihnu hlavy a pozeraju na nejake prazdne miesto... to mi veru nie je do smiechu :-)

Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 14:00
Reakce na KiKi07:

Lidi, co mají samojedy, je po každé procházce vyčesali, to stačilo. A blahopřeju k nejlepšímu dárku vůbec!

Offline KiKi07
236 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 14:02
Reakce na Potrefenáhusa:

tak v 11 mám hlubokou půlnoc já

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 14:02
Reakce na paktofonika:

Zadné kopýtka 

tie su ako nove!!! :-) krasne!

ja sa priznam, ze nenatieram, bojim sa toho, ze potom zmäknu a popraskaju... takze labky maju tie moje potvory cierne.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 02. prosince 2016 14:04
Reakce na KiKi07:

to je od Vas velmi pekne! mzslim, ze Lucinka to ocenuje uz teraz - z toho spanku sa spokojne usmieva :-)