Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 03. prosince 2016 22:35
Reakce na Berta:

neberte to tragicky, robili ste, co ste mohli - situaciu ste riesili. ostatne, clovek aj tak nemoze byt pripraveny na vsetko (kocka v lese na voditku - to nie je standardna situacia). ja osobne ak sa dostanem do nejakej neprijemnejsej situacie s mojimi/cudzimi psami a vidim, ze druha strana sa pokusa situaciu riesit, tak vobec nehundrem a nemam ziadne blbe reci, skor sa snazim vyjst v ustrety a pomoct, pretoze nemozem vediet, co sa moze stat nabuduce a ci nebudem pomoc/ochotu druhej strany potrebovat ja. 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 03. prosince 2016 22:37

vzhledem k velikosti tiffanky bych se spíš bála, že kočka ublíží jí:-) já bych řekla že to je normální. paní si teda koledovala. 

No já jsem se o Tiffanku bála, protože paní kolem sebe začala kopat.  Naštěstí ji netrefila.  Jako já chápu, že se bála o kočku.  Ale kdyby ji zvedla a v klidu stála, tak si ji chytnu hned.  Uvědomuji si, že je to moje chyba.  Ale já bych s kočkou do lesa nešla.  Těch psů tam volně běhá víc a přece jen reakce na kočku může být daleko víc nevyzpytatelná.  

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 03. prosince 2016 22:41
Reakce na palahniukowa:

Já vím, tragicky to neberu, ale nepříjemné to je.  Snažíme se cvičit.  Trénujeme čekej a přivolání.  Je to tak na 80 %. Ale obávám se, že  100 nedosáhneme.  Dcera se na to zkusí zaměřit a poradí se s trenérkou . Ale nevím, nevím.  Nechcete nám půjčit tu vaši? :-) 

Offline Potrefenáhusa
38539 příspěvků moje polička 03. prosince 2016 22:42
Reakce na Berta:

ty lidi jsou někdy fakt děsný, bohužel si tu situaci úplně dokážu představit, přesně, kdyby stála v klidu na místě, dala by se ta situace řešit rychle a v klidu. Kočku na vodítku v lese bych teda taky nečekala, to je paní docela statečná.

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 03. prosince 2016 22:44
Reakce na Berta:

přece za normálních okolností kočka uteče/vylítne na strom a je vyřešeno. na tohle se těžko můžeš nějak připravovat. jestli by fungovalo zvykání na kočky uvnitř, tak můžete s tiffkou přijít k nám:-)

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 03. prosince 2016 22:49

My máme také kocoura.  Někdy leží v jedné místnosti v pohodě, když na něj Tifka neštěká, je kocour v klidu. Ale když začne, tak kocour raději vyklidí pole. Asi mu vadí ten randál.   Ta kočka na tom vodítku vůbec neměla možnost před psem utéct.  Jen tam chudera  lítala jako na řetízkáči.  Kopajícím. 

Offline Myrtila
5191 příspěvků moje polička 03. prosince 2016 22:53
Reakce na Berta:

Mam maleho psa a na kocky reaguje uplne stejne. Myslim si, ze mu dela dobre, ze pred nim aspon neco utika. Pokud ma kocka nervy z oceli a nezacne zdrhat, pes se uklidni a prestane si ji vsimat. Trenujeme to povelem "nesmis" a privolanim ke mne, ale ani po letech to nefunguje na sto procent.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 03. prosince 2016 22:55
Reakce na Berta:

ale iba pozicat! velmi by nam tu chybala :-)

80% je super, ziaden pes nie je 100% - lebo predsa len nemozno vediet, co sa mu odohrava v hlave. ale ved s Vasimi kockami Tifka vychadza, nie? 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 03. prosince 2016 23:10
Reakce na palahniukowa:

Už jen s jednou.  2 bohužel už nemáme. Ale nezakousla je Tifka, fakt ne :-).  Vychází  jak jsem psala výš.  Někdy si ho nevšímá, někdy si chce hrát a když štěká, kocour vyklidí pole. 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 03. prosince 2016 23:12

je rozdiel kocka doma a kocka na ulici. ak by som mala zistit, ako moj pes reaguje na kocku u nas doma, dala by som mu stopovacku a priniesla macku. ak by po kocke startoval, tak povel "nesmies" a cuknutie stopovackou alebo privolanie - istila by som ho tou stopovackou; keby bol kludny a macku si nevsimal, odmenovala by som a chvalila - aby som podporila preferovane spravanie. ale na ulici, ak napr. vidim niekde macku, snazim sa presmerovat Zuninu pozornost na mna - pamlsok, trik - ale to z dovodu, ze sa maciek boji (Black je s mackami ok - kym mu nevlezu na zahradu). 

ale macka na voditku - to je snad aj pre toho psa sok ;-)

k privolaniu: stopovacka a motivacia. ja stopovacku pouzivam este aj teraz, ak idem so Zunou sama. 

a celkom sa to teraz hodi: som velmi zvedava a tesim sa na toto http://www.ceskatelevize.cz/…/11535735801-…/216562221350001/

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 03. prosince 2016 23:15
Reakce na Berta:

haha, na to by som ani nepomyslela, ze by Tifka moha niekohp/nieco zahryznut :-) hlavne je, ze vychadza s Vasim kocurom :-)

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 03. prosince 2016 23:18
Reakce na palahniukowa:

Stopovačku máme.  Ale upřímně  si ji nedovedu v lese a ještě v mokrém počasí představit. Tifka ráda běhá kolem nás.  Mezi stromy,  Mám pocit, že by se někde s tím zamotala.  Jak to děláte vy?  

Kdy má pořád běžet v TV? Ráda se podívám.  Na Desenského jsem četla dost negativních komentářů, že je to magor.  Ale osobní zkušenost nemám.  Tak bych si ráda udělala názor aspoň takto. 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 03. prosince 2016 23:30
Reakce na Berta:

stopovaciek mam viacero a pravidelne periem, lebo po prechadzke v lese to inak nejde... no pisala som to viac menej vseobecne; pokial Tifka na privolanie reaguje (80% = ok), neodbieha tak, ze ju musite hodiny hladat  v lese a pod. + nevyvolava konflikty s inymi psami, ktore stretne, asi by som to nehrotila s tou stopovackou - no boze, tak dnes vystartovala po macke na voditku, ale uprimne: kolko takych situacii este nastane...? 

myslim, ze by sa to malo vysielat v januari (?) a som velmi zvedava, lebo neviem, ako vnimat RD - uz som to sem aj pisala - v niecom ma fascinuje, nieco nechapem, k posudeniu mi asi chyba osobna skusenost; ale jeho knihy obsahuju podla mna niektore velmi dobre postrehy a rady. 

Offline Friga
2047 příspěvků moje polička 04. prosince 2016 10:27

Friga ma novy pelisek, napred se tvarila neduverive, ale po par dnech se na nem uplne zabydlela 

Offline dzizisketa
8865 příspěvků moje polička 04. prosince 2016 11:46

Když se tu probíraly ty packy

Offline dzizisketa
8865 příspěvků moje polička 04. prosince 2016 11:47

Offline Potrefenáhusa
38539 příspěvků moje polička 04. prosince 2016 11:58
Reakce na dzizisketa:

Jsme sami, kdo má srostlý kopejtka? 

Offline Potrefenáhusa
38539 příspěvků moje polička 04. prosince 2016 16:42

Dopoledne bylo krásně!!!

Měli jsme procházku okořeněnou tím, že na nás uprostřed cesty zahrádkářskou kolonií čekal velkej pes, kříženec rotvajlera s ovčákem od oka, a vypadal, že tam hlídá, obejít se to nedalo, Rufíkovi se do toho teda taky moc nechtělo, docela jsem zvažovala, že se vrátíme a vyhneme se mu. Kdybych ho tam viděla poprvý, tak to udělám, ale už jsme se s ním potkali párkrát v létě a byl hodnej, prát se nechtěl, tak jsem to riskla, nasypala jsem mu naše odměny a zatímco žral, prošli jsme okolo, akorát šel pak ještě kus za náma.....uf.....myslím, že má v té kolonii někdo nouzový ubytování a pes je jeho, ale docela jsem se teda dneska orosila.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 04. prosince 2016 19:26
Reakce na Potrefenáhusa:

sim vás, to já si beru příklad z vás a tuhle ze Zina , jak fakt dřete!!! 

To je dobrý, že to tu tak vypadá, ještě kdyby tomu odpovídaly výsledky. Ciďák je jak z divokých vajec, doma to 10 minut po úklidu vypadá, jak kdyby tu projel tank, a do vodítka se navzdory vší snaze opírá jak tažnej pes :-D.

S ponožkama jste šikovná, já jsem zvládal maximálně svetr, a i na to jsem potřebovala konzultace. Ponožky u nás uměla jen babička, ale nějak jsme se to od ní nestihla naučit.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 04. prosince 2016 19:38
Reakce na Berta:

Se stopovačkou se občasnému vymotávání a následnému praní nevyhnete, takže se opravdu vyplatí jich mít několik. Procházka s ní není taky úplně odpočinková, musíte pořád hlídat cca prostředek, abyste ji stihla včas zašlápnout, a nemělo by se stát, že vám s ní pes uteče, protože samozřejmě hrozí, že se zamotá někde, kde ho nenajdete. Pozitivní je, že není napořád, a když to vydržíte, tak to přivolání na ní fakt naučíte.

R. Desenský je určitě velice svérázný, ale psům opravdu rozumí. Na pořad jsem také zvědavá, nějak si to neumím představit.