Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Torrah
3248 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 18:22
Reakce na Dadoo:

Dočítám, nestíhám, ale držím palce. Určitě to zvládne. Věřím tomu. Myslím na vás. A na ni... my takhle nechávali v nemocnici kočku, trhalo mi to srdce, nechat ji tam samotnou, byla ještě kotě. Ale udělali jsme dobře, dostali ji z toho.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 19:47

Tak ji máme doma. Dostat ji od veterináře a hlavně doma po schodech do chalupy byl zničující výkon. Manžel ji nesl, já jí nadlehčovala zadek.. no běs. Ale podařilo se. Doma se hodně napila a jak dopila padla. Ani na pelíšek nechtěla, jenom ležet. A teď pořád mručí, fňuká, kňourá.. snad usne. Jídlo až ráno.

Zítra zase na veterinu, na kapačky, a zůstane tam prý tak 4-5 hodin. Pak si ji zase odvezu. A pozítří taky..

Zatím jsme v tom  za 12 tis. Ale čert vem prachy, štěstí je, že na to vůbec máme. Nedovedu si představit, že bych řekla, že na operaci nemám, nechte ji umřít.

Určitě to bude zítra už lepší. Operoval ji vynikající chirurg, slyšela jsem na něj jenom samou chválu, dr. Čučka. Říkal, že na takovou babču je dost čiperná :-)

Moc vám všem děkuji za účast a povzbuzení.

Tyhle naše zvířecí stránky jsou pro mě balzámem na duši a všechna ta zvěř je tak trochu moje :-)

Offline Torrah
3248 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 19:56
Reakce na Dadoo:

Jejda, chudinka malá... teda velká... teda malá velká. No jo, je to vždycky hrozný s nima, po operaci, anestezii a tak. Jsou chudáci rozbolavělý, neví co se děje a proč... Pořád držím palce, ale určitě to zvládne. Pohlaďte ji i za mne.

Offline RoSa
10068 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 20:34
Reakce na Dadoo:

Kočička malá... tak hlavně, že je doma!

K těm financím: je to přesně, jak píšeš - člověk to nepočítá, zaplatí a je šťastnej, že zvířátko bude zase zdravé. Je to přece člen rodiny! 

Máte to tam u vás docela levné (a nebo my tady drahé). Ronýskovy pobyty na veterině mě zpravidla stojí stejnou částku, ale bez operace. Párkrát měl průjem, který nešel zastavit. Tj. jen vyšetření, rozbor krve, kapačky, ATB, pobyt přes noc (+ následný asi intenzivní úklid ubikace) a dobrá rada na závěr. Poprvé jsem těch 12tis. zaplatila, ale hned jsem začala uvažovat o pojištění veterinární péče. No a od podpisu pojistky uběhlo pár měsíců a byl na veterině znova (zas to samý: 1,5dne - 12tis.), tentokrát už ale na náklady pojišťovny. Fakt se to vyplatí.

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 20:35
Reakce na Dadoo:

Držím palce!

Offline Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 20:45
Reakce na Dadoo:

Beruška zlatá, snad se jí brzy uleví.

No a peníze? Za co jiného už by je člověku nemělo být líto, když má to štěstí, že je má. Vzali jsme na sebe odpovědnost za živou bytost, tak děláme, co můžeme a co musíme.

Offline Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 21:42

Vypadali skoro romanticky. V další vteřině ji zbušil.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 21:48
Reakce na Dadoo:

Hlavně že je doma a zase bude dobře.!

Offline dost_bot
271 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 21:52

Četbou tohohle vlákna tady i dřívna mp jsem se definitivně ubezpečila, že kočku dovnitř ne (miluju Goliáše, ale ještěže je v cizí domácnosti .-) ). Má tu někdo kočky výhradně venkovní s tím, že žije ve městě? Jde to? Asi bych si ráda pořídila kočku, ale prostě by musela být jen venku...

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 22:18
Reakce na dost_bot:

tsssss, Goliášek je super úplně!!!!!

Offline dost_bot
271 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 22:27
Reakce na Potrefenáhusa:

tsssss, Goliášek je super úplně!!!!!

Bezesporu! To já jsem vadný kočičí kus.

Offline ziginka
725 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 22:37
Reakce na dost_bot:

Četbou tohohle vlákna tady i dřívna mp jsem se definitivně ubezpečila, že kočku dovnitř ne (miluju Goliáše, ale ještěže je v cizí domácnosti .-) ). Má tu někdo kočky výhradně venkovní s tím, že žije ve městě? Jde to? Asi bych si ráda pořídila kočku, ale prostě by musela být jen venku...

Kocka jen na ven mi neprijde jako dobry napad ani na vesnici, natoz ve meste. Pokud byste nevymekla a nezacala ji poustet dovnitr, velmi pravdepodobne by si brzy nasla jinou domacnost, kde by ji domu pousteli.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 22:44

Neviem č to patrí sem alebo do sťažností, ale ide ma už poraziť z týchto mrazov, s Rikim chodíme len na krátke prechádzky, pretože akonáhle vyjdeme von, začne si olizovať labky, ktoré mu automaticky na zemi primŕzajú, takže nasleduje chôdza a skákanie na troch, miestami dvoch labkách (a pád na zem), raz ho už muž niesol domov, keď prešli po posolenej ceste a pes ostal sedieť kňučiaci na zemi...čo sa týka topánočiek, tieto ani nejdem skúšať, neznesie na nohách nič a automaticky to trhá a cupuje...Výsledok je, že máme doma nevybúreného pubertálneho teriéra, ktorý si chce energiu vybíjať naháňaním sa, ťahaním a hryzením (za 3 dni už zničil všetky svoje plyšiaky, rozhrýzol 2x sušené ucho, 2x iné sušené veci, cca 5 veľkých kostí). V zúfalstve som zaviazala ťahaciu hračku o stoličku (treba aj pracovať predsa) ale odtiahol ma s ňou od stola  Zajtra ideme skúsiť bežky, paradoxne je na horách teplejšie ako tu, tak dúfam, že sa nebudeme vracať po 10 minútach k autu a konečne tú malú beštiu vybeháme...Už nech je jar a ja s ním môžem zas chodiť na túry...

PS: Ničím ho aspoň trénovaním, akurát po 5 minútach už stráca pozornosť a zaujíma ho aj kadečo iné než len povely 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 23:56

pupík spí v prádelně.

je to před dvůr.

musím se na něj v noci chodit dívat, co okusuje.

je zase mráz jak na sibiři.

ať už je jaro, pls...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 00:07
Reakce na DrowRanger:

naprosto vás chápu, mám doma nevybouřeného pubertálního satana 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 06:14
Reakce na dost_bot:

naši byslí v menším městě a mají kočičky, které jsem jen venkovní (v zimě teda přebývají ve sklepě) a je to naprosto v pohodě, žádný náhradní domov so nenašly...

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 06:15
Reakce na Sweet Potato:

ale jsou krásní :-)

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 06:16
Reakce na Dadoo:

no vypadá zdrchaně chuďátko. tak hlavně že už to má za sebou, už to bude jen lepší...

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 07:59

S goliaskem se pobavite ale!!!!!

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 07:59
Reakce na Jiná Realita:

pupík spí v prádelně.

je to před dvůr.

musím se na něj v noci chodit dívat, co okusuje.

je zase mráz jak na sibiři.

ať už je jaro, pls...

A má to chození se na něj dívat smysl? Protože  

- nemusíte se trefit do chvíle, kdy něco okusuje

-když  mu to vezmete, začne okusovat něco jiného

- to byste tam s  ním musela spát,ne?