Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 08:01
Reakce na Potrefenáhusa:

jasně, jen venkovní kočka určitě může být, ale je  s ní míň srandy a ztrácí svůj plný felinoterapeutický  efekt 

Offline zdensy
1132 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 08:13
Reakce na dost_bot:

Předpoklad je chytrý jedinec, aby se nenechal přejet, nebo nevyskočil na nějakou nádrž s vodou v zahradách. Ve městě je to riziko vždycky. Když bude mít domů dvířka pro kočky, proč ne. Ale je to vždycky úleva, když přijde.

Offline baltik
4962 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 08:41
Reakce na Dadoo:

čumáček, přeju, ať je jí brzo dobře

Offline viktorka_od splavu
49119 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 08:48
Reakce na dost_bot:

tak nasi kocuri jsou az na par drobnosti v dobe dospivani uplne bez problemu a predchozi byl uplne zlatej, i kdyz to byl rezavej dabel jako golias:-)) a rozhodne nam doma nikdy zadny zvire nesefovalo. u ciste venkovni kocky bych se predevsim obavala, ze pokud bude mit venku i zradlo, zacnou se vam tam stahovat toulave kocky ze sireho okoli. fuj. no a taky teda k cemu by vam byla. na mysi?

Offline baltik
4962 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 09:03

tak po dolouhem premysleni se asi o vikendu pujdeme podivat na stafordsirky

Offline Vilemina
2359 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 09:10
Reakce na baltik:

Teda! normálně šišlám, jsou nadherní! A hrdá matka (předpokládám) vypadá jak sestra naší Rozáry.

Offline Potrefenáhusa
38543 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 10:11

Ja bych teda jenom jeste podotkla,ze to,co tu vidíte z goliase,je trochu virtuální realita,takovou kočku musi chtít kazdej!!!!! (Moje máma ma 2 a goliase mi nepokrytě závidí :-))

Offline baltik
4962 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 10:18
Reakce na Vilemina:

hrda matka teda vypada spise trosku zoufale

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 10:21
Reakce na Berta:

má, protože když tam člověk nejde aspoň tak dvakrát, než jakože usne, tudíž má pocit velkého osamění, okusuje...dveře.

samozřejmě že do rána okousal matraci, krabici pro kočku, rukavici a botu, ale to nějak přežiju, jen když se nesnaží dostat ven.

návštěva ho uklidní a nějak to tam do rána přežije.

49119 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 10:28
Reakce na Jiná Realita:

na to kousani davali u kamaradky psum stare hadry omotane napevno provazem. meli chovnou stanici takze koupene hracky by se prodrazily

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 10:29
Reakce na Jiná Realita:

má, protože když tam člověk nejde aspoň tak dvakrát, než jakože usne, tudíž má pocit velkého osamění, okusuje...dveře.

samozřejmě že do rána okousal matraci, krabici pro kočku, rukavici a botu, ale to nějak přežiju, jen když se nesnaží dostat ven.

návštěva ho uklidní a nějak to tam do rána přežije.

No takto jsem lítala k postýlce dítěte, hezky si na to zvyklo....   U druhého už jsem tak  "blbá" nebyla  

ježíši, tím nechci  říct , že jste blbá proboha, snad chápete 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 10:30
Reakce na dost_bot:

Mě by docela zajímalo, co vás k tomu, že kočku jedině ven, vedlo, já jsem totiž po čtení tohoto vlákna dospěla k přesně opačnému názoru! :-) Že totiž kočku děsně potřebuju, a jediné, co mě od ní odrazuje, je fakt silná alergická reakce na cokoliv kočičího, se se přiblíží na víc než 10 metrů.

Beru to tak, že ve zdejších popisech soužití s kočkou je dost nadsázky, člověk málokdy vyrobí historku z dění typu "přišel jsem domů a doma bylo vše v pořádku, kočička mi vlezla na klín a strávili jsme klidný večer :-). Bráno podle akčních historek by i soužití se psem bylo ve stylu, že nejdřív je to roztomilý nesamostatný blbec, který vše rozkouše a zničí, pak v pubertě se z něj stane neroztomilý vzdorný blbec, posléze teda buď loví, tahá, pere se, štěká, hárá nebo libovolná kombinace zméněného, když s ním konečně začne být domluva a čte nám naše přání z očí, tak se začnou dostavovat choroby a zvlášť u těch větších plemen už aby se člověk obával, že někde za rohem řinčí kosou psí Smrť.

O tom pozitivním mezi tím člověk píše mnohem míň, protože to většinou není tak divácky vděčný, a tak to osobně beru, že stejný je to u historek s kočkama. Jediný, z čeho bych měla strach, kdyby to u nás s kočičákem jinak šlo, by byla si návštěva veteriny, tam si naopak myslím, že pro nás zdejší kočičí přispěvatelé ty popisy trochu mírní :-D.

Offline Sweet Potato
39956 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 10:33
Reakce na Zina:

Svatá pravda.

49119 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 10:37
Reakce na Zina:

s navstevama veteriny jsem se az na vydaje nesetkala se zadnym problemem, proc myslite?  navic ciste domaci kocka jich nebude potrebovat moc, jediny co jsme resili krom ockovani (a nepoustet je vubec ven kaslala bych na ne) byla zraneni z rvacek

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 10:37
Reakce na Zina:

"přišel jsem domů a doma bylo vše v pořádku, kočička mi vlezla na klín a strávili jsme klidný večer :-)

Takto to mám každý den já.  Akorát si nelehne na klín, ale hezky vedle mě. 

Offline Vilemina
2359 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 10:43
Reakce na baltik:

Pravda, takovejch kousků kolem sebe. Ale i s ušima dozadu je pěkná

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 10:46
Reakce na Berta:

chápu, jsem blbá 

když hovawarti speciálně jsou plemeno, které nesnáší odloučení od smečky. jsou schopni spát na ledu, jen aby viděli na dveře, i když bouda je metr od nich, ale není na ně z ní vidět. navíc je pořád ještě štěňátko, i když drzé a přerostlé.  mám vyzkoušeno, že jsou to extra cíťopsi, mají problém už jen když na ně zahartusíte, natož když je necháte ještě coby skoro štěňátka samotinké kdesi zamčené u vany. 

Offline Sweet Potato
39956 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 10:47

Návštěva veteriny s dominantním kocourem může být dost adrenalinová záležitost. Zrovna nedávno jsem pozorovala Tymiána, který se stává velkým šéfem co do rozměrů i manýrů a blesklo mi tak hlavou, doufám, že nebude potřebovat často veterináře. Kočka u doktora je buď paralyzovaná hrůzou, nebo bojuje. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 10:49
Reakce na Zina:

já bych bytovou kočku nechtěla kvůli chlupům všude, tomu, že by mi šlapala po lince, chodila do postele a měla doma wc.

jinak mám kočky fakt ráda, ale toto bych nevydržela, stačí mi pes na gauči, to je vrchol všeho, co jsem ochotna vydržet. 

pokud by se kočka dala vychovat jako pes, že má jen svůj pelech a nesmí na stůl ani jinam...ale myslím, že to spíš nejde.

pokud ale někdo doma kočku má, nevadí mi to, klidně tam na návštěvu zajdu a nic si tam neštítím. jen samotné by mi to vadilo.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 10:52
Reakce na Jiná Realita:

človek sa utešuje len tým, že vyrastú a predsa...roztomilými šteniatkami sú len raz