A nejaká fotka toho vašeho krasavce by nebyla? Abychom ho nepřejmonovali na paní Colombovou. Pořád o něm čteme, ale vidět není ! ![]()
Chlpáči a iné
Aktuálne: muž si doma v spálni (nepýtajte sa ma prečo tam...) opravuje viazanie na bežky. Pes nemá dovolené chodiť do spálne (väčšinou je zavretá), ale využije každú príležitosť v prípade, že sú tam otvorené dvere prepašovať aspoň kúsok samého seba do zakázanej miestnosti. Takže už asi 15 minút pozorujem, ako sa pes nenápadne, priam po milimetroch posúva za prah spálne. Ani nepípne. Vždy po tejto dobe sa zo spálne ozve výkrik typu: Ty čo tu robíš, pes sa dvihne, posunie sa tesne za prah a začína posúvanie sa nanovo... ![]()
njn, máte pravdu.
ale kdybyste se ho někdy pokoušela vyfotit, tak byste pochopila, proč ho nefotím
desátá černá šmouha, dvacátý konec ocasu, jak zmizel ze záběru, okousaný foťák, poskákaná bunda, jak se snaží zjistit, co to máte v ruce, jestli to třeba není k jídlu, to odradí i velmi odhodlaného jedince!
Veterina je v úplný pohode,Golias je naprosto zcepenelej hrůzou a ani se nepohne,spis je problém ho doma narvat do přepravky,na veterine si do ni jeste sám zaleze, a jak rad! :-)
Jsem to myslela tak, že se psem se člověk na veterině ještě jakž takž domluví, i když je to (aspoň u nás) docela boj, ale vzpouzející se kočka se asi pacifikuje dost těžko?
Aspoň ti obyvatelé kočičích přepravek, které občas na veterině vidím, většinou moc nevypadají, že by důstojně vypochodovali ven a řekli "á" :-).
No takto jsem lítala k postýlce dítěte, hezky si na to zvyklo.... U druhého už jsem tak "blbá" nebyla ![]()
ježíši, tím nechci říct , že jste blbá proboha, snad chápete ![]()
A co, vzala jste si ho do postele? ![]()
Kočka je úplně to samý, doma jí rveme do přepravky nějmíň dva (lidi), na veterině se jí akorát hrůzou potí tlapičky, ale jinak s ní jde dělat cokoli a zpět do přepravky vleze dobrovolně a ráda. Rodeo nastává jen v případě, že je třeba ošetřit rány ze rvačky - po jedné památeční návštěvě jsme odjížděly s ošetřenou kousnou ránou obě. Od té doby si ji tam pamatují...S kocourem to asi bude trochu horší, ale třeba bude v dospělosti méně ďábelský.
Jinak soužití s kočkama je tak z 90% pozitivní, včerejší večer opravdu probíhal tak, že kocour chrněl na židli u topení a kočka na gauči vedle mě. Zbývajících 10% jsou ty "veselé historky" ![]()
Těch 90:10 je fakt myslim docela přesných :-D
A kam jezdíte? My na Poděbradskou a zkušenosti mám vyloženě pozitivní, včetně těch smutných.
A co, vzala jste si ho do postele? ![]()
Nene, dcera byla nějaká vzorná, ale v pubertě nám to všechno vynahradila 3x ![]()
![]()
Teď už je zase v pohodě a skvělá , zaplaťpánbůh ![]()
Situácia so spálňou u nás prebieha rovnako. Teda Amy ju ešte vylepšila, aby len tak nestála na prahu a nečakala čo bude, privlečie si hračku a nenápadne odhadzuje hračky za prah do tej spálne. Kým som nevidela neverila som aká prešibaná je.
A Goliáš nesmí, ale když je možnost, tak jak rychle maže dovnitř!!!(Ideální situace, když člověk něco velkýho nese, koš vypranýho prádla například.) A rovnou pod postel.
A já už ho znám, tak ho tam na chvíli zavřu a tak po 5 minutách si ho dojdu vyzvednout do postele, ještě se nikdy nestalo, že by tam nebyl.
aha, no kocouri bud zcepeni hruzou nebo teda ve dvou jsme udrzeli vzdy, ale zalezi na veterinari jak je umi zvladat. dohoda mozna samozrejme neni:-) jednou jsem teda ale garfielda koupala a to byl vysoce adrenalinovy zazitek s mnoha sramy tojo:-) nastesti vickrat nebylo treba. ovsem takovy koupani psa vyvalenyho v.. to si rada odpustim, to hrozilo ze se pozvracim
je fakt ze kocka neposlechne, te je nutny proste zavrit dvere
ne, to je fakt strašný, to já mám vždycky chuť toho čokla přivázat v lese a nechat ho tam ... :-D
Rufík teda ještě nic (ťukťukťuk!!!!!) a Čenda se válel taky spíš zřídka tak do asi svejch 5 let, pak to nějak ustalo. Ale teda taky jsem zažila pár parádních příhod, který se ale nedaj lidem bez psů vyprávět...![]()
legracni, ze ja kocku nikdy nechtela, nemela jsem je rada a argumenty kdyz ji chtel byvaly jsem mela stejny:-)) nakonec se mi to tak zalibilo ze mame dve. na linku nebo na stul nesmi a nelezou (ne kdyz je vidim, ale to mate se psem stejny) do loznice zavirame a na pohovce nic neudelaji, jelikoz narozdil od psa nejsou spinavy a nesmrdi. chlupy vyjdou imho nastejno, mam teda srovnani velky dlouhosrsty pes vs kratkosrsta kocka a tam teda pes vyprodukoval asi ve stejnem pomeru vic chlupu:-) teda popravde soucasni kocuri linaji hrozne malo, ale kdovi ceho jsou smeska, bude to taky od plemene
ja bych teda casem psa zas chtela ovsem odrazuje me ze trva nez se nauci nedelat potrebu doma, to u kocky neexistuje, a pak ze kazdy ho.. musim vzit do ruky to mi fakt neni prijemny. kocka chodi na wc stejne jako my lidi, doma, jj. pokud nekdo ma kocici zachod v kuchyni nebo nechava smradlavy tak to je hnus, souhlas
Jsem jednou slyšela mámu, když drhla našeho jezevce (před chalupou, v lijáku, protože koupelna asi byla zrovna ve fázi zrodu), jak mu říká: "Ty jsi takovej debil, být to kabát, i kdyby stál nevím kolik, tak ho vyhodím, ale tebe, tebe musím prostě nějak umejt!" :-D
no a kdyby se aspoň styděli, ale oni se s tim nesou, jako kdyby se právě nastříkali nejmíň Chanelem pětkou...
nám jednou pes plaval v močůvce ![]()
předchozí pes byla naopak uber čistotný, strašně dbal na to, aby se náhodou nenemočil, nezamazal, nezmokl, natož aby se v nečem vyválel.
ovšem u pupíka čekám jen to nejhorší, nemá problém se válet při hře mezi svými ehm hromádkami. skrytě doufám, že třeba ještě nějak zmoudří, ale asi ne.
My taky na Poděbradskou! Taky mám pozitivní zkušenosti, vždycky se tam chovali pěkně ke zvířátkům i ke mně, kromě očkování jsem tam s kočkami zažila právě ošetřování několika kousných ran (včetně té mojí), kastrace a FIP :-( Což mi připomíná, že zanedlouho čeká kastrace kocourka, ach jo.
Nemám žiaden problém brať h.... do ruky, nerobí mi ani problém hodiť psa do sprchy a aj keď smrdí tak ho vydrhnúť. Ale ide ma od nervov rozdrapiť keď do neho stúpim. A najlepšie ešte v topánkach ktoré nemajú hladkú podrážku. Fakt ma ide poraziť. A že v našom okolí nieje veľká disciplína v zberaní tak je to na porážku. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje