Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 14:42

já myslím, že je to kus od kusu, nějak rasově bych to nevztahovala. Já mám teda kliku na psy, co to skoro nedělaj, ani venku nic nežerou (to žrádlo teda i trénujem, ale Rufík nějak moc žravej neni), ale jsou experti, se kterejma je fakt kříž, řekla bych.

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 14:43

a tak kočky maj zas ty různý blitíčka a tak, nebo nosej zvenku ty půlky myší, vono má všechno svý

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 14:49
Reakce na Potrefenáhusa:

já myslím, že je to kus od kusu, nějak rasově bych to nevztahovala. Já mám teda kliku na psy, co to skoro nedělaj, ani venku nic nežerou (to žrádlo teda i trénujem, ale Rufík nějak moc žravej neni), ale jsou experti, se kterejma je fakt kříž, řekla bych.

asi nemám ani psát, jak to máme my, co? 

ron se pokouší sežrat cokoli, co se na jeho trase odlišuje od okolí. leží na jinak hladké cestě kamínek? sem s ním. bere to stejně, jako by tam ležela švestka. kamínek většinou vyplivne, ale často ho klidně sní. jde kolem keříku, jedna větvička visí víc na cestu, on si kousne.

já nevím, třeba to dělají psi normálně, ale zatím žádný z našich psů tohle nedělal. jedna sice byla etrémně žravá, ale žrala jen věci, které jsou alespoň teoreticky k jídlu, cizí svačiny, myši nebo jahody. ale kameny?

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 14:50

Náš starý pes sa vyváľal vo všetkom vyššie spomenutom (westík len tak mimochodom), mŕtva ryba, exkrementy (konské, kravské, psie, v hore čo našiel), smeti z popolnice - červy included. Raz ako šteňa na návšteve u starých rodičov vbehol dozadu na dvor, kde mal dedko parenisko, ktoré plnil prasačím hnojom. Všimli sme si to po cca 30 minútach, pes bol čierny, komplet celý a dobehol nás vítať s kusom hnoja v papuli... Najväčší extrém bol, keď sa mame vyváľal v niečom tak "voňavom", že z toho ako ho len viedla domov bolo zasmradené celé prízemie paneláku a z výťahu som musela vystúpiť a ísť peši. Obojok sme museli vtedy vyhodiť...

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 14:54
Reakce na Jiná Realita:

hele ale zase se vám bude určitě strašně super cvičit za pamlsky!!!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 14:54
Reakce na DrowRanger:

...s kusom hnoja v papuli  skoro jsem se udusila.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 14:55
Reakce na Jiná Realita:

Jééé, vy máte Rikiho dvojča v extra veľkom vydaní čo tak počúvam  Riki keď ideme po vonku zbiera zo zeme všetko - kamene, rozdrvenú tehlu, štrk, vetvičky, papiere, vreckovky (vyhodené jedlo ani nespomínam, predvčerom si do výťahu doniesol v papuli skrytú polovicu suchého rožka...). Raz som mu na prechádzke z papule vyberala mentolovú!!! žuvačku, keď som si všmla, že asi minútu niečo sústredene žuje. 

Na prechádzke v lese zbiera šišky, vetvičky a kamienky, ale neštíti sa zahryznúť do salamandry alebo pomalej jašterice...Dúfam, že nikdy nestretneme vretenicu...

A keď bol menší, prekliala som každého psíčkara čo po svojom psovi nezboeral, aj keď Riki to po nich poupratoval zodpovedne  Toto našťastie vyriešili neprané držky (čo je tiež riadny smrad, ale pes sa za tým ide pominúť...).

PS: ešte som zabudla, že sa vonku pasie na tráve a korienkoch. Keď sme boli na cvičáku, ostatné šteňatá pekne sedeli alebo teda otravovali okolo, Riki si vyhrabal obrovskú jamu, chrochkal pri tom a žral korienky ako diviak...

Online Sweet Potato
40377 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 14:56
Reakce na Mohučanka:

Neváhej. Kočičí jaro přichází obvykle v lednu.

Offline RoSa
10170 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 14:57

Tyhle smrady z vyválení se v čemkoliv se prej daj dobře odstranit rajčatovým protlakem - v rámci sprchování použít společně se šamponem. Má to ten puch nějak zneutralizovat či co...

Ronýsek je teda v tomhle ohledu naštěstí úzkostlivej metrosexuál

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 14:58
Reakce na DrowRanger:

vreckovky! ano, ty miluje. 

vretenicu by snad ochutnat nechtěl, ovšem tam by byl asi jiný problém, s tou by se chtěl hrát. co nežere, to považuje za objekt ke hře  a je jedno, jestli by to byl býk nebo kobra, obávám se.

a tamto sbírá také zodpovědně, dokonce i zmrzlé. kuní, králičí, všechno.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 14:59
Reakce na DrowRanger:

vaše historky ve slovenštině mě nesmírně baví  chrochkal!

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 15:04

co je to  vretenica?

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 15:05
Reakce na Jiná Realita:

Tak to že by chcel ochutnať salamandru som si tiež nemyslela, navyše keď ho ostriekala tým jedom čo vylučujú. Pár dní na to sme v lese jednu videli zas a myslíte, že sa poučil? Ani náhodou  Inak s tým požieraním exkrementov, skúste ozaj neprané držky, ak ich Ronovi nedávate. Dajú sa kúpiť mrazené alebo sušené, akonáhle som začala s Barfom, tak prestal žrať výkaly. Občas teda na dlhej prechádzke ak nájde niečo po koňoch, tak si dá, ale to už beriem ako občerstvovaciu stanicu na polmaratóne 

Inak, najnovšie má Riki nový objekt záujmu - stenu. Ak sme si ho nevšímali (je neskutočne otravný a neustále ak nespí vyžaduje pozornosť), nosil tenisky a naťahoval na nich šnúrky (vedel, že vždy potom ho niekto pkríkne a zjavne mu aj taký prejav pozornosti stačil). Keďže toto už na nás nezaberalo, ľahne si k stene pri zárubni a prednými zubami z nej začne obhrýzať omietku, najnovšie to skúša aj na rúru radiátora... Neviem či to je tým, že šteňa som mala ako dieťa, ale môj starý pes takýto diabol nebol. Až rozmýšľam, či ho bývalý majiteľ nedal do útulku vďaka jeho unikátnej povahe 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 15:06
Reakce na Berta:

Zmije. V okolí na lúkach ich je hodne, takže dúfam, že ak ju stretne, bude mať rozum.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 15:09
Reakce na DrowRanger:

Zmije. V okolí na lúkach ich je hodne, takže dúfam, že ak ju stretne, bude mať rozum.

Tak zmije snad ano 

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 15:10
Reakce na DrowRanger:

a to je Jack Russell, že jo? Já myslim, že ti maj všichni dost unikátní povahu :-D

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 15:11

A nechte toho už, nebo se baltik nepojede na štěňátko ani podívat!!!

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 15:14
Reakce na Potrefenáhusa:

tak jednou se garfoš asi někde přiotrávil a zeblil celou předsíň (pardon ale jinak se to nedá napsat) no tehdejší pán a vládce ho chtěl vyhodit na dvůr, to jsem teda pochopila že kočičku domů jo, ale jak je problém tak se kočičky obratem zbavit... jsem se teda rači zbavila jeho;-) jinak ale celkem nic, asi jsem zatím měla štěstí teda. kocuři trochu ožírají domácí kytky a semtam najdu nějakej slint s kouskem zelenýho, ale to je fakt spíš slint než co jinýho. a pak pokud hodně rychle sežerou granule, tak je zas ehm teda ve skoro nepoškozeným stavu někde vysypou, ale to výjimečně a na dlaždičky. myšičky mi neva:-)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 15:15
Reakce na Potrefenáhusa:

neee, ať jede! rozhodně.

pupík je jinak naprosto sladký, milý psík, který kvičí štěstím, kdykoli nás uvidí, má heboučký kožíšek a není nic lepšího, než taková canisterapie večer na gauči 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 15:17
Reakce na Potrefenáhusa:

Nie, nie, Jack Russela som zamietla práve kvôli povahe, že až tak energického psa nechcem. A v útulku sme sa úplnou náhodou dostali k čistokrvnému, papierovému cairn teriérovi. Ale myslím, že po tomto si toho Jack Russela môžem vziať s čistým svedomím jedného dňa