Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 20:16

Omlouvam se za několikanásobný příspěvek. Nejde to smazat.

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 20:26
Reakce na dost_bot:

Ještě doplním - jsou "kočky" a "kočky". Plemena klidnější, plemena aktivní, plemena, která jsou "kočičí psi". I kočka se (prý) dá naučit, aby nelezla po stole, lince apod. Chce to důslednost. Samozřejmě nikdo nezaručí, že to nedělá, když je sama. Je otázka, co od kočky očekáváte a podle toho obhlédnout jednotlivá plemena.

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 20:37

no... tak buldočci jsou zvláštní kategorie... morčete;-)

No no! Prostě alternativní inteligence! Politicky korektní - stejně hodnotná jako každá jiná 

Ale teď mám starosti... ten mizera skoro nežere, a co polkne, to zas vyzvrací. K tomu průjem. A dneska se nám (s odpuštěním) posral i doma! 

Šoupla jsem mu živočišný uhlí v namočeným piškůtku a čekám kdy to zas vyletí  Volala jsem na veterinu, jestli se to nezlepší/neuklidní, tak pomažem... 

Zjevně trochu problémy měl už před týdnem, kdy byl ve střídavé laskavé péči mladýho pána - a kdy s ním kvůli tomu byli na jejich veterině - s výsledkem že je naprosto zdráv! 

Se pominu. Nejen že by ten veterinář měl vrátit školný (a peníze!)... ale z chudáka už pomalu lezou žebra... no, zejtra bude na přísný dietě (včetně striktních přídělů vody) a uvidíme. 

Samozřejmě, mezitím co tady slzama skrápím klávesnici, malej mizera vesele skotačí v ložnici a trestá peřinu (a já nemám to srdce mu to zatrhnout ).

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 20:39
Reakce na barbucha:

no co jsem měla v péči labradora kterej na tohle trpěl tak rozvařenou rýži s mrkví a vařeným kuřecím a taky jsem mu pořídila psí probiotika:-) nevím teda jestli můžou dostat ty lidský... možná tu mám ještě krabku mrknu co v tom je

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 20:49

Kuřecí s rýží a mrkvičkou má (u mě) pravidelně. Na ty probiotika se ještě podívám. Teď to má ale nějaký rozjetý... Strašlivě mě stresuje už to, že buldoček (správně váleček na nožičkách) je hubenej 

49352 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 20:57
Reakce na barbucha:

tak to musí být strašlivý, chudinek malej:-) mám tyhle, ale lidským se moc nepodobají takže bych to s ničím co je běžně v domácí lékárničce asi neriskla, leda by pověděla nějaká místní znalkyně jak to mají pejsci se střevní mikroflorou

aptus aptobalance

edit: jo a ten náš rodinnej troubelínek zas trpí na vočička, nemáš na to náhodou recept?

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 21:07
Reakce na pecka:

To je krasavec! A ten pohled, takový andílek nevinný.  

Offline pecka
6195 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 21:10
Reakce na Berta:

Ano,Bela vyzerá rozkošne-tu pózovala na fotku na mikročip.Ale už stihla za 2 týždne rozhrýzť pár káblov, ponožiek (v podstate vraj ohrýza úplne všetko),necháva občas po izbách jazierka a najmä sa chce stále hrať a treba ju neustále kontrolovať.Vonku sa zatiaľ všetkého bojí,no zároveň chce všetko objavovať.No pobláznené šteňa :)

V tejto polohe je naistejšia 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 21:13
Reakce na pecka:

ano, to je skoro pupík! :)

než ten náš pochopil, jak je to s čůráním, dělal další loužičku ve chvíli, kdy jsme tu předchozí teprve objevili/utírali. vůbec nechápu, jak jsem tu dobu přežila  protože předchozí pes se to naučil hned, asi za dva dny.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 21:18

ale stejně je nejlepší příchoda s roníčkem ta, když jsme si ho vezli domů.

začátek cesty byl hrozný, strašně kvičel a naříkal, mydlil sebou v autě, dvakrát jsme zastavili, aby se vyčural, z toho jednou se hrozně lekl motorky, kterou vedle něj osel natůroval, pořád hrozně kvičel a fňukal. až napotřetí jsme zastavili s tím, že by se asi mohl vyvenčit víc. on se důležitě prošel po trávníku, vyrobil obří hovínko, vítězoslavně se podíval, prohlédl si spokojeně záhonky v okolí, nasedl do auta, okamžitě usnul a spal další dvě hodiny až domů. a už byl náš. doma si "jako doma" prohlédl boudu, dvůr, dveře, členy rodiny, misku a ubytoval se. a bylo. pořád vidím ten vítězoslavný spokojený pohled 

49352 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 21:21
Reakce na Jiná Realita:

tohle mě fakt děsí, skoro bych raděj toho pejska z útulku:-) kočka (teda aspoň ty co znám) to prostě umí nějak sama od sebe, napoprvé. když jsme si vezli kotě, tehdy ve sportovní tašce z dovolené, cestou koupili záchodek a stelivo, dělali jsme přestávky "na čurání"... neudělal nic, do tašky ani do trávy. doma taky nic, tak zůstal v předsíni na noc, ... a ráno byl záchod použitej a od té doby nikdy jinak:-) a to bylo kotě venkovní, přespávalo ve stáji a tu bedýnku vidělo prvně

ovšem roníček, to je něco jinýho, to dá rozum:-))

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 21:23
Reakce na pecka:

Ta štěňata ( koťata, mimina) jsou prostě boží. Jak tomu může někdo ubližovat? 

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 21:40

Děkuju moc za tip!

S očima nevím, to už sice máme taky za sebou, ale z mechanickýho poškození, jinak s těma bulvama  problémy nemá.

49352 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 21:42
Reakce na barbucha:

tak to jo, to je lepší bejt v blažené nevědomosti, že otička pozdravuju:-)

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 21:49

Děkuju a ráda vyřídím 

No, ale jaká blažená nevědomost? Jako co by mohlo nastat? Já myslím že těch chorob co můžou čokla (ehm, miláčka) potkat, je tolik, že snad nemá cenu se stresovat předem. Stejně jako u lidí  To už bysme se do smrti neusmály 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 23:04

Já vás nechci teda nechci nijak umlouvat na psa, protože starostí je s nima až dost, ale ono to tu možná vypadá černější, než to je. U nás Ciďák to venčení se venku pochopil strašně rychle, těch loužiček bylo jen pár, a spíš z naší nepozornosti. Trochu teda hryzal, ale žádný zásadní škody nenadělal, aspoň si na žádnou nevzpomínám.
Terk se to čurání venku učil trochu dýl, ale za celej život zničil z nepsích věcí jeden jedinej malej plastovej lavor, jinak nic, ani jako štěně.

Takže bych tyhle toaletní potřeby neviděla jako to hlavní, ten hlavní rozdíl mi přijde v časový náročnosti - už když jedete jen na jeden den pryč, tak musíte řešit, co se psem, zatímco kočky předpokládám den bez vás zvládnou, a někdo tu myslím psal i víkend. 

Mno ale stojí to i tak za to, samozřejmě :-).

Offline Dadoo
11688 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 23:05

Po minulé příšerné noci bude dneska už snad lépe.

Dadoo celou noc fňukala, pořád bručela, asi měla bolesti. Spala (no... spala?) jsem vedle ní na gauči, celou noc ji pořád drbala, s manželem jsme se střídali v opatrných vycházkách, podávání vody a hlazení. 

Ráno mi olízala z prstů tvaroh, z misky ho nechtěla, jen z prstů. Pak konečně (když jsem odešla do práce) usnula a spala celé dopoledně. V poledne jsme ji surově vyvlekli a podle jsem ji dopravila zase na veterinu, kde byla 7 hodin na kapačkách. Vyzvedla jsem ji po 20. hod večer a byl to jiný pes!

Už má živé oči, sleduje, mrská ocáskem, docela pěkně chodí. Už cestou domů dostala dobrotku a slupla ji. Doma dostala misku polévky, kterou jí uvařil manžel - z mletého masa s kořenovou zeleninou, česnekem, libečkem - plácla sebou na pelíšek, který jí Bertička ochotně uvolnila a spí... a spí.. a je úplně potichu a spí..

Zítra zase na veterinu, říkal doktor, že to bude chtít tak 3-4x, aby byla jistota, že bude v pořádku.

Jenom se hrozím toho, až ji zase zítra povleču na tu veterinu, ona to TAK nesnáší a bojí se :-(

Ale už to vypadá dobře! :-)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 23:07
Reakce na Dadoo:

(ps: nějak jsem dostala chuť na tu polévku...)

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 23:09
Reakce na barbucha:

fenka mojej velmi dobrej kamaratky pocas Vianoc prekonala pankreatitidu - zapal pankreasu. fenka na rodinnej navsteve dostala kusok udeneho maska, na ktore nebola zvyknuta, nasledne vracala, hnackovala, bolelo ju brucho. za 2 dni zhodila 2 kg (je to madarska vyzla), utekali s nou na kliniku, spravili testy a potvrdil sa zapal pankreasu - umrtnost az 70%. viete si predstavit, ake strasne sviatky to pre nich boli. chodila s nou dvakrat denne na infuzie a dnes ma vysledky len trosililinku nad normou, vyzera, ze sa z toho dostane (klop klop). 

takze pokial tazkosti pretrvavaju a Oticek vyrazne chradne a boli ho brusko (podobna poloha ako vyzva ku hre) , nechala by som spravit vysetrenie krvi - kamaratkina fenka vyzerala fakt strasne...

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 23:10
Reakce na Dadoo:

to mam VELKU radost!  a stale drzim palce, nech je to lepsie a lepsie