Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 23:16
Reakce na dynda:

Kočka a veterina může být fakt zážitek. Já nikdy neměla problém dostat kočku do přepravky. Samozřejmě předpoklad je, že kočku člověk lokalizuje. Ale pak už je to hodně individuální. Kocour, doma agresor, na veterině skoro ufňukanej ňuňánek, celkem spolupracující. Pak jsme měli jednu kočičku, která nesnášela jakékoliv ošetření. Vytáhnout klíště byl jednou výkon na hodinu, měla ho v obočí, to se nedá úmysl moc zamaskovat. Při odběru krve na veterině jsme ji držely tři, já a dvě doktorky, jednu čtyřkilovou kočku... Hroznej cirkus. Když se konečně podařilo nabrat uspokojivé množství krve, radostí jsme asi povolily, což zvíře okamžitě zaregistrovalo a při úskočném manévru půlku vylilo. Udělal se jeden rozbor místo dvou, i tak to stačilo. 

Jinak jsem taky zažila v čekárně velikýho hafana, kterýho málem nezvážili. Páníčky neposlouchal a na tu váhu prostě nevlezl celým psem ani za nic. Něco jako sedni nepředvedl, buď se o něco opřel nebo nechal jednu packu na zemi... No, asi to bylo víc o majitelích než o psovi, dostali od veterinářky docela lekci, přeci jen když už to váží jako člověk, mělo by to být trochu ovladatelný.

Díky za popis, když to tu tak čtu, tak to vypadá, že to může probíhat úplně v klidu i s pořádným cirkusem. Dobrý je, že se to většinou nějak zvládne, i když jsou z toho sem tam nějaký šrámy.

Majitele hafana pochopitelně neznám, ale trochu se ho zastanu, on i pes, co jinak poslouchá jako hodinky, může na veterině chytit běsa. Z našich psů ten, u kterýho bych poslušnost hodnotila tak 8,5- 9 z 10, blbne, takže taky trochu zápasíme (i když teda nebouráme ordinaci), a čuba, kterou jsme dostali z 0 dejme tomu na 6,5 - 7, byla v klidu a radši všechno udělala, aby se už šlo pryč.
Někde jsem četla, že to ukazuje na stupeň důvěry a jak máte psa zvládnutého, ale já si prostě myslím, že někteří se o sebe bojí víc a někteří míň, už proto, že u nás to teda bylo přesně naopak.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 23:21
Reakce na Dadoo:

To jsou skvělé zprávy, je to radost číst. Ten popis polívky teda taky, a že to píšu zrovna já :-D. 
Nadále pokračujeme v držení palců a přejeme, ať je každý další den už jen lepší a lepší!

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 23:27
Reakce na Zina:

absolutne sulasim s opisom spravania psov na veterine. Zuna dostava fixacny nahubok hned, ako vojdeme dnu, staci, ze sa na nu veterinar pozrie; Black so sebou necha spravit cokolvek - ked sme v decembri boli na klinike s tymi jeho usiskami bolavymi a doktorka mu ich cistila, knucal tak priserne, ze som nemala to srdce ho pocuvat (a nechapem, ako moze niekto tyrat zvierat, ten psi narek je poriadny zaberak na psychiku), ale akokolvek ho to bolelo a bolo mu to neprijemne, drzal a snazil sa nehybat, hrdina. 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 23:30
Reakce na pecka:

to brusko male  a ten jazycek :-D nadhera!

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 23:39

a ako som tu citala Vase vesele historky so psami-fetisitami :-) musim sa Zunke dodatocne ospravedlnit za to, ze som ju nazyvala Satanasom :-) minule sice pribehla a vypustila z ust kalerab (kedlubnu) - od hliny, so zelenym listom - musela ho uchmatnut este v jeseni zo zahrady a niekam schovat  evidentne si ide vsetky bio-eko-raw & vegan trendy. raz za cas jej z kedlubny spravim vyvar, takze jej asi chuti. 

posledne mesiace to uz nie je sibnuty pes, ktory ma nenavidi, je pokojnejsia, poslusna, ale stale blazniva, no robi mi radost a uz sa mi parkrat podarilo komunikovat s nou "mimicky", co je senzacne.

a chystame sa prvykrat k detickam (kam chodim na canis terapie), aby ukazala nejake svoje triky a zabavila ich, tak verim, ze nasu premieru zvladneme. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 23:48

Ono tie príhody čo sa tu na posledných stranách vynorili sú ozaj z tej sorty "najlepšie z najlepších". Presne ako to niekto vyššie písal - 90% času človek s tým zvieratkom emá žiadne mimoriadne starosti, okrem toho bežného: vstanem, vyvenčím, nakŕmim, pohrám sa, vybehám, nakŕmim, pohrám sa, vyvenčím a je noc. 

Inak môj starý pes sa pýtal von od prvého momentu ako sme si ho priniesli domov. Nikdy doma neurobil ani malú potrebu (až keď bol starý a chorý a aj to sa vždy nejakým spôsobom premiestnil do chodby na kachličky a nikdy nie na drevenú dlážku).

V prípade ak zvažujete psíka a chcete zvážiť aj možnosť vziať si šteniatko alebo dospelého psíka z útulku, vezmite na vedomie aj to, že podľa toho ako dlho tam psíček bol a tiež podľa toho čo zažil, môže mať rôzne problémy psychického rázu. Ten náš bol v útulku len krátku dobu a aj tak trpí určitou formou separačnej poruchy, relatívne dlho sme ho nevedeli odnaučiť čúrať v byte napriek tomu, že presne chápal, čo od neho chceme a venčili sme cca každé dve hodiny (napr. čúraním dával najavo aj nespokojnosť ak sa mu zo začiatku narušil režim - ostali sme napr. dlhšie hore, nešli sme s ním, ak sme boli doma, von každé 2 hodiny a pod.) Ale teda, útulkáči, keď prekonáte počiatočné problémy a zvyknete si na seba, dávajú späť neskutočné množstvo lásky :).

hlavne teda pri psovi treba rátať s tým, že narozdiel od mačky nebude veľmi spokojný ak budete cez deň preč 8 hodín vkuse a nezabaví sa sám tak ako mačka. Treba sa mu, podľa toho o aké sa jedná plemeno, primerane venovať, hrať sa s ním , prechádzať a nepodceniť socializáciu s ľudmi a inými zvieratami.

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 23:50
Reakce na Dadoo:

Dadoo super!! Nadále na ni myslíme a držíme pěsti!!!

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 08:07
Reakce na barbucha:

Chudacek maly, snad mu to trapeni brzo pomine. 

@dadoo to je super! 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 08:17
Reakce na palahniukowa:

Amy je v čakárni úplne v pohode, sedí alebo čučí do akvária. Keď vojdeme dnu je úplne paralyzovaná. Nikdy nevydá ani hlások. Som tam teraz ronila slzy za ňu a ona len tíško držala. Niekedy je to ticho a vykulené oči plné strachu a smútku a bolesti horšie ako to kňučanie .

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 08:26

Chudinka byla z včerejší procházky tak unavená, že si musela udělat z kočky polštář :-)

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 08:28
Reakce na Dadoo:

Skvělé zprávy, asi jsme všechny pořádně držely palce

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 08:33

Dadoo 

Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 08:52
Reakce na Dadoo:

Teším sa s tebou (vami?). Normálne som ráno prvé hľadala , ako sa má Dadoo. Držím palce nech je to už za vami a je úplne v poriadku.

Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 09:02

Ked tu tak čítam príhody vašich miláčikov, teda Pupíček vedie, tak aj my sme s Elzou prekonali štenacie výkony. Máme skleník, kde okrem iného pestujeme aj uhorky. V ten rok, ked sme elzičku priniesli, otec nechápal, prečo nemáme uhorky, čo je to za úroda, že ani jedna nerastie.

No, nerastie.  Oni rástli, ale náše zlato chodilo do skleníka a každú jednu maličkú vyrastenú hned ukusla. Až ked ju tam ktosi z nás načapal, tak sme pochopili, že namiesto psa máme doma kozu. Žerie všetko, oberá maliny, jahody, ríbezle. Čerešne zje priamo zo stromu v stoji na zadných. Tak isto jablká. Nemôžeme nechať vedro s odpadom na kompostovisko len tak položené bez dozoru. 

Ale je to náš miláčik. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 09:08
Reakce na Janulik03:

Tak ale stravuje sa zdravo a ešte aj využíva lokálne suroviny. 

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 09:19
Reakce na Vilemina:

no ale to je úplně boží fotka!!!!!

Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 09:22
Reakce na paktofonika:

No, ako sa to vezme. v piatok zožrala otcovu tortu čokoládovú s banánmi a šľahačkou. A miluje tavený syr. 

Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 09:23
Reakce na Vilemina:

Jéééj, ňuňuňu. Sa tu škerím na monitor. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 09:27
Reakce na Janulik03:

Čokoládová torta s banánmi a so šľahačkou je presne to čo teraz potrebujem :D Elzička je gurmán, len tá čokoláda je dosť nebezpečná.

Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 09:41
Reakce na paktofonika:

Nuž, ked neustrážime..... Hnusob jedna, nič jej nebolo. Je to odpadkový koš na nohách proste.