Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 12:04
Reakce na Potrefenáhusa:

Myslím, že byla trochu jiná doba, ještě na začátku devadesátek jsme jezevce před samoškou nechávali běžně, dnes bych tam fleťáky nenechala - jsou důvěřivý a myslím, že nejen Cid, ale i Terk by po lehčím přemlouvání odešel. Asi dvakrát jsem je nechala před Jednotou, když ještě byla Belisa, k tý se lidi moc nehrnuli, a vlítla dovnitř pro rohlíky, ale stejně jsem byla nervózní. Moji psi nejsou moc "zubatí", což je v tomhle spíš nevýhoda.

dzizisketa Jak to vypadá s marodem? A co vůbec ti ostatní psi, co se na tom účastnili, ti z toho vyšli bez šrámů?

Edit: už čtu, tak super.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 12:04
Reakce na Potrefenáhusa:

No ja len počujem slovo množírna a už som nasr... a vytočená do červena. Teraz nedávno bola kauza v Čr, pani mala množírnu bostonov, mops, a ešte niečo iné. Pani bola poradkyňa chovu, rozhodkyňa na výstavách, evidentne o tom všetci vedeli a len privierali oči. Mala pár výstavných kusov a v stodole stovky slepých chorých psov. Dnes už sa nedá veriť ani chovným staniciam. 

Teraz našli za mestom šteniatko čau čau. Nálezci si vraveli že kto vyhodí šteniatko tohto plemena. Chudáčik tiež z množírny, z genetickou vadou namiesto dvoch otvorov na vprazdňovanie mal iba jeden. Chudáčik malinký. A takých prípadov sú stovky. Ako sa môže niekto takto chovať k zvieratám. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 12:05
Reakce na Potrefenáhusa:

@& Ounz my jsme ji to taky rikali, ale ona se dost nepochopitelne rychle vzdala. novou kocku uz chovala jako striktne domaci. o tu ale taky prisla, protoze to zvire velice prilnulo k jeji mladsi dceri a on nikoho jinyho na sebe nenechalo moc sahnout, a mladsi dcera se odstehovala za pritelem i s kockou, takze segre zustal starej neurotickej jorksir :D

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 12:06

Já si pamatuju od nás z města případ asi před 30 lety. Lidem ukradli ze zahrady NO. Myslím, že měli hoodně velkou kliku, že se pes našel živej a celej, vzhledem k tomu, kdo byli ti zloději. 

Kdyby mi někdo vzal kočku, asi bych s policií neváhala. Jsou to moje zvířata, domov mají u mě a na veterině by mi určitě vyjeli jejich účty za ty léta, pokud by se měla vyčíslovat "výše škody". Blbý je, že kočky si někdy usmyslí, že chtějí bydlet jinde, no. Ale to nejsou ty případy, co se tu popisovaly.

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 12:08
Reakce na paktofonika:

tohle je fakt peklo, no bohužel se v tom točej velký peníze

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 12:22
Reakce na razorblade:

Chudák sestra, teda..

Offline andulka01
12842 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 12:25
Reakce na razorblade:

No teda, fakt to sestra nechala být? Mě někdo vzít kočku, tak to má spočtený :-) Jindřich, také briťák, byl taky takhle venkovní, v létě měl otevřeno na zahradu pořád. Babka pomatená nebo ne, policii bych volala okamžitě.

Offline andulka01
12842 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 12:40

A jeden víkendový zážitek. Možná patří i do stěžovacího vlákna:

V sobotu jsem byla u kamaráda na chatě u jedné vesnice, mrzlo, tma, okolo deváté večer. Zvenku jsem slyšela nějaké pískání a kňučení, tak jsme se koukli a po zahradě pobíhal pes. Odrostlé štěně velké rasy, asi mix s bernským salašákem. Chvíli si se mnou chtěl hrát a honit se, ale na povel k noze slyšel, přišel a nechal se vzít dovnitř. Bez známky, na krku jen stahovací řetěz. Trochu hubenej, ale jinak v dobrém stavu. Mazel neskutečnej, no velká láska na první pohled. Dostal granule a my se začali pídit po tom, čí asi bude, takže se volalo do hospody a známým ve vesnici. Ti posléze usoudili, že pes patří nějaké paní tam a dali nám popis cesty k jejímu domku. Tak jsem vzala psa na provaz a i on šel víceméně ve směru domů. Tak jsem chvíli byla fakt šťastná, že vrátíme zaběhnuté štěně a bude hapyend. 

No, pejska nikdo nehledal, byla pootevřená branka s klíčem zevnitř. Domek polorozpadlý, dvůr zanedbaný, pes evidentně neměl boudu, majitelka nikde (nebo v hlubokém alkoholovém limbu uvnitř). Hm. Takže psa jsme sice vrátili kam patří, ale nešťastní z toho, že se asi nikdy nebude mít nijak skvěle... A přišel mi dost hubenej na to, že je to ještě štěně a ještě v takový zimě. Kamarád se na něj občas podívá když tam pojede, ale víc udělat nemůžeme.

O to víc líto mi to bylo, když jsem druhý den v Krušných horách viděla podobného psa, nádherného, dobře živeného, milovaného a opečovávaného. Sakra...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 13:31

pupíka bych před obchodem nechat nemohla.

on všechny miluje. se zlodějem by odešel rád 

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 13:53
Reakce na Jiná Realita:

ale to asi jenom teď, ne, až nabere rozum, tak už to žádný vořezávátko nebude! :-D

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 13:56
Reakce na Potrefenáhusa:

To si právě taky myslím, že hovavart není zrovna plemeno, který  by se v dospělosti nechalo někým odvést ze dvora :-D. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 14:14
Reakce na Zina:

+ potrefenahusa

přiznám se, že o tom začínám pochybovat. on nemá ani náznak hlídacích pudů! štěká jenom na mě, když má pocit, že se mu nevěnuju. a prý "hlídač dvora", pche. předchozí hovawat byl jinačí drsňák.

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 14:16
Reakce na Jiná Realita:

bude taky drsňák, je to ještě pupíček! My potkáváme při venčení jednu dorostenku a to je taky ještě strašný pako, myslím ani rok jí asi spíš ještě nebude

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 14:17
Reakce na Jiná Realita:

hele a hlídá i ten náš jouda a jak dobře :-D

(holt staletí šlechtění za plotem a pod vraty)

Offline andulka01
12842 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 14:17
Reakce na :

Tak tohle je přesně ten typ vesnice, kde pes jedině k boudě na řetěz, bez známky, bez čipu... Nikdo se nebude zabývat stížnostmi nějakých víkenďáků, ještě k tomu na cizího psa. Chjo. On asi nebude vysloveně týraný, ale taky si nijak extra neužije.

Jsem zpovykaná odsud, tady je pes pro každého členem rodiny, každý tu přemýšlí nad tím jak mu dopřát, zabavit ho a udělat mu šťastný život. Ale ne všude to takhle je, chápu to.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 14:21

nemáte nějaký návod, jak seznámit psa s venkovní kočkou?

pes je přítulný, kočka se bojí. resp. kočka se nebojí, když se na ni kouká, jenže on se nakonec vždycky k ní hrne, ona se toho lekne a běží se schovat. už to zkouším týden, už si na něj i sáhla pacičkou, ale on zas hrrr, kvičí, vrhá se k ní, kočka letí do kanálu a jsme zas na začátku.

chtěla bych kočku přesunout na dvůr.

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 14:22
Reakce na jinx:

Po divocejsi noci v baru vypadam dost podobne 

Děkuju za značný obveselení

Offline Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 14:27
Reakce na Potrefenáhusa:

no u Amy bych se i strašně bála, že skončí někde v množírně na velkovýrobu štěňat.

Já jsem dřív psa taky před obchodem normálně nechávala, ale teď už mám strach. je fakt, že za mýho dětství se normálně nechávaly i kočárky s miminama venku, to je dneska už taky nepředstavitelný.

Tak po přečtení první věty se mi zahoupal žaludek a opět začínám přemýšlet o netopýrčině kastraci

Offline Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 14:29

Tak radši něco proti trudomyslnosti: