Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline 999
19721 příspěvků moje polička 03. února 2017 10:18
Reakce na Potrefenáhusa:

Tu jsem viděla taky. Působilo to tak útulně, to je přesně ten pocit, který bych chtěla z Prahy mít...

Offline Potrefenáhusa
38691 příspěvků moje polička 03. února 2017 10:23
Reakce na 999:

na Praze je hrozně vidět, že ty brutální zásahy vůbec nefungujou, dálnice, která vede přesně srdcem města - hrůza od Florence po Nuselskej most, kde se zničilo úplně fungující město, kráter jak po bombardování kolem Nádraží Holešovice, kde stála stará čtvrť, atd., je toho strašně moc. A bohužel to pokračuje furt pryč, například úplně neměstotvorná nová radnice na Palmovce, jejíž vznik sleduju od začátku a je to navršenej průser na průser, aniž by s tím šlo cokoliv dělat, pokračuje to bouráním technických a průmyslových památek, hergot, asi mi praskne žilka, dejte sem rychle někdo nějakou kočičku nebo pejska!!!!

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 03. února 2017 10:50
Reakce na 999:

V téhle části, co bydlím já, se žije krásně. Je to tu jak na vsi, všichni se známe. Je tu klid. Jediný problém jsou obchody, kromě zeleniny, která je luxusní, tu jsou jen Žabky, nebo vietnamské večerky. První drogerie je až na Smíchově... 

Máš pravdu, ty záseky do Prahy jsou hrozný. Já jsem sice zastánce myšlenky, že moderní architektura patři i do historických měst, ale v Praze se to moc nedaří...

A za velký průšvih považuju Václavák. To je opravdu strašná ostuda...

Krásná fotka!Když jsem chodívala do práce z Letný (což je taky taková vesnice v dobrým slova smyslu) na Malou Stranu, pěkně pěšky, přes Letenský sady, Chotkovy sady a Lumbeho zahradu... všechno s těmi neuvěřitelnými výhledy, přes hradní nádvoří na zámecký schody... to jsem fakt měla pocit, že z Prahy lížu jen tu smetanu.  Ale teď ten "zásek" na Hradě, v podobě bezpečnostních rámů.... 

Offline Potrefenáhusa
38691 příspěvků moje polička 03. února 2017 11:02

našla jsem na Pinterestu (výborný nápad sledovat něčí nástěnku Orange cats ), přijde mi to nějak hrozně roztomilý :-D i na insta

Offline 999
19721 příspěvků moje polička 03. února 2017 11:05
Reakce na domenica:

Když se vracím domů a uvidím Mikuláše, rozbuší se mi srdce... To se fakt neokouká .

Bezpečnostní rámy na Hradě jsou peklo, o Vánocích jsem tam ani nevodila návštěvy... Ale daleko větší peklo je ten pán, co tam sedí a asi ještě dlouho sedět bude...

Jsme pěkně OT, dejte sem někdo zvěř... 

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 03. února 2017 11:11
Reakce na barbucha:

Taky komu by se chtelo nekam chodit, z takovy spolecnosti 

A mladi se teda nastehovali k nam, coz Oticka znacne povzbudilo - nejen k jidlu, ale i ke zlobeni: sel mi rozhrabat postel (jindy zakazovana, dnes radostne vitana cinnost).

A hned mi poslali fotku 

Chtěla jsem áchat nad fotkou, a pak jsem si přečetla ten zbytek. 

Je mi to moc líto... Moc. 

Offline Potrefenáhusa
38691 příspěvků moje polička 03. února 2017 11:14
Reakce na 999:

Rufíček tam na Vánoce byl, ale až těsně před zavíračkou, takže skoro sami. A ochranka si všimla chybějícího vočička (Prosim vás, zdá se mi to, nebo má ten pes jenom jedno oko? - tak asi fakt koukali, jestli neni omotanej dynamitem...)

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 03. února 2017 11:14

Já mám jednu na téma, co si psi myslí o stěhování, aneb první foto v novém působišti.

Offline Potrefenáhusa
38691 příspěvků moje polička 03. února 2017 11:15

A našli jsme tam takovej milej inzerát s nalezeným kotětem, tak snad se má dobře, i jestli ho původní majitel nesháněl.

Offline Potrefenáhusa
38691 příspěvků moje polička 03. února 2017 11:16
Reakce na Zina:

vypadaj teda zabydleně :-D

Offline Emerald
2677 příspěvků moje polička 03. února 2017 11:17
Reakce na 999:

Jsme skoro sousedky.  Jen my spadáme pod Hradčany, i když druhá strana cesty už je Malá Strana. S tím bušením srdce je to přesný - když jsem ráno chodívala z Petřína do práce ( a zase snad chodit budu ), tak ten pohled na Pražský hrad a Hradčany mě pokaždé dostal.  Teď co jsem se v posledních letech dostala do Prahy jen párkrát za rok, tak je to bušení srdce ještě silnější. Jste starousedlík? Já chodila do školky do Hellichovky, stejně jako už moje máma ( a po nás ještě moje děti před stěhováním do Londýna ), pak do 1. a 2. třídy k Jezulátku zase stejně jako moje máma ( dokonce jsme měly i stejnou učitelku ) , pak jsem teda přesídlila na druhý břeh do Ostrovní. Já bych bydlení neměnila, ale my jsme na tom kopci přece jen trochu stranou...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. února 2017 11:21

vy se rozčilujete nad prahou. v bratislavě si v zájmu toho jejich strašného mostu s ufem zbořili pokud se nemýlím celé staré město. zbyl jim mini střed a už nic.

Offline Emerald
2677 příspěvků moje polička 03. února 2017 11:29
Reakce na Potrefenáhusa:

999 Ještě k té staré Praze - znáte knížky Dana Hrubého Pražské příběhy? Střípky vycházely jednu dobu v Reflexu. Nasbíral novodobé příběhy o jednotlivých domech, kdo tam žil, umřel, kde se co stalo, kde kdo koho zavraždil, kde měli základnu estébáci apod... Nechala jsem si to nadělit k Vánocům a čte se to jak detektivka. 

Offline 999
19721 příspěvků moje polička 03. února 2017 11:30
Reakce na Potrefenáhusa:

Mě tam vytáhla malá neteř, ale objely jsme to tramvají a šly tam od Prašného mostu, tam byla jen malá fronta. Neteř se ochranky bála, nechtěla tudy projít... Nakonec se kluci otočili a dali jí šanci rychle proběhnout .

Offline 999
19721 příspěvků moje polička 03. února 2017 11:33
Reakce na Emerald:

Starousedlík bohužel nejsem, ale už nechci bydlet jinde . Jinak je fajn, že vím o někom dalším, kdo tu bydlí. 

O knížce jsem slyšela, v Reflexu četla ukázky, ale nemám ji. Díky za tip.

Offline Janulik03
20162 příspěvků moje polička 03. února 2017 13:59

Kristepane, nočná lampa. 

Offline Janulik03
20162 příspěvků moje polička 03. února 2017 14:00

Pardon. 

Offline Potrefenáhusa
38691 příspěvků moje polička 03. února 2017 14:33
Reakce na Janulik03:

ta je hrozná. Hodil by se k ní konferenční stolek taková ta kovová ženská na všech čtyřech se skleněnou deskou ...

Online RoSa
10106 příspěvků moje polička 03. února 2017 14:37
Reakce na Janulik03:

Zdá se mi to jen, nebo je ten vypínač na šňůře fakt ve tvaru "kaki"?   (= náš povel pro velkou potřebu)

Offline Kokoska
34680 příspěvků moje polička 03. února 2017 15:12

Můj tatínek je rodilý Smíchovák a protože ho osud a umístěnka vyhnala z Prahy, vždycky když k nám přijel, šel se podívat po městě i rodné čtvrti. Bydleli kousek nad Ženskými domovy, takže se vracíval zhnusen.