Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 06. února 2017 11:13
Reakce na Janulik03:

Čo video, musíte jej to názorne ukázať 

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 06. února 2017 11:30
Reakce na paktofonika:

a nejlepší je, když se pes naučí takto stěhovat svůj pelech nejenom za sluníčkem. lidská smečka je v kuchyni? tak se stěhuje přes celý byt... hlavní vykrmovač se dívá na televizi? tak šup s pelechem za ním. a nejlepší bylo, když jsme ho na noc vykázali z postele do jeho pelechu, jako že trest, protože něco provedl. ráno jsme se probudili a zjistili, že si pelech umístil do nohou naší postele a tlemí se z něho na nás...

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 06. února 2017 11:39
Reakce na siouxsie:

a nejlepší je, když se pes naučí takto stěhovat svůj pelech nejenom za sluníčkem. lidská smečka je v kuchyni? tak se stěhuje přes celý byt... hlavní vykrmovač se dívá na televizi? tak šup s pelechem za ním. a nejlepší bylo, když jsme ho na noc vykázali z postele do jeho pelechu, jako že trest, protože něco provedl. ráno jsme se probudili a zjistili, že si pelech umístil do nohou naší postele a tlemí se z něho na nás...

:-D :-D :-D

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 06. února 2017 11:53
Reakce na siouxsie:

Online Dadoo
11629 příspěvků moje polička 06. února 2017 12:09

Kosti pečené - vánoční i všední

Počet porcí

160 porcí

Ingredience

1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě

2 -3 lžíce olivového oleje

1 hrnek šrotu (nebo něčeho zdravého celozrnného a hrubého)

1 hrnek vařící vody

2 vajíčka

polohrubá mouka

hladká mouka na vál

Hotové kosti pečlivě naaranžujeme na sváteční stůl, abychom je měli po ruce a nesvádělo nás, dávat pejskům lidské cukroví.
Ochutná-li nepoučená návštěva, způsobí to bujaré veselí.
(Použít lze tuňáka, sardinek, lososa, šprotů … Nesolte, sůl je obsažena v konzervě!)

Postup

Tuňáka rozmícháme s olivovým olejem v míse, přidáme šrot (nebo něco zdravého celozrnného a hrubého), zalijeme 1 hrnkem vařící vody a necháme propařit.
Když je to vlažné, přidáme 2 vajíčka a tolik polohrubé mouky, až vznikne pružné těsto, které se dá (podsypané hladkou moukou) rozválet na 1/2 cm silnou placku.
Z této placky vykrajujeme sympatické tvary a pečeme asi 20 minut, klidně i déle, při teplotě do 180°C.
Po celou dobu pečení si užíváme pocitu, že se blížíme k bulharské bira skara, kde smažili ty malilinkaté rybičky i s hlavičkami (nebojte se, není to tak strašné a dá se to provádět i ve svátečně poklizeném bytě).
Hezké vánoce vám i vašim pejskům!

Online Dadoo
11629 příspěvků moje polička 06. února 2017 12:11

Sušenky pro kočky

Ingredience

150 g drůbežích jater nebo drůbežího masa nebo syrové ryby

1 žloutek

1 polévková lžíce měkkého tvarohu (ne z vaničky)

1 rovná lžíce změklého másla

hladká rýžová nebo kukuřičná mouka (neobsahuje lepek)

případně 1 polévková lžíce nasekané čerstvé kočičí trávy - tu jsem zrovna neměla.

Na kousky nakrájená játra, maso nebo rybu rozmixujeme, přidáme žloutek, máslo a tvaroh, případně kočičí trávu, rozmícháme a postupně přisypáváme mouku, dokud těsto není kompaktní a nemělo by lepit.

Stačí z těsta vytvořit váleček a pomocí nitě, jako když krájíte knedlíky, krájet tenké „tolárky“.

Pokud sušenky chystáte jako dárek pro milovníka koček, asi se vyplatí těsto zkusit rozválet a pomocí vykrajovačky vykrajovat tvary. Mně došla trpělivost u asi čtvrtého tvaru, když každému při přenášení na plech upadla hlavička či ocásek či jiná část. Těsto je totiž velmi křehké.

Pečeme při 160°C, dokud není těsto na spodní straně lehounce dorůžova.

Používáme jako pamlsek, není to plnohodnotná strava.

Zbytek pečiva lze zmrazit.

Online Dadoo
11629 příspěvků moje polička 06. února 2017 12:14

Nejen vánoční

půl kila kuřecích jater

půl kila ovesných vloček

3-4 vejce

majoránka a česnek podle chuti

Všechny ingredience rozmixujeme v robotu do víceméně jednolité hmoty a nalijeme do vymazaného pekáčku. Pečeme v předehřáté troubě. Hotové játroví (otestujeme klasicky špejlí) nakrájíme na kostky přiměřené velikosti a po vychladnutí nabídneme našemu čtyřnohému kamarádovi. Pokud chceme játroví uchovat déle, uložíme ho do v mrazáku.
Pozor! Z důvodu extrémní chutnosti je možné, že u některých zvláště urputných psíků bude nutné přimontovat na mrazák petlici

Offline Potrefenáhusa
38688 příspěvků moje polička 06. února 2017 12:17
Reakce na Dadoo:

ty nejen vánoční peču, ty jsou fakt dobrý. Godzilla to naštěstí nežere, takže se tím dá odměňovat, aniž by došlo ke rvačce, což se nedá říct o sušeným jakýmkoli mase, který má naopak kočička v hodně velký oblibě.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 06. února 2017 12:20
Reakce na Zina:

"Já taky děkuji za informace o inkontinenci po kastraci, to udávané procento mi přijde překvapivě nízký, protože na internetech se s tím setkávám poměrně často a v reálu už si na to pár lidí také stěžovalo.."

No ono je to asi jako vždy, když  jsou všichni spokojení a fenka nemá potíže, tak o tom nikdo moc nepíše. Jakmile  potíže jsou,  tak se o tom mluví a píše a vypadá to tak, že skoro všechny fenky to mají.

Tímto nezpochybňuji souvislost, jen reaguji na to, že se ti zdá procento nízké.  Hodně lidí  vůbec nahlas neřekne, že má fenu kastrovanou, protože je jim za to pak nadáváno.

Offline Janulik03
20162 příspěvků moje polička 06. února 2017 12:48
Reakce na paktofonika:

Čo video, musíte jej to názorne ukázať 

Šibe vám? Vypadla by mi proteza. 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 06. února 2017 13:49
Reakce na Friga:

ano, ono to vobec nie je citit po moci, ta tekutina sa dokonca zda byt cira, takze ziadne zlte flaky a mocovy puch (nastastie). ono to vyzera dost nechutne, ked o tom pisem, ale naozaj to nepachne a nema ziadnu farbu - tu tekutinu som musela zachytit, sla na rozbor a potvrdilo sa, ze je to moc. a dalsi priznak - Zuna si vzdy dlho oblizovala tie inkriminovane oblasti a cistila si ich, kedze boli mokre. Ten Propalin sirup teda povazujem za zazrak.

Drzim palce s Frigou! :-)

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 06. února 2017 13:56
Reakce na Zina:

dakujem za tip na lichorerisnici - kapucinku :-), pozriem a vyskusam! Zuna mi vychlipe rozne caje, nemusim s nou bojovat a raz do tyzdna jej robim ten petrzlenovy vyvar - je to velmi aromaticke, vonia to ako silny slepaci vyvar, zbasti to hned. 

ten Propalin skutocne po cca 4 mesiacoch uzivania odporucam https://www.medicanimal.com/Propalin-Syrup/p/I0044817 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 06. února 2017 13:57
Reakce na Janulik03:

Elzicka je kocka!!! :-) a krasny kobercek! 

Offline Janulik03
20162 příspěvků moje polička 06. února 2017 13:58

Trošku potešenia. 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 06. února 2017 14:05
Reakce na Berta:

podla mna si inkontinenciu u feniek, ktore nie su postelove/gaucove/domace, ale skor su vonku, ani nikto nevsimne. otazne je, nakolko su feny, ktore su drzane v kotercoch a budach kastrovane, vsakze. 

a inkontinencia je casta aj u nekastrovanych starsich feniek - to suvisi so znizujucim sa mnozstvom estrogenu, ktory ten mechur ovlada - vychadzam z toho, co mi vravela lekarka. 

inak, u nas na Slovensku (orientujem sa podla nasho cvicaku a aj podla zavodov, na ktorych som bola ako divak) sa ludia skor buchaju po cele, pokial je fena krizenca, prip. bez papierov, nekastrovana; mam taky dojem, ze u nas sa kastracia skor preferuje ako odsudzuje, ale uznavam, ze to moze byt sposobene okruhom ludi, ktorych stretavam (no nie su to len ludia s krizencami).

Offline Janulik03
20162 příspěvků moje polička 06. února 2017 14:11
Reakce na palahniukowa:

ďakujeme. Koberec je strašný, periem ho každý týžden, ešte že je to bavlna a rýchlo schne. 

Dala som si utkať nové koberce, tak som zvedavá. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 06. února 2017 14:20

Takto by mal vyzerať správny cyklista  Vidno ju? Vidno !!!

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 06. února 2017 14:23
Reakce na Janulik03:

mne sa velmi pacia tieto etnicke & aztecke vzory, ale zial, pri dvoch psoch tiez periem nonstop - mam z oboch stran postele biele koberceky... no mam, mala som... :-/ Black na nich rad spal, takze boli cele cierne od chlpov, tak uz je jeden jeho :-/

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 06. února 2017 14:24
Reakce na paktofonika:

vidno!!! 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 06. února 2017 14:27
Reakce na Berta:

Tak to tak samozřejmě beru, že se mluví hlavně o problémech a o bezproblémovém provozu ne a "započítala" jsem to, i tak bych byla hádala víc, jestli je to procento takhle nízké, jsem jenom ráda.

Za sebe jsme se ve dvou případech setkala ne teda s nadáváním, ale s vytýkáním veterinářů, že jsme naopak fenu nekastrovali s výše zmíněným zdůvodněním, že to s sebou nenese žádná negativa, proto jsem zmínila, že jsem ráda, že už se o nich mluví.