Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Online Potrefenáhusa
38687 příspěvků moje polička 09. února 2017 12:50
Reakce na Kokoska:

oprava fotek

Online Potrefenáhusa
38687 příspěvků moje polička 09. února 2017 12:59
Reakce na Zina:

ta přemotivovatelnost mi přijde jako velká výhoda, snad se vám to nadšení povede nasměrovat kýženým směrem :-D 

Ale my teď na hajzlíka vymysleli dobrou lest, pomůže ho na chvíli uvázat kus stranou a jak pak skáče jako čamrda!!! :-D

Online Kokoska
34671 příspěvků moje polička 09. února 2017 13:07
Reakce na Sweet Potato:

Je to možné, i pěnkava by některá z nich mohla být, ty jsou takové nafouklé, načepýřené. Trochu nažloutlé to je, ta fotka je fakt mizerná.

pěnkava samička

Online Kokoska
34671 příspěvků moje polička 09. února 2017 13:09
Reakce na Potrefenáhusa:

Spokojení chlupatci :)

Online Kokoska
34671 příspěvků moje polička 09. února 2017 13:11
Reakce na dzizisketa:

Bonie taky držím všechny palce, ať se dá do pořádku. Pro tak aktivního psa je tenhle stav určitě stresující.

Offline Sweet Potato
40146 příspěvků moje polička 09. února 2017 13:21
Reakce na Kokoska:

Tak tady teď sedím nad ptákama. Mne je snadné chytit:-) Odhadneš velikost? Pěnkavy jsou větší a nemají to bříško/náprsenku takové žíhané. Ale to by mohlo zkreslovat to načepýření. Pro konopku mluví ten bílý proužek v té červené náprsence. 

Offline Dadoo
11628 příspěvků moje polička 09. února 2017 13:42
Reakce na Potrefenáhusa:

vypadá to tak, já jsem fakt spokojená

( i když teď z poslední hodiny cvičení jsem odešla naprosto frustrovaná, jak mám nemotivovatelnýho necvičitelnýho psa, kterej jediný, co umí, je označkovat ve cvičebně překážku (stydíme se strašně)

No ale takhle to vůbec nemůžeš brát! Protože ti psi, kteří okamžitě, bez rozmyslu, neplní všechno, co po nich jejich pán chce, prostě mají VLASTNÍ rozum. 

Naše foxteriérka Miluš si vždycky musela promyslet, jestli po ní nechceme nějaké nesmysly a pokud je schválila, pak taky poslechla. Byl to rovnoprávný člen s hlasovacím právem. Pravda, někdy to její rozmýšlení bylo trochu zdlouhavě nepraktické, ale jako finální povel zcela spolehlivě zafungovalo velmi výhrůžné "Ty jsi mi snad nerozuměla?!?!" To už ji bylo jasné, že tedy poslechnout už musí 

Online Kokoska
34671 příspěvků moje polička 09. února 2017 14:05
Reakce na Sweet Potato:

Velikost neodhadnu, možná stejná nebo o malinko větší než sýkora koňadra. Stehlíci zu bývají často, samečka poznám určitě, ale samičky... 

Online Kokoska
34671 příspěvků moje polička 09. února 2017 14:08

To zmenšení dělá ty fotky naprosto nečitelné a rozkliknout to bohužel nejde.

Online Potrefenáhusa
38687 příspěvků moje polička 09. února 2017 14:10
Reakce na Kokoska:

ale krásný je máte, k nám lítaj jenom dva páry sýkor, koňadry a modřinky. Asi máme ve vnitrobloku málo křoví.

Online Kokoska
34671 příspěvků moje polička 09. února 2017 14:13
Reakce na Potrefenáhusa:

Do minulé zimy tu nebyl ani brk, jen přelétávali. Buď je někdo přestal krmit nebo se rozmnožili tak, že jsme jim najednou dobří. Už za tuhle zimu sežrali snad 10 kg slunečnice a pár lojových kouliček, ale ty jim letos tolik nejedou, vloni mizely rychleji. A dřív mizí v zelené síťce než ve žluté, jsou to gurmáni 

Online Potrefenáhusa
38687 příspěvků moje polička 09. února 2017 14:17
Reakce na Dadoo:

genialitu jim neupírám, jen je to fakt frustrující, když se na vás pes i po roce celkem intenzivní práce po povelu lehni kouká, jako kdyby to slyšel prvně v životě ...

A jako Rufíček je na tohle fakt expert, když nezajímá, tak nezajímá, on se na mě totiž pro jistotu ani nepodívá (cvičíme dost na gesta), aby náhodou neviděl něco, co má udělat...

Online Potrefenáhusa
38687 příspěvků moje polička 09. února 2017 14:18

já mám letos koule v zelený síťce skoro netknutý, o něco víc je zajímá krmítko. Ale jednu zimu byli schopni sežrat kouli během víkendu

Online Kokoska
34671 příspěvků moje polička 09. února 2017 14:31
Reakce na Potrefenáhusa:

Jako byste popisovala našeho rodinného čtyřnohého génia. Ještě když má člověk v ruce něco dobrého, to cvičí jak hodinky. Ale když vyhodnotí, že žádná odměna nebude, tak co by se snažil, ne?

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 09. února 2017 14:40

Potrefenáhusa  a Kokoska 

Na takové pejsky se zásadně používá povel:

"Jestli chceš, tak si lehni"  a všichni jsou spokojeni 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 09. února 2017 14:48
Reakce na Potrefenáhusa:

buchtík  bože, přesně takového psa nutně potřebuju!

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 09. února 2017 16:12
Reakce na Potrefenáhusa:

Mno, nechcete jít cvičit společně, že já bych vám jako podržela Rufíčka, společně bysme to kriticky zhodnotili a vybrali nějaký překážky k občurání, a vy byste zatím měla zlaťouška Cidouška... :-D

dzizisketa Díky za odpověď, chápu zcela a mám radost, že je tahle možnost a doufám, že Bonnie bude v létě na té nožce už  čile běhat!

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 09. února 2017 16:18
Reakce na Dadoo:

Já nevím, ale mám pocit, že všichni psi si chtějí dělat svoje věci a po svém, akorát že u některých se tam ještě sem tam podaří vetknout vlastní požadavky :-D.

Jinak u nás takhle fungovalo výhružné "to si děláš srandu?!" a na ridgebacka zase "ani na to nemysli", ale až u dospělýchpsů, puberťáci jsou rezistentní v podstatě vůči všemu.

Online Potrefenáhusa
38687 příspěvků moje polička 09. února 2017 16:19
Reakce na Zina:

jako myslíte, že bysme si to pak ještě rády vyměnily zpátky, jo :-D

Online RoSa
10102 příspěvků moje polička 09. února 2017 16:51
Reakce na Potrefenáhusa:

zjistila jsem,ze je o nej strašná rvačka, 1500 nebo kolik sdílení a všichni vykrikujou,ze ho strasne chtej (ocicko asi dojimalo).tak jsem napsala e-mail,ze bysme si radi taky stoupli do fronty a popsala naši situaci.

Ronýsek je taky adoptovanej - našla jsem ho přes web Ridgeback v nouzi ; teda vlastně mamka mi ho našla a poslala mi link, protože se na mě už nemohla koukat, jak jsem po Sárinky (taky RR) odchodu v depresi...

Ronys byl odrostlý štěně a byla jsem si pro něj přímo u rodiny, kde už dál nemohl zůstat, protože jim propukla těžká alergie (pokožka, dýchání). Majitelé to tehdy moc obrečeli, posílala jsem jim pak nějakou dobu fotky a videa, i se ke mně na něj párkrát přijel bývalý páníček-nealergik podívat - ne na kontrolu, ale stýskalo se mu. Vždy slzel dojetím, jak ho Ronny vítal.

Až když jsem si ho odvážela, paní mi řekla, že bylo čtrnáct vážných zájemců. Mě si prý vybrali hned po našem prvním telefonátu. Nevím, čím to... asi že jsem měla s RR zkušenost, byla jsem právě moc smutná a nebo že se mnou Ronny může být vlastně skoro pořád a nezůstávat sám doma... a nebo všechno dohromady.

Zachránili jsme se tehdy s Ronýskem navzájem a jsem šťastná, že ho mám!