O víkendu..

O víkendu..

Čenda začal zvedat nohu cca v půl roce, ale ty začátky byly trochu tristní, zvednul třeba tu druhou, než tu blíž k patníku nebo neudržel balanc a různě přepadával. Chtělo to prostě trénink.
Pohoda prostě :-D
![]()
právě odložila knihu a vyhlíží, co bude k obědu? ![]()
Tak ne jen potrava pro mozek je potřeba
To ví jistě každá správná kočka! :-D
Tak tak ![]()
Bozi ![]()
takový divný intimní psí dotaz
kdy začíná pes štěně zvedat nožičku? mám obavy, že pupíček je opožděný...je mu přes 8 měsíců a pořád nic. tedy, občas má nějaké záchvěvy, ale zvedá zpravidla nožičku přední ![]()
náš bobánek začal nožku zvedat až v pubertě, do té doby čůral jak fenka. Sem tam pokusně když zvedl nožku, tak se překulil na záda, takže neměl morál zkoušet to pravidelně.
Terk na začátku zvedal jen jednu nožku, protože na tý druhý stát nedokázal, se neudržel. Což ho stálo dost složitou manipulaci občas, když byl patník na blbý straně. A jednou se tam tak dlouho složitě nastavoval, až ho to vytočilo, nějak napůl se opřel a hrozne vrklavě se na tu špatnou nohu postavil . No a od tý doby to praktikoval se stále větším úspěchem, jsem s ním měla krom jinýho cvičení na ten defekt nacvičovat stoj na tý blbý noze, což jsem i dělala, ale než jsme obešli sídliště, tak ten cvik takhle udělal za jednu procházku 10x a na takovou intenzitu bych asi byla neměla :-).
Mám velký dotazníkový problém, prosím zkušené psovody o radu. Tchýně se v pravidelných intervalech domáhá psa. Zatím se to vždycky přešlo, ale tentokrát to vypadá vážně, žádné domluvy nepomáhají. Potřebuju tedy místní poradu. Napadá vás středně velký pes vhodný pro pobyt venku, který není ostrý a je snadno ovladatelný? Protože mě ne. Já obecně zastávám dost striktní názor ohledně chovu psů, který se s tím tchýniným nesetkává, takže prostě dle jejích požadavků nejsem schopná sama nic vyselektovat. Napadá někoho nějaké plemeno?
co je středně velký pes? pro mě totiž náš, který má v dospělosti přes 40 kg (pes). z mého pohledu je pro pobyt v české zimě venku vhodný zrovna ten hovawart. (aby přežil i léto nějak normálně). podle tohoto hlediska jsme psa vybírali. hodný, žádné lovecké plemeno, přiměřená srst, hlídač.
Že prej děkuje ![]()
co chodskej pes? Feny jsou docela malý.
Ale je škoda to pak jen tak nechat ležet ladem, no.
No kolem 20 kg, těch 25 kg max. Hovaward by byl i fajn, taky jsem na něho myslela. No ale tam to bude kolem tech 35-40 kg bych řekla. Ale určitě je to hodně citlivá povaha, která potřebuje intenzivní kontakt s člověkem (aspoň myslím). Vy máte hovawarda? To jsou krásní psi, hodní a citliví. Máte ho na zahradě? Pokud ano, jak často je s váma v kontaktu?
![]()
![]()
No právěže chodského psa si vybrala (podle těch kil a možnosti pobytu venku), ale já jsem spíš proti. připadá mi hodně akční, je to pracovní plemeno, potřebuje denně práci, úkoly. Když si vezmu, že je to původně pes pohraničář, používaný i u záchranářů nebo podobných jednotek...tak mám hrůzu z toho, kam by to vedlo na té zahradě. Na moji námitku o pracovitosti psa jsem se dozvěděla, že "však já ho budu 3x denně venčit".
Osobně si myslím, že ideální by byl starší pes z útulku, vůbec si neumím představit, jak dojde k výchově štěněte, jak dojde k souhře se dvěma kočkami, jak dojde k socializaci, jak se přežije puberta psa...no mám z toho hrůzu.
Středně velký pes mě nenapadá, pokud by to přehodnotila na malého, doporučuju bišona. Můj otec ho má jako svého prvního psa a je úplně bez problémů. Je to veselý parťák, navíc nelíná. Občas si sice myslí, že je doga, ale to asi většina malých psů. A váha kolem pěti kilo se mi pro staršího člověka zdá tak akorát, aby ho, když je třeba, dokázal nést.
No a bišonka má tatínek venku? to ho má asi doma, že jo?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.