Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline dzizisketa
8919 příspěvků moje polička 13. února 2017 16:14

Já bych se tedy zaprvé v této akci nijak neangažovala, pokud bych já sama psa nechtěla. A kdyžtak bych vzala psa z útulku, nějakého staršího a klidného.

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 13. února 2017 16:21
Reakce na Guinea Pig:

já myslím, že je to obecně hodnej pes. A ty feny jsou výrazně menší, takže by ji zvládnul i starší člověk.

(Já bych ji brala hned, kdyby jim v bytě nebylo vedro.)

Jenže bez tý péče a zaměstnání je to těžký s jakýmkoli aktivním psem. 

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 13. února 2017 16:26

a nechcete Pavla z Bohumína? Já už ho měla vytipovanýho než jsem našla Rufíka, je mi nějak děsně sympatickej a v tom útulku už taky trčí minimálně přes rok a půl :-(

nebo tady víc fotek

Ale jak píše Pirek, taky bych se úplně neangažovala

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 13. února 2017 16:28

a je to atlet!!!!

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 13. února 2017 16:37
Reakce na dzizisketa:

No já bych se taky ráda neangažovala a tady si jdu pro radu, protože to vypadá, že si to nenechá vymluvit. Kdyby to na mě nemělo žádný dopad, bylo by mi to i jedno, pochválila bych jí výběr plemene a hotovo. Ale pokud si tchýně psa pořídí, automaticky to do budoucna bude znamenat, že až odjedou na dovolenou/lázní/víkend/cokoli (což je hodně často), budeme muset někdo hlídat (jet k nim a tam hlídat, v bytě nebude zvyklý), navíc já automaticky budu muset řešit zdravotní stav psa a posléze zdraví koček, které budou z nového tvora vystresované. Pokud nebude pes socializovaný a denně vypracovaný, časem hrozí poruchy chování. A hádejte, kdo to bude muset řešit. Zase já.

Takže ano, my jí to vymlouváme, protože víme, že by to nebyla jen její starost, ale všech nás okolo (ostatně jako každá její akce). Ale pro jistotu tady chci pomoct vybrat plemeno, abych jí měla co navrhnout.

A souhlasím s váma, starší klidný pes z útulku by byl fajn a navrhnu jí to.

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 13. února 2017 16:39
Reakce na Potrefenáhusa:

Ovšem Pavel je teda krasavec!! Díky, Pavla si ukládám do záložek

Offline dzizisketa
8919 příspěvků moje polička 13. února 2017 16:49
Reakce na Guinea Pig:

Právě z těch důvodů, co jsi vypsala, bych se neangažovala - pes bude jen a pouze její starost. Nečekáš náhodou miminko? Asi pak budeš mít dost času chodit psa čtyřikrát ročně na týden krmit a venčit, že jo. Tohle vše bych jí vysvětlila, co to "mít psa" znamená, a víc bych se o to prostě nestarala. Hlídání ať si zaplatí u hlídací služby, všechno ať si zařídí sama, a to už od začátku, tj. od výběru psa.

Offline 999
19715 příspěvků moje polička 13. února 2017 16:56
Reakce na Guinea Pig:

Omlouvám se, neumím číst . Má ho samozřejmě doma...

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 13. února 2017 17:56
Reakce na dzizisketa:

Máš pravdu, že je třeba jí striktněji vysvětlit, že nemůžeme všichni běhat kolem, jak je zvykem. Můj hlavní problém je asi v tom, že já mám na psy uplně jiný pohled jak ona. Pro mě je pes kamarád, se kterým žiju, bydlím, sdílím všechno, co jde. Ona už psa v minulosti měla - vždy v kotci na konci obrovské zahrady, z kotce jen na procházku po vesnici, ale ne samotný po zahradě, protože by mohl očůrat zeleninu a rozrýt záhonky. Pes štěkal a štěkal a kontakt měl jen při tom venčení a při nakrmení. Já tohle nesnáším, nechápu a několikrát jsme se kvůli tomuhle pohádaly. Jí připadá deprivovaný štěkot jako standardní projev psa, já nechápu, k čemu mít psa, když si rodina hraje na zahradě a pes na ně kouká z kotce vzdáleného 15 metrů.

no a k tomu druhému - nečekám, o miminko jsem bohužel přišla. Jediné, co mi zůstalo, je solidní pneumatika kolem břicha z té hormonální léčby, velmi odolná vůči cvičení. Mrcha.

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 13. února 2017 18:00
Reakce na Guinea Pig:

Pavla v žádným případě nepořizujte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline Manetta
11 příspěvků moje polička 13. února 2017 18:03
Reakce na Guinea Pig:

Pane bože!! Na co mají takoví lidi psa?! Tohle fakt nesnáším, ani jsem to neměla číst...jak popisujete jeho budoucí život, ach jo...Lituju vás, že se toho nějak musíte účastnit. 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 13. února 2017 18:03
Reakce na Guinea Pig:

S miminkem je mně to líto .

A nestálo by za to opravdu pořídit něco jako je bišonek?  Je to kašpárek, přitom chytrý, ale ne extra náročný, nelíná. Třeba kdyby ho měla doma,změnila by náhled na život se psem a byl by to spíš opravdu každodenní kámoš. Do takových podmínek, jak píšete, to by si teda chudák útuláček nezasloužil

Online barbucha blogger
35638 příspěvků moje polička 13. února 2017 19:35
Reakce na Potrefenáhusa:

Pavla v žádným případě nepořizujte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Co, Pavla... Ta by neměla mít psa vůbec žádnýho!!

Offline RoSa
10098 příspěvků moje polička 13. února 2017 20:22
Reakce na barbucha:

Plyšovýho! Nebo si nějakýho nechat vyrobit od Jehelníček 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. února 2017 20:39
Reakce na Guinea Pig:

a hovíka už vůbec ne! to je pes, který potřebuje nutně asi tak jednou za hodinu na hodinu na gauč a drbat! ty tři vteřiny v mezidobí leží nalepený na venkovních dveřích a číhá, kdo se kolem šustne. dokonce i v noci spí tak, aby ho aspoň milimetr čouhal z boudy, aby nepropásl žádného kolemjdoucího. ne aby ho sežral, ale aby mohl kvičet, pískat a olizovat.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 13. února 2017 20:50
Reakce na RoSa:

Plyšového ne, ten by venku navlhnul. Psa na ten kotec nakreslit nebo vyřezat ze dřeva. Nic živého bych jim nesvěřila. 

Offline viktorka_od splavu
49195 příspěvků moje polička 13. února 2017 21:35
Reakce na Guinea Pig:

šmarja, tak toho naprosto strašnýho zaměstnavatele jsme ti tu vymluvily, doufám že i tenhle nápad se psem pro tchyni dopadne stejně! neangažovala bych se ničím jiným, než striktním odmítnutím že tedy s takovým chovem psa nesouhlasím a nebudu se na tom nijak podílet. NIJAK. bože to je hnus

pokud ta osoba nechce mazlíka, ale něco co by mohla týrat, tak to snad nebudu podporovat! uch.. a to nejsu zrovna echt milovník domácího zvířectva..

Offline Kokoska
34669 příspěvků moje polička 14. února 2017 10:33
Reakce na Guinea Pig:

Nechápu. K čemu by mi byl pes, který mě v podstatě obtěžuje tím, že ho musím krmit a venčit, štěká a musím mu hledat opatrování, když odjíždím. Že bych chtěla demonstrovat, že miluju zvířata i jinak, než na pekáči? Blbej důvod.

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 14. února 2017 11:06
Reakce na RoSa:

Plyšovýho! Nebo si nějakýho nechat vyrobit od Jehelníček 

Do toho nejdu! Mý ruce nebudou vyrábět pro osobu, co trápí zvířata. 

Já si je ničím jen pro hodný lidi.

Offline dzizisketa
8919 příspěvků moje polička 14. února 2017 11:23
Reakce na Guinea Pig:

Ježíš, to jsem se zase předvedla, omlouvám se a je mi to moc líto.