Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 20. února 2017 09:38

Díky všem za rady.

Offline KiKi07
236 příspěvků moje polička 20. února 2017 14:16

Dovolím si taky přidat svou zkušenost. Brali jsme si fenečku z útulku - je to necelé tři měsíce. Brali jsme ji ve čtvrtek, pátky mám home office, takže jsem s ní byla tři dny doma a pak jsme najeli na normální režim. Drnda to vzala úplně v pohodě, po příchodu se od nás teda nehne:) p o m a l i n k u začíná chápat povely, takže za mě pejsek z útulku není žádnej problém. Přeji dobrý výběr.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 20. února 2017 17:54
Reakce na KiKi07:

Drnda je super jméno! To měla nebo jste jí ho dali? 

Jen si teda musím dát bacha, abych se nepreklikla o písmenko vedle 

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 20. února 2017 18:10

Pohled: "Musim tohle snášet?"

Offline KiKi07
236 příspěvků moje polička 20. února 2017 18:10
Reakce na Berta:

Drnda se jmenuje Lussy, ale říká se jí různě :) A ať jen nemluvím tak dva povaleči, jeden gaučovej, druhej intelektuál :)

Offline KiKi07
236 příspěvků moje polička 20. února 2017 18:13

...jo a ležet už dokáží i vedle sebe, navzájem si ochutnávají z misek apod :) očividně už si na sebe zvykli

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 20. února 2017 18:21
Reakce na KiKi07:

to tam máte poličku přimo pro kočičáka, ne? 

Offline KiKi07
236 příspěvků moje polička 20. února 2017 18:28
Reakce na Potrefenáhusa:

no ..vlastně ano :) překoordinovala jsem poličky, aby se tam ta "malá" kočička vlezla

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 20. února 2017 19:06

viktorka_od splavu , Potrefenáhusa  a další: diskuze už je jinde, ale déle jsem tu nebyla, tak jen pro doplnění chci napsat, že už ten oplocený kotec zrušila. Měly jsme nějaké debaty a teď oplotila zeleninovou zahrádku a pes by byl na zahradě volně, s boudou. Na její obranu musím napsat, že tady to bylo na vesnicích dřív naprosto běžné, ona mívala psy prostě jako každý jiný, pes nebyl člen rodiny, ale domácí zvíře, jako slepice nebo králíci. Aktuálně chová 2 outdoor kočky a ty jsou velmi spokojené, kočky dostanou nažrat, celodenně lítají venku a loví myši a když se jim chce, přijdou se pohladit. Ostatně toto je myslím její problém, že ona by chtěla psa chovat kočičím způsobem, což toho psa prostě nedělá šťastným (a já jí to už několikrát říkala).

dzizisketa se vůbec neomlouvejte, nejsem hanychová, aby celá republika sledovala můj zdravotní stav.

Offline viktorka_od splavu
49195 příspěvků moje polička 20. února 2017 19:20
Reakce na Guinea Pig:

já chov psa pro užitek a ne jako člena rodiny chápu - ale v tom kotci žádnej užitek neprodukuje. když bývali psi hlídací u boudy tak to asi nějakej smysl mělo, stejně jako ty kočky kvůli myším, tak snad při obdobné úvaze by bylo fajn vymyslet k čemu ten pes má sloužit. primárně bych si taky nepořizovala zvíře "abych ho učinila šťastným" ale aby těšilo mě. mě samozřejmě může ale těšit jedině zvíře šťastné a spokojené, veselé, určitě ne vystresované a utrápené. tak první krok učiněn, bezva:-)

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 20. února 2017 19:47

Mě by zajímalo, jak žil Rufík, trochu ho podezírám, že to byl takovej ten venkovskej vořech, co si chodí kdy chce, kam chce a večer se dívá s babičkou na televizi...protože jsme byly v létě s kamarádkou u nich na chalupě a vždycky:"Kde je Rufíček, teď tady byl?" a Rufíček s výrazem "Čágo, přijdu za tejden!" už mizel pod plotem a viděly jsme jenom chlupatou oháňku, jak se natřásá po krajnici směrem k vesnici ...

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 20. února 2017 19:55
Reakce na Potrefenáhusa:

To mi připomíná mého bobana, ten vždycky u nás na chatě nabyl pocitu, že je vlastně vlk a mizel nám v přilehlém lese. Celý šťastný se vracel večer, napůl ověšen mechem, mezi zuby zbytky kořenů. Já v mrákotách, protože ten maloměšťácký zhýčaný jezevčík by se skutečnému vlkovi/medvědovi/jezevci rozhodně neubránil.

Offline Dadoo
11628 příspěvků moje polička 20. února 2017 19:58
Reakce na Guinea Pig:

A co se divíš?? Jezevčík má vlastní rozum.

Což mi připomíná naši foxinu, taky se rozhodovala sama. Když jsme se na houbách moc courali, lehla si vždycky a počkala až dostatečně poodejdem a pak se za námi proběhla. A když ji to přestalo bavit definitivně, otočila se a šla domů. A nám vůbec nic neřekla!!!

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 20. února 2017 20:04
Reakce na Dadoo:

Měli jste to poznat z jejího otráveného výrazu, přece! Foxteriérů je po hříchu málo! Víc foxíků mezi lidi prosím, to jsou srandovně tvrdohlaví psi, stejně jako jezevčíci.

Offline Dadoo
11628 příspěvků moje polička 20. února 2017 20:22
Reakce na Guinea Pig:

Přesně tak. Náš veterinář blahé paměti vždycky říkal, že jediní psi, co za něco stojí, jsou foxteriéři a jezevčíci, protože ti nepotřebují člověka, aby jim říkal, co mají dělat. Mají vlastní rozum a umí ho používat.

A jak vzpomínám na Milušku, byla to pravda na 120%! 

Offline dost_bot
271 příspěvků moje polička 20. února 2017 20:27
Reakce na Dadoo:

Jo jo, můj jezevčík-nalezenec měl vždycky na všechno vlastní názor, nepotřeboval můj.

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 20. února 2017 20:34

A já furt říkám, že bych chtěla popsat ty údajné psy, co poslouchají jako hodinky, co udělají, co vám na očích vidí a celkově nemají vlastní osobnost. Já asi potkávám bez ohledu an rasu jen duševní jezevce a foxly, jinak to není možný.

BTW, Cidova osobnost je krom dvou výše zmiňovaných ještě tažný sáňový pes, o víkendu nám ho hlídal náš poměrně urostlý kamarád a prý si po návratu z procházky musel převlíct mokrý tričko, pejsek je nejen k neutahání, ale i k neutáhnutí.

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 21. února 2017 08:10

To tu s dovolením trochu vytapetuju. Fotky jsou z krátkého článku Pro koho je flat - tu.

Na závěr jednu méně bahnivou, ale také silně flatí

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 21. února 2017 08:19
Reakce na Zina:

Ta poslední by mohla být i Rufí :-D Ty předtím ovšem rozhodně ne!

Je to krásnej pes!

A teda taky by mě zajímalo, kde jsou ti psi, co dělají, co pánovi na očích vidí, haha :-D

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 21. února 2017 08:23
Reakce na Potrefenáhusa:

Leží u mě pod peřinou! :-D Ne, vážně, vlastní hlavu má, je chytrej jak vopice, jenže to spolehlivě přebije fakt, že mě hrozně miluje a chce mi udělat radost. Cvičíme zásadně za pochvalu. Aktuálně ho učím válet sudy