My máme tollera už 12 let, co by Tě zajímalo? Je skvělej, hodnej, rodinnej, dřív divokej a nadšenej a vítací, miluje lidi. (téměř všechny), nenávidí psy (téměř všechny), aportuje do padnuti (mého), je hrozně žravej a je nerad sám. Fotku jsem sem někde dávala
...
Chlpáči a iné
Tak pár otázek- unesete ho? Je problém ho snést ze schodů? Ptám se s ohledem na naše zkušenosti se stářím našeho zlatoucha.
Máte ho doma? Mohli jste ho mít doma i jako štěně bez dozoru- u nás tak max.4 hodiny. Je nutné s ním chodit na cvičák?
Kolik hodin procházek tak denně potřebuje? V případě nouze- vystačí si se zahradou? Cestuje s vámi na dovolené?
Věnovali jste se intenzivně a důsledně výcviku? Ufffff. Tak snad zatím vše.
Jsem si uvědomila, jak píšete, že nemá rád psy, že ten na cvičáku je taky takový lehce ostřejší, ti další, co jsme poznala, byli taky trochu nevrlí na psy.
Jsem zvědavám co Tezulie odpoví, se sama těším. A jestli můžu přidat své zkušenosti ze cvičáků pro retrívry a celkově z toho, jak je sleduji, tak mi toller přijde o dost živější než zlaťák a labrador a řekal bych, že potřebuje minimálně do určitého věku docela zaměstnat.
Ten cvičící kolega má 20 kilo, ještě je tam aktuálně jedna fena, ta má teď 13, ale ještě poroste a jedno 4měsíční štěně, taky fena, o té vím akorát, že je malá a hrozně roztomilá :-).
ty velký štěňátka jsou strašně roztomilý, ještě když jsou chlupatý, jak maj ty tlustý chlupatý packy
Jo, a přijde mi, že čím větší rasa, tím lepší, na jedný straně ty megachlupáči, jako třeba novofoundlan a ten landseer, takový medvídkovitý koule!, a na druhý ty nohatý, jako ridgeback a vlkodav. Viděla jsem štěně vlkodava a mrzelo mě, že jsem tak nezažila Belisu, vypadalo, že se skládá v podstatě jen z těch dlouhatánských nožiček :-D.
no a nebo berňáci, to jsou taky neuvěřitelný štěňata.
já pamatuju u nás "malýho" deerhounda a ten kromě nohou měl ještě dlouhatananáááánskej ocas :-D
A když se teď bavíme o těch velkých a chlupatých štěňatech, tak helejte, co maj teď v útulku Dogpointu v nabídce :-D

My strávily hodně času na cvičáku s tím naším zlaťouchem, ale na normální cvičák to vůbec nemělo cenu- chtějte po retrievrovi aby šel někomu po ruce- po tom rukávu- no vůbec to nechápal. Smysl měl až cvičák konkrétně pro retrievry. Ale tam jsme tedy také moc nevynikali. mnohem víc ho zajímaly feny.
ježiš, von fakt chtěl po retrívrovi někdo kousat na rukáv? ![]()
![]()
já chci štěně deerhoundááááá!!!
Vy jste jak můj manžel. O tollerovi se zmiňuje jako o amrdolovi a stále touží po zlaťouchovi. Ale já pořád vidím ty konce, kdy chtěl vstát a my ho nemohli zvednout. Nebo když táhnul tchýni po bahně za kachnama.....:-) Ono těch 40 kilo je dost.
Pan cvičitel. :-) Ale je fakt, že to byl cvičák i pro jiné rasy. Ale asi o nich věděl prd. No už je to 15 let.
My na obrany s prvním psem nechodili, šla jsem rovnou na retrívry a bavilo ho to. Byli jsme tak ve středu, ale kdyby měl Terk lepšího psovoda, tak věřím, že by byl extra třída. Ono já jsem docela chomout, byť relativně odhodlaný, tak pořád chomout. I když ty začátky s flatem krušný, kde se labradoři a goldeni už soustředili, tak flat pořád napůl mimo.
U Cida je to stejný, jde mu to hodně dobře, byť je to o ruce, ale zas ten druhej konec vodítka... A s ním teda chodím i na klasickou poslušnost, teda bez rukávu, a to ho baví, protože je hrozně žravej a jsme tam vždy jen dva, tak se pořád něco děje.
Fenky jsou holt zajímavý hodně, to vcelku chápu :-D.
Zvažujete toho tollera kvůli menší velikosti?
ježiš, von fakt chtěl po retrívrovi někdo kousat na rukáv? ![]()
![]()
Cid by kousel rukáv hned! ![]()
já jsem ze svých výcvikových schopností velmi rozpačitá :-(
ale sedět v křesle nám jde teda dobře...

Povel lehni má teda zmáklý!
no na gauči jo :-D
tak nebude si lehat jen tak někde, ne? já bych taky preferovala gauč ![]()
Povel lehni nespecifikuje přesně kde....
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my