Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 21. února 2017 11:45
Reakce na Sweet Potato:

To je mně líto. Mišutce držím palce.

Maminčina kočka, maminka mého Bertíška,  měla také hrčku na zádech. Takže  jí to mamka nechala vyoperovat. Ale doktorka  říkala, že je to nádor a vracet se to bude. Do 4 měsíců se jí udělaly další 3 kuličky a postupně se zvětšují. Je to kočka hodně plachá, ze všeho hned vystresovaná. A taky má už svůj věk- má 12 let. Rozhodly jsme se s mamkou, že  ji už nebudeme trápit, necháme ji v klidu  dožít. Nechat ji operovat co 1/4 roku nám nějak nedávalo konkrétně u ní  smysl. Zatím je v pohodě, tak uvidíme, co bude.  To prosím není  vůbec na tvoji kočičku  nebo  nějaká kritika tvého postupu. To je prostě jen náš konkrétní případ, prostě jsem si jen chtěla ulevit. 

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 21. února 2017 11:53
Reakce na Berta:

a tohle jsou ty postvakcinační sarkomy? Já uvažuju o tom, že bych Goliáše nenechávala už očkovat, když nechodí ven, tak zvažuju rizika. Naposledy teda veterinář říkal, že ho očkujou nějakou vakcínou, kde by to riziko mělo být nižší, ale stejně. (Já jsem to řešila, protože se předloni úplně sesypal po vakcíně biofel, byl jak zmlácenej asi čtyři dny, nikam nevyskočil a když jsem ho chtěla zvednout, tak tak bolestivě zaječel a prvně v životě mě fakt doopravdy rafnul...)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 21. února 2017 11:59

flata neee, prosím vás!

já chci něco malého, hodného a hlavně líného 

Offline Sweet Potato
40146 příspěvků moje polička 21. února 2017 12:02
Reakce na Berta:

To je totiž to nejtěžsí - rozhodnout, kdy to ještě má smysl. Od té první operace to byl necelý půlrok, tohle měla jinde, nebyla to recidiva téhož (ale i to může ještě nastat, vím.). I typ sarkomu je jiný, tady je pravděpodobnost recidivy bohužel vyšší, i když teď v okolí zatím nic nenašli. Do třetice bych už do toho asi nešla. Doktor říká, že s tím zákrokem se něco dalšiho  může objevit za půl-třičtvrtě roku, to by považoval za dobrý vysledek. Taky to cítím tak, že za další půlrok spokojeného života to stálo (ne penězi, ale z hlediska jejího trápení). 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 21. února 2017 12:04

teď jste mě vyděsily tím popisem nějakých poinjekčních sarkomů u koček  zrovna se chystám nechat našeho imigranta naočkovat. mám vůbec? je to venkovní kočka (ale každý den se chodí pravidelně mazlit za otcem u pořadů v tv :-) )

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 21. února 2017 12:07
Reakce na Potrefenáhusa:

Já jsem kočky přestala očkovat pár let zpátky.  A to chodí na zahradu, ale jen naši.  Plně domácího kocoura nebo kočku bych  taky neočkovala. Jestli  to byl ten postvakcinační sarkom, to asi 100% říct nelze. Vím, že se také doporučovalo je očkovat  spíš do zadku než nahoru k lopatkám,  ža dole se  snad dělají méně,  případně se dají lépe vyoperovat.

Offline Sweet Potato
40146 příspěvků moje polička 21. února 2017 12:07
Reakce na Potrefenáhusa:

Doktor o tom mluvil, u vakcín proti vzteklině a kočičí leukémii to riziko je, u nového typu zase nižší. Vzteklinu neočkujeme, leukémii ano. Na tu nám odešel Bertíček a to riziko infekce je vyšší. Souvislost očkování se sarkomy se pozná těžko, někdy se to může objevit až po letech. Každopádně doporučil Mišutku už neočkovat, což jsem ani neplánovala.

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 21. února 2017 12:08
Reakce na Jiná Realita:

já bych venkovní kočku očkovala. To jsem nechtěla vyvolávat nějakou paniku, ale ta pravděpodobnost, byť dost malá, tam je. Ale u venkovní kočky mi teda přijde, že benefity převažujou.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 21. února 2017 12:09
Reakce na Jiná Realita:

Tak čistě venkovní kočku bych asi naočkovala, přece jen ten kontakt s jinými venkovními kočkami bude větší. Je otázka, jestli je nutná ta vzteklina. Nejsem si jistá, ale možná po ní  se nejvíc dělají ty sarkomy. Ty poslední roky, když jsem ještě kočky očkovala, jsem jim vzteklinu nedávala.A veterinář s tím souhlasil.

Offline Sweet Potato
40146 příspěvků moje polička 21. února 2017 12:11
Reakce na Jiná Realita:

Je asi mnohem pravděpodobnější, že venkovní kočka chytí infekci, než že to očkování bude mít tyto následky. Domácí kočku bych neočkovala. Jestli očkovat, tak Purevaxem. 

Offline Sweet Potato
40146 příspěvků moje polička 21. února 2017 12:13
Reakce na Berta:

U té vztekliny hodně záleží, kde žijete. Praha je v pohodě, Brno asi taky. 

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 21. února 2017 12:24
Reakce na Sweet Potato:

já měla za to, že se snad vzteklina u nás už ani nevyskytuje, nikde

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 21. února 2017 12:25
Reakce na Sweet Potato:

jj, purevaxem byl teď už taky očkovanej, ale proti vzteklině už jsem ho taky nenechávala

Offline Ounz
20485 příspěvků moje polička 21. února 2017 12:49
Reakce na Sweet Potato:

Tak přeju, ať se Mišutce daří co mozná nejlíp..

Offline viktorka_od splavu
49195 příspěvků moje polička 21. února 2017 19:24
Reakce na Potrefenáhusa:

no nevyskytuje, ale zrovna u venkovní kočky bych to neriskovala. když občas někde zachytím jak sem lidi vozí toulavý psy z rumunska atd... očkování, odčervování, ochrana před klíšťaty... je pro mě základ nejen kvůli zvířeti, ale kvůli nám lidem. chovat zvíře nakažený buhvíčím by pro mě byla nezodpovědnost. samozřejmě pokud ven nechodí, jako goliáš, tak o nic nejde

Offline viktorka_od splavu
49195 příspěvků moje polička 21. února 2017 19:25
Reakce na Jiná Realita:

rozhodně očkovat, proti vzteklině si vyptat novější (a dražší) vakcínu která by neměla snad dělat problémy

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 21. února 2017 20:22
Reakce na Potrefenáhusa:

já měla za to, že se snad vzteklina u nás už ani nevyskytuje, nikde

Teď nemáme, ale okolní státy nějaký záchyt sem tam mají. Další věc jsou ti dovážení toulaví psi (tajně, bez karantény) a taky už nějaký rok zpátky se přestala dělat hromadná vakcinace lišek, takže to čekáme v následujících letech, bohužel.

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 21. února 2017 20:27
Reakce na Jiná Realita:

teď jste mě vyděsily tím popisem nějakých poinjekčních sarkomů u koček  zrovna se chystám nechat našeho imigranta naočkovat. mám vůbec? je to venkovní kočka (ale každý den se chodí pravidelně mazlit za otcem u pořadů v tv :-) )

Outdoorku bych naočkovala. Aplikuje se s ohledem na postvakc.sarkom, nebojte.

Offline Torrah
3296 příspěvků moje polička 21. února 2017 20:43

Já teď začala domácí kočky, co chodí ven, očkovat jednou za dva roky. Purevaxem, biofel působí na hodně koček špatně, den dva se nemůžou hnout. Čisté venkovky máme dvě, ale protože je v podstatě nechytneme, tak je neočkujeme. Museli bychom je lovit do sklopců a to se nám nechce, ten stres je veliký a kočky stres špatně snáší. Jinak máme doma jednoho kocourka s FIV a toho nenechám očkovat vůbec, udělala jsem to jednou a měl z toho pak potíže, které jsme léčili půl roku. Ale ten už je převážně stejně doma.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 21. února 2017 22:11
Reakce na Potrefenáhusa:

a tohle jsou ty postvakcinační sarkomy? Já uvažuju o tom, že bych Goliáše nenechávala už očkovat, když nechodí ven, tak zvažuju rizika. Naposledy teda veterinář říkal, že ho očkujou nějakou vakcínou, kde by to riziko mělo být nižší, ale stejně. (Já jsem to řešila, protože se předloni úplně sesypal po vakcíně biofel, byl jak zmlácenej asi čtyři dny, nikam nevyskočil a když jsem ho chtěla zvednout, tak tak bolestivě zaječel a prvně v životě mě fakt doopravdy rafnul...)

moje kocici duo taky nechodi ven - nikdy a nikdy teda ani neprijdou do kontatku se zviretem, ktere ven chodi (Ruficek), teda krome me   Uz je to dyl, co jsem to konzultovala s doktorem a ten mi doporucil neockovat. (pri prijezdu do EU byly samozrejme naockovane vsim moznym i nemoznym)