Myslím, že ste celkom slušne opísala aj našu Elzu. ![]()
Jo a fenku by som si vybrala uplne v pohode. Ale tiež je zamilovaná do mojho muža. ![]()
Myslím, že ste celkom slušne opísala aj našu Elzu. ![]()
Jo a fenku by som si vybrala uplne v pohode. Ale tiež je zamilovaná do mojho muža. ![]()
ok dekuju za odpoved
Díky moc. Už jsme také rozhodlí pro fenku- teď jsou ve hře toller, zlatý retrievr a černý labrador. :-)
A ještě otázka - čím více zkušeností, tím lépe. ![]()
Kastrováním fenky předcházíte nějakým nemocem?
Z útulku, nebo jste útulek zavrhli?
Kastrací se snižuje riziko rakoviny mléčné lišty, rakoviny/zánětu dělohy atp.
Jinak se doporučuje nechat fenku jednou "odhárat" - kvůli vývoji (kosti).
Před Ronýskem jsem měla Sáru - fenku rhodesian ridgeback.
Tak šťastnou ruku při výběru! ![]()
ionicera Kastrací se předchází hlavně nádorům na mléčné žláze. Pokud se kastruje pře/po prvním hárání, snižuje se pravděpodobnost pozdějšího vzniku ca o 70 - 80%. Pokdu později, procenta se rychle snižují a po více než 5., 6. hárání už je to v podstatě na nule. Tumory mléčné lišty jsou u nich hodně častý problém, jsou to většinou maligní nádory a často metastazují.
Kastrací se taky vyhnete pyometře (zánět dělohy), která bývá kolikrát také život ohrožující a ve valné většině případů končí stejně kastrací.
Já jsem u fen určitě pro kastraci, pokud ji nemám do chovu. Že si má fena užít štnátka je fáma a mnohem radši předejdu nemocem ![]()
Na druhou stranu je zde riziko inkontinence
ohladom kastracie suhlasim so vsetkym, co odznelo vyssie; aj ked v mojom pripade bola kastracia Zuny primarne kvoli "nechcenym" steniatkam, nakolko Black, pes, kastrovany nie je. len opat pripomeniem, ze Zuna ostala po kastracii inkontinentna, co sa da, samozrejme, zvladnut - aktualne je mesiac bez sirupu a stale ziadne prejavy, hura! (musim poklopat).
a co tu odznelo k tym povaham fenka/pes, tak u nas je to opacne: lahsie ovladatelny a bezproblemovy je Black (no momentalne je to tazsie s ohladom na zhorseny sluch a zrak), ale to je dominantny pes - nikdy si ine psy nevsimal, dokonca ani neobskakoval feny a ani sa u neho nijako neprejavovali "pudy"; pride mi, ze je velmi "priamociary" a zboznuje otca. Zuna je fenka, ale je to mrcha - na nej niekedy normalne vidiet, ako premysla, co by vyviedla - napr. dostane povel lahni!, ona lahne, ale vidiet jej v ociach, ze vymysla, co by vyviedla a uz sa napr. pomalicky plazi (ked sa covek nepozera!!!!) prec... no sibnuta opica idealna pre ludi s nizkym tlakom ;-) ale najviac zboznuje mna.
v kazdom pripade drzim palce!
Nezavrhli. Uvažujeme o dvou psících. Ale srdce nám bije pro retrívry. A ty chceme s PP
Na tu se naštěstí neumírá
.... jo, je to tak, tohle riziko tady bohužel je ![]()
Ale kdybych měla někdy zase fenku, šla bych do toho znova - podle mě ty výhody převažujou.
To s tím přemýšlením u povelu nám psík taky dělal- Lehni! - zívnutí, dívání se jinam, znovu zívnutí a pomalé, velmi pomalé lehání a nenápadné pokusy se nepozorovaně zvednout a běžet si po svých.
:-) poznam.
Zuna na cvicaku maka perfektne, ale mimo cvicaku? tss. a doma?? ha! ked od nej nieco chcem, tak sa tvari "to si delas prdel?". sampionka jedna. doma vsetko robi pomaly a vyrazom "musiìiiiiim a preco?" a snazi sa z povelu vycuvat, ked sa nepozeram. no mrcha. ale do gulasu by som ju uz nedala :-)
vtipný, my to máme opačně, doma dobrý, venku tragický :-D
tak take to "frflanie" je na dennom poriadku, ona je sa vo vseobecnosti prejavuje velmi "hlucne", v zmysle murcanie, mrncanie, frflanie, este aj ziva nahlas! Black je uplne tichy pes.
a Zuna si nechce sadat. ona ide vzdy automaticky do lahu, aj ked si ma sadnut. takze bojujeme s tym, ze si nevie/nechce sadnut :-/ trenerka vravi, ze to je typicke pre bordery - ist do lahu - ale to by asi vedela potvrdit @moora.
Tak to je úplně nejideálnější řešení. Dva psi jsou opravdu potřeba ![]()
A mít jednoho z dobroty srdce z útulku a k němu si splnit přání a mít papírového psa, to mi přijde naprosto férové a šťastné řešení. pro všechny.
Já bych třeba strašně chtěla staffbulla nebo bulteriéra. Jednou doufám, že se najde nějaký(ááá) která bude potřebovat pomoc. A to bude moje chvíle! ![]()
...a znova bojujeme so separacnou uzkostou :-( lebo ako som bola mimo v nemocnici, tak Zuna zacala priserne panikarit, nejedla, nepila, nespala, zavyjala :-( dnes je znova "prvykrat" sama doma cca 8 hodin, tak som zvedava, ako to zvladne a som z toho cela nesvoja.
ty si uzasna :-) a tvoja dcera, o ktorej si v suvislosti so psikmi pisala, tiez!
inak, ten sused, co som spominala, ze mu pes nonstop pisti v koterci :-/, tak ako prveho psa zvolil mastifa. je to zatial stena a uz je to poriadne tela :-/ a stale tam pisti a place a zavyja a brese... uplne mi to trha srdce, ako tam v tom koterci narieka. a som zvedava, ci ho bude vychovavat, cvicit ci co ako. ach.
já znám z cvičáku jednu úplně strašně skvělou minibullteriérku. Ještě chvíli a potřebovala bych strašně nutně taky minibullteriéra.
Já ne, vůbec. Nic nedělám. Ale dceru obdivuji a fandím jí. Pomoc zvířatům se jí stala životní náplní. proto je taky pořád švorc, protože všechny zbytné peníze vždycky strká tam. Ale jiná už nebude
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.