Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Dadoo
11628 příspěvků moje polička 23. února 2017 11:32
Reakce na Potrefenáhusa:

Já byla vždycky na teriéry. Moje holky na bully. No a s Dadoo jsem to převzala od nich celé.

Brácha má bulteriéra Káju, před ním měl Láďu. ten ale v pěti letech zemřel na akutní selhání ledvin. 

Na ty bulíky jsem hlavně proto, protože jim tolik lidí nevěří, bojí se jich, pomlouvá je. Přitom to jsou tak zlatí psi! Jenom je dobře vychovat..

nekoukáte na ČT1 na Kočka není pes..? Ty první díly byly otřesný. Tak blbý lidi aby pohledal..Pořídí si psa a vůbec netuší, jak s ním zacházet.

Na majite toho chudáčka v kotci bych už, s mým vrozeným jemnocitem, dávno vlétla.

Pár fotek z mé romantické noci s Láďou..

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 23. února 2017 11:41
Reakce na Dadoo:

nekoukám, já na to nemám nervy. Ale píše jim pak k tomu svoje komentáře František Šusta, tak ty si čtu ráda.

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 23. února 2017 11:46

Rozšířený komentáře tady, kdyby to někoho zajímalo

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 23. února 2017 12:17

Ad kastrace feny - já bych do toho z preventivních důvodů nešla a ani jsem do toho nešla, i když by nám to bylo dost ulehčilo život, nevidím důvod, proč takto zasahovat do zdravého organismu. Ta prevence rakoviny dělohy mi nepřijde jako dost silný argument, to by se dala dělat prevence i u dalších orgánů, zánět dělohy se dá, podchycený včas, zvládnout i antibiotiky. Vlkodavka ho v 9 letech prodělala a zvládl se, popravdě ale nevím, jestli by tu v těch 9 letech byla, kdyby tu kastraci byla podstoupila. 

Ty argumenty pro chápu, jen pro mě osobně nejsou dostatečně silné.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 23. února 2017 12:41
Reakce na Zina:

Já teď také tápu. A nevím, jestli se tak nějak nemění i povaha té feny. Ale soudím jen podle kokršpanělky známých, která zlenivěla a ztloustla. Ale oni tedy také nejsou žádní sportovci. Stejně je zajímavé, jak se psi podobají svým páníčkům a naopak. 

Docela by mě zajímalo, jestli je nějaká seriozní studie, že jsou feny nemocnější než psi.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 23. února 2017 12:43
Reakce na Dadoo:

Krása, ale já tedy také patřím k těm, kdo má z tohoto plemene velký respekt.Měli ji sousedi na chalupě a to jsem se jen modlila, když jsme šli okolo, ať proboha ten plot vydrží.

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 23. února 2017 12:52
Reakce na ionicera:

myslím, že nejpravděpodobnější úraz s bulteriérem je zlomenej lidskej nos :-D

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 23. února 2017 12:59
Reakce na ionicera:

To netuším, třeba u vlkodavů podle jedné větší studie žijí feny naopak déle, ale vlkodav je dost "extrémní" plemeno.

Povaha feny (nežijící ve smečce) se prý mění jen málo, to přibírání na váze někdo uvádí, ale zas to bude jiné u jack russela a třeba u labradora, to je takový trochu tank a bufet zároveň, kokři jsou taky hodně žraví. Občas se píše o zhoršení srsti, což je taky spíš minoritní problém, a pak z těch oficiálně přijímaných inkontinence.

Veterináři kastraci fen většinou doporučují, jednak v tom bohužel (alespoň u některých) určitě hrají roli i finanční důvdy, jednak se z pochopitelných důvodů dostanou hlavně k fenám, u kterých se nějaký problém vyskytl a je třeba ho řešit, zatímco ty, co žádný problém nepotkal, k nim do ordinace nepřijdou.

Offline Janulik03
20160 příspěvků moje polička 23. února 2017 14:30

Elzička je kastrovaná. Zdá sa mi kludnejšia, ale može to byt aj vekom, predsa len už to nie je šteniatko. My sme teda riešili kastráciu aj vzhľadom na to, že v lete býva vonku na dvore sama ked sme v práci a nechceli sme nečakané prekvapenie. U nás totiž nie je problém stretnúť samotného psa, alebo aj viacerých. Preto aj ked ideme spolu von, mala som zo začiatku obavy, ako bude reagovat a volne pustených psov. No, zatial teda kamoši. Ale boli to väčšinou orieškovia a dvaja jazvečíci. 

Nepribrala výrazne (nie ako jej panička), potrebuje svoj diel pohybu a je rýchla až strach.

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 23. února 2017 14:36

My jednu fenu inkontinentni po kastraci mame, a je to fakt vopruz. Ledva se odstehoval smradoch epileptik, pristehovala se tahle...

Offline Mohučanka
7353 příspěvků moje polička 23. února 2017 15:11
Reakce na Dadoo:

Potrefenáhusa 

Já jsem viděla díl s kocourkem (odrostlým kotětem), který vypadal jako jaguár, energie z něj jen sálala a šikanoval své spolubydlící kočky. Ta slečna, co tam radí, se ptala majitelů, jestli si s ním dostatečně hrají - a oni že ano, intenzivně, 15 minut denně honí červenou tečku!  Tak už jsem se nedivila, že se pere, co má chudák s tou energií taky dělat. Výsledek z toho myslím žádný zvláštní nebyl. Pejskům z toho samého dílu majitelka povolila vykonávat potřebu doma v koupelně, což jsem taky úplně nepochopila...Pak už jsem se tomu pořadu raději vyhybala :-)

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 23. února 2017 15:17
Reakce na Janulik03:

mame v rodine labradorku, tiez zvykne byt v lete pocas dna na dvore vo vybehu (inak je vnutri) a ju takto nakryl obrovsky pes, ktory "byval" o dve ulice nizsie. ten pes sa viackrat dostal na oploteny pozemok, dokonca zoskocil z 3m plota fene do vybehu, kde ju nakryl. rodina viackrat volala policiu, lebo sa im pes pohyboval po ich pozemku a bali sa. reakcia policie: "zabezpecte si lepsie pozemok". reakcia rodiny: "JA?!". majitel psa ani po opakovanych upozorneniach neriesil, lebo "ved je to pes, to su pudy". a to, ze mal tu drzost prist sa informovat o peniazoch za udane stenata, ani nehovorim. nastastie sa podarili vsetky steniatka umiestnit (takmer na celej ulici :-)) a tak mame prehlad, co sa s nimi deje a ako rastu. fenku nechali vykastrovat, lebo oni sa starat mozu, ale ked nedaleko byva taky debil, tak co. proste... ach.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 23. února 2017 15:18
Reakce na moora:

Propalin sirup nepomohol?

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 23. února 2017 15:24
Reakce na Dadoo:

ja sledujem pravidelne, ale je to bieda a myslim si, ze vo vysledku tie rady & odporucania narovia este viac skody, ak ich zacne uplatnovat nejaky "namachrovany chytrak".

ale tie komentare, ktore spominala Potrefenáhusa, citam velmi rada; vlastne vdaka nej som sa dostala k F. Sustovi a jeho kniham, a odporucam, su skvele. myslim, ze on aj niekde pisal, ze bully a bojove plemena sa pouzivali na boj, ale boj pes-pes, na cloveka utocit nikdy nemali. zaujimavo pise a hovori, ak by bola v blizkosti moznost vidiet ho nazivo, tak nevaham.

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 23. února 2017 15:31

Já se přiznám, že jsem asi pako a vůbec mě nenapadlo, že je třeba si s domácíma kočkama hrát! Na chalupě i na statku vždycky byly kočky, co mohly i ven, tak vevnitř se vždy jen povalovaly. A kamarádka má kocoura a ten si taky nehraje, i když je čistě domácí, čili aspoň nějakou roli osvěty ten pořad plní!

Na druhou stranu mě pořád udivuje, že si lidi, co si pořizují jakékoliv zvíře, o něm nic nezjistí ...

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 23. února 2017 15:41
Reakce na Mohučanka:

To je kocour dobrej, že to vydrží 15 minut, Godzilla dvakrát přesprintuje byt a je K.O. :-D (A to už na ní většinou leží pes a trochu jí rdousí.) Vtipný je, když si pes při pronásledování kočky zapomene vyndat z huby pískací slepici, je to pak jak policajti se zapnutou houkačkou :-D

Některý kočky ta tečka prej dost traumatizuje, že jako marnej lov, to mi u Goliáše nepřijde, ale on si to představuje tak, že dá pár rychlých běhů a pak už bude jenom číhat. Teď u toho občas zavíráme psa, protože ten mu ten lov vyloženě kazí, Čendu jsme u toho teda taky museli zavírat, protože on tu tečku honil strašně zuřivě a byl z toho vypsychovanej třeba ještě hodinu, že tam ta tečka někde je a on neví kde. Rufíka tečka vůbec nezajímá, ale strašně mastí tu kočku (lehá si na ní a trochu jí kouše, kočka ale vypadá, že to chce :-D)

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 23. února 2017 15:44
Reakce na Zina:

mně zas překvapilo, když jsem četla, jak je strašně nutný kočce pořizovat hračky a pravidelně ji zabavovat, protože kočky jsou schopný si vyhrát i se spadlým víčkem od petflašky nebo s gumičkou do vlasů...

S venkovníma kočkama mi to přijde jako úplná utopie, ty maj svý zábavy dost a myslim jsou rády, když si můžou na chvíli lehnout (těch 22 hodin, žejo, vono na ten zbytek fakt až zas tak moc času nezbejvá :-D)

Goliáše teda dost bavěj ty rvačky, ale to fakt poznáte, když si chce kočička s váma nebo s pejskem hrát, haha :-D

Offline Mohučanka
7353 příspěvků moje polička 23. února 2017 16:15
Reakce na Potrefenáhusa:

No Goliášek coby koťátko by to možná vydržel dýl? Naše koťáko, když nemohlo ven, řádilo jak černá ruka a zabavovala jsem ho fakt hodiny, pokud jsem chtěla přežít. Úplně na něm bylo vidět, jak s ním ta přebytečná energie mlátí. Momentálně (je mu 10 měsíců) je moje největší každodenní starost "aby byl kocour venku dostatečně dlouho". Co se týká hraček, zaručeně největší úspěch má účtenka zmačkaná do kuličky. Líbila se mu i kulička z alobalu, ale tu si uměl rozbalit a ožíral ten alobal, a to jsem se bála. Ale patří k těm, na které tečku nelze použít - lezlo mu na mozek, kam to zmizelo a dost zuřivě ji hledal. Čtyřletá Kočka, to je jiný kafe, ta už opravdu spí těch 22 hodin, hodinu se myje a když už se odebere ven, tak leckdy ani neleze z parapetu.

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 23. února 2017 16:17
Reakce na Mohučanka:

jo, malej Goliášek byl strašnej, to fakt vyžadovalo skoro 100% pozornost a interakci, když byl vzhůru (naštěstí teda taky úplně dlouho nevydržel :-D)

Offline Emerald
2677 příspěvků moje polička 23. února 2017 16:38

Na ostrovech nám "trošku" fouká ( fotka teda není moje ).