paktofonika ty mi něco říkej o fotkách, dělaáš jednu lepší než druhou :-D
+ Potrefenáhusa + ice ![]()
tohle je fakt aboslutně nejlepší vlákno, nemůžu si pomoct
paktofonika ty mi něco říkej o fotkách, dělaáš jednu lepší než druhou :-D
+ Potrefenáhusa + ice ![]()
tohle je fakt aboslutně nejlepší vlákno, nemůžu si pomoct
Je mi jasné, že si normální člověk automaticky z útulku nevybere psího vraha.
Ale spíš jde o to, že v útulku právě mohou říci : tento psík je klidný, ale poněkud bázlivý... a může to být naprostý miláček, nad kterám srdce usedne, Dalia si ho vezme domů a pak se zjistí, že "poněkud bázlivý " znamená prďolku, který zdrhne na ulici při sebemenším výstřelu výfuku auta nebo se před ostatními psy schovává pánovi mezi nohy, takže procházky jsou značně komplikované...
Nevím, jaké zkušenosti má Dalia, ale podle dotazů zde soudím, že obecně se psy nevelké, má svou sametovou Joli a teď hledá něco dalšího, chce poradit a tak radím, no...
U mně v příspěvku je překlep ... mělo být : pokud jste to již nEpsaly, nikoli nApsaly... ![]()
Pak ta věta dává jiný smysl.
Ty společný fotky jsou super - měla by sis pořídit ještě víc bostonů... ![]()
Tak právě že už Dalia jednoho psa má, tak ji nemůže zaskočit například tzv. bázlivej pes. Každej pejskař ví, co ta bázlivost obnáší/obnášet může.
Slušný útulky (nebo dočasky) nic neskrejvaj a snažej se informovat solidně... Já bych se prostě toho útulkáče nebála. Nakonec nemusíš vzít prvního, co ti přijde pod ruku ![]()
Janulik03 no teda chlupatý je to doma dost plus nacházím ještě vypadaný zuby, je to jak šlápnout na lego
No ale kdyby taťka chtěl, tak do budoucna bude mít J. potomky snad
Má světlý oči, tak je po něm poptávka a to ještě není ani po bonitaci :D
Dalia A co vipet nebo italský chrtík? Jsou to trošku schizofrenici
Jednak jsou hrozně líní a vydrží se i týden válet na gauči s krátkou procházkou na vyvenčení kolem domu a zároveň jsou nadšený, když mohou běhat po lesích, horáh a kdekoliv. Jsou fakt přizpůsobiví a když jsou se svým člověkem, je jim jedno kde jsou a co dělají. Jen teda chrtíci jsou dost často hrozně bojácní a křehký, takže to chce hodně dobře vybírat. Nelínají, nestříhají se (ale musí se zase v zimě oblékat), štěkají uplně minimálně... ![]()

Ale pes z útulku je úžasný nápad. A za chvíli budou útulky plné i štěňat a mladých psů.
MPLee Vipet se mi náhodou dost líbí. Loni jsem poznala jednu paní, která ho má, takže jsem pejska viděla i pěkně naživo.
Jak je to u nich s vychovatelností?
Dalia Výchova není velký problém. Musí se na ně spíš po dobrém, ale zase je fajn být důsledný. Rádi kradou jídlo a tak, ale to se spíš člověk naučí uklízet
Venku se spousta lidí bojí je pouštět, kvůli loveckému pudu. Já mám italáka, běhá i dostihy ale venku chodí normálně na volno mimo město a za zvěří neběhá. Je to ale o cviku a u vipeta bych možná přemýšlela o výstavní linii. Tam ti psi nemají tak silný lovecký pud a bude to jednodušší.
MPLee No tak jsem si už dokonce na jeden inzerát zavolala (štěňátka vipeta). Bohužel jsou na mě moc drahá.
Něco jsem si o vipetovi přečetla a dost mě zaujal. To, že se na něj musí po dobrém, mi velmi pasuje. Charakterově by to asi byl pes ke mně jako dělaný. Takže asi rozprodám svou parfémovou poličku. ![]()
Dalia Jj vipeti sú drahý, v dobe keď som sa rozhodovala som pár chs obvolala a sú to pálky hlavne ak chceš fenku. Ale vždy sa dá s chovateľom dohodnúť a kúpiť si nestandardneho psíka (sú lacnejší) tzn. pes má papiere, je zdravý, akurát jediná vada je že nespĺňa výstavné štandardy napríklad Percy má modré oko, na výstavu nesmie, takisto ho nikto neuchovni a správny majiteľ by ho nemal pripustiť. Bostonkov je malo a na neštandardneho psíka môžeš čakať aj 2 roky, vipetov je viac akurát neviem koľko neštandardných šteniatok býva.
paktofonika
Ty společný fotky jsou super - měla by sis pořídit ještě víc bostonů...
Haha... To vieš. S dvomi si vystačím až až. ![]()
ice ježiš, nelákaj ma! Ja teda vlčiakov tiež môžem a fest, ale Elzička zriadime niečo menšie. Malý by rád psíka malého, lebo ide teraz do školy a som mu to slúbila. Ech, blbka utáraná. A tak sa pozerám čo vlaatne by to mohlo a zvažovali sme bišona, ale zas tá srsť. Tak sme na poslednej vychádzke vlaastne asi vybrali. Ale až na budúci rok bude.
Zatial vyhral. 
paktofonika Vipet s PP kolem dvaceti tisíc. Tak to nevím, jak z nemocenské ušetřím. Ale na druhou stranu nemusím mít druhého pejska do půl roku. Holt si začnu odkládat korunky do pokladničky a časem se uvidí. Buď za ně bude vysněný vipet nebo za ně připravím krásný život nějakému pejskovi z útulku.
Dalia Vipet je naozaj dobrá voľba, naozaj sa bude s tebou válať na gauči kopu dní a potom vonku lietať ako sprostý. A sú aj estetický krásni.
Dalia No je to pálka, bostoni sú ešte drahší ale ako píšem cena neštandardného može padnúť tak o tretinu možno aj viac záleží od kvality chs. Ináč ja som si vipeta nakoniec nevybrala kvôli veľkosti. Chcela som niečo skladnejšie ale výhľadovo sa nebránim.
Dalia vipeta má kolega už několik let (psa a docela výstavně úspěšnýho) a je z něj nadšenej, taky přemejšlí, že by si pořídil ještě jednoho. Akorát bez kabátu v zimě nedá ani ránu a jakmile uhodí mrazy, bývá problém ho dostat večer ven.
Je to takovej milej bezproblémovej pes, je teda dobrý mít při ruce nějakou louku, kde se může vyběhat, frisbíčko je značka ideál, jinak je to strašnej gaučák línej
Dalia Mně ta pořizovací cena nepřijde nijak závratně astronomická, když vezmete v úvahu, co je pak člověk za psa třeba nucen vydat - jsme tu už asi psala, že nás jen jedno složitější vyšetření Terka vyšlo dráž než celej papírovej Terk. Tak jestli se rozhodnete, že je vipet dobrá volba, tak bych ten nákup odložila a pomalu si na něj ušetřila.
Ale útulkáč mi přijde taky jako dobrý nápad, uděláte dobrý skutek a když si nevezmete úplné štěně, tak už budete s to trochu poznat, co si berete domů. A navíc si budete moct vyzkoušet provoz a společné fungování s vaší Joli. Na tu bych myslela asi v první řadě, nezměníte život jenom sobě, ale taky jí.
... a neexistuje něco jako "vipet v nouzi"?
já jsem takhle přišla k Ronýskovi (u jeho původních majitelů se objevila alergie, tak dali inzerát na RR v nouzi), a jsme spolu ohromně šťastní! ![]()
Janulik03 paktofonika Potrefenáhusa No, už jsem si z jedné krásné krabičky vyrobila "vipetí pokladničku"
a hážu tam první drobné.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.