Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 23. března 2018 20:10

DrowRanger Já zkušenosti mám. Miluš byla velice dominantní a pak přišla Berta. My jsme ale nedovolili, aby byly mezi nima rozbroje. Miluš tedy Bertičku děsně peskovala, pořad ji seřvávala a buzerovala, ale nikdy jí neublížila. Berta se srovnala a respektovala její vůdčí roli. A my jejich hierarchii respektovali. Nakonec se měly rády opravdu, přestože Miluš pořád tvrdě velela a Bertičku buzerovala. Věříme, že právě to Milušce prodloužilo život.

Po její smrti Berta převzala velení a my jí přivedli Dadoo. Manžel se toho děsně bál, přece jen byla Dadoo kolos. Ale nebyla dominantní a plně respektovala Bertino velení. A my do toho nezasahovali. Fakt se milovaly.

Hůavní je, aby byli psi dobře vychovaní a aby respektovali rozhodnutí pána. Pokud pán nezasahuje do jejich hierarchie a nedovolí nevhodné chování, psi se pak mezi sebou srovnají. Protože jim prostě nic jiného nezbyde. Vždycky je to věcí pána. Ten rozhoduje. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 23. března 2018 20:34

DrowRanger Když máte respekt jako pán, tak se nikdo s nikým nebije. Když tu vaši skupinu ve skutečnosti vede pes, tak si o tom chce samozřejmě rozhodovat on. Moji psi ví že žádný rozborje nestrpím, takže mezi sebou žádný nemají. Pokusy toho druhého lehce zašikanovat byly, ale zatrhla jsem je hned v zárodku a teď už se jen milují :-). Jinak je samozřejmě snazší toho dosáhnout u hodných psů, jako jsou třeba retrívři, než mít stejný respekt u nějakých salašnických psů, o tom žádná.

Kombinace nevykastrovaný pes a nevykastrovaná fena je vražedná, byli jsme v té situaci několik let (nebyl to záměr, ale prostě to tak vyšlo) a nikomu ji nedoporučuju. Soužití je sice většinu roku samozřejmě ideál, ale ty týdny hárání představují peklo na zemi. Na netu si občas přečtete, že když budete OPRAVDOVÝ vůdce, tak vám pes na fenu nepoleze, protože bude ctít, že patří jako vůdci smečky vám, ale v reálu jsem to viděla jen jednou a myslím si, že 99 % smrtelníků prostě nemá na to takového stavu dosáhnout.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 23. března 2018 21:12

Ounz na prvnívdobrou :-) ale kdyby kočička chrněla, tak nemáme šanci 

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 23. března 2018 21:44
Reakce na Dalia:

Jolla se nafutrovala, až funěla. 

​No to víš, masíčko je masíčko. Tak ať jí to jde k duhu!

(jako jo, uvařit se mletý dá, ale na můj vkus to byla děsná piplačka, právě to vybírání potom)

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 23. března 2018 21:49

nolita  je to plachý gentleman

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 23. března 2018 22:46

Ounz no on je skvělý, si ho pamatuju z fotek, kde se neschovává

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 24. března 2018 00:20

barbucha To nejde slít přes cedník a maso vyklopit do misky?

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 24. března 2018 05:26

Kokoska zrovna nad tím přemýšlím ... 

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 24. března 2018 07:57

nolita 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 24. března 2018 08:20

Dadoo Zina  niečo podobné ako obe píšete som tiež čítala - sama neviem povedať, či by sme to zvládli s 2 psami jedného pohlavia. V (ďalekej) budúcnosti síce plánujem druhého psíka, ale zrejme fenku ku kastrovanému psovi, ale toto bude zrejme vec, nad ktorou budem musieť veľmi tvrdo porozmýšľať.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 24. března 2018 10:20

Zina DrowRanger Do soužití s nevykastrovanými psem a fenou skutečně nepůjdu. To bych se asi brzy dočkala štěňat. Takže to nepřichází v úvahu.

Každopádně o kastraci Jollinky budu muset popřemýšlet a poradit se s veterinářem, protože dva měsíce po posledním hárání měla falešnou březost. Nic příjemného to nebylo.

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 24. března 2018 11:38

Kokoska 

Ale jde samozřejmě. Akorát s tím máš pak nádobí a bordelu jak když vaříš sváteční oběd pro celou rodinu  A to "psí" maso (t.j. kupovaný v barfshopu) mi při vaření dost smrdí... No prostě jsem jednak líná jak veš, a k tomu přecitlivělá asi, takže kupuju už jenom u lidskýho řezníka a v kusech.

Jinak samozřejmě neříkám že to není možný,  každej ať se zařídí dle svého uvážení 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 24. března 2018 11:49

barbucha No a surové jesť nemôže?

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 24. března 2018 11:52

DrowRanger Super, teším sa na prírastok. Ja som veľmi šťastná že máme Percyho, zdá sa že AMy tiež. Síce to chvíľu bola obrovská kríza, hlavne v dobe keď sme nespali ani my ani Amy, všetci nervózny len Percy vysmiaty ako päčkoruna ale už je to za nami a myslím že super. Má to svoje výhody a nevýhody ale výhody jednoznačne prevyšujú. Akurát by nám bolo treba pridať na poslušnosti, ale verím že to pôjde. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 24. března 2018 11:57

barbucha k Vám smrdí mäso z Barfshopu, skúste zmeniť. Ja som takto vystriedala 4 obchody, kým som našla jeden, v ktorom mäso vôbec nesmrdí.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 24. března 2018 11:58

paktofonika tak u nás to bude možné, až keď sa presťahujeme do domu, čo je ďaleká hudba budúcnosti :).

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 24. března 2018 11:59

Tuším sa tu minulý rok písalo , že pivovarské kvasnice pomáhajú odpuzovať kliešte?? Keďže Amy Bravecto (dúfam že to je trvalý stav) už netreba trochu sa bojím že nebudem robiť nič iné ako vyťahovať kliešte. Pipety a obojky nepríchadzajú v úvahu, oboje sme mali a nerobilo to dobre ani priateľovi alergikovi, strašne to smrdelo takže predpokladám že psovi to tiež nerobí dobre. A z bĺch mám paniku a hrôzu .

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 24. března 2018 12:00

DrowRanger Tak ale barbuche smrdí varené mäso, nie to surové. Priznám sa že mne mleté mäso pri varení smrdí aj v ľudskej kvalite. 

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 24. března 2018 12:08
Reakce na paktofonika:

barbucha No a surové jesť nemôže?

​Může a bude  To jen já jsem měla spíš nějakej psychickej blok, jako že vařený maso se mi zdálo líp stravitelný - abych mu nezatížila zažívání...

A jo, mně smrdí při vaření každý maso. Akorát pro lidi se to dá vylepšit kořením, což u psa nejde, to je ten problém.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 24. března 2018 12:10

barbucha No verím že aj Otíčkovi bude surové chutiť a voňať lepšie ako to varené