Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 15:23

prďola Garfie With 72.62% of Hippophae Rhamnoides Extract to nourishes skin for a vital finish.

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 16:02

milacka Díky!

Pro ilustraci: takto vypadá rakytníkový prášek, z kterého se potom připravuje ten extrakt (v nějakém vhodném rozpouštědle)

... a takto vypadá koncentrace 10:1. Tak proto jsem psala, že pokud je sérum čiré, resp. neoranžové, tak jsem z toho jelen

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 16:08

Kokoska napíšu, je to poměrně úsměvné

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 16:18

milacka to má boží barvu! jen teda ne po tom rakytníku

A jak jsem psala už dřív - složení je povedené, jen já nevím, jak těch 72% rakytníkového extraktu mám interpretovat. Vždycky se snažím pochopit jednotlivé složky z pohledu konzistence a účinnosti, tady to nedávám

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 16:32

prďola 

No složení u toho mého Vitamin Tree Water-Gel od I´m from tvrdí, že toho extraktu má ve složení 68 % a je teda nabělavělý. Tak buď soudruzi z Koreje udělali někde chybu sborově a svorně kecaj všici anebo to nějakým záhadným způsobem "vodbarvujou"? - pokus o vtip, haha.

Hele ale jako jak jsem psala, moji mastnou problematickou pleť rozjasňuje a hydratuje fakt zatím nejlíp. Tak je teda otázka, jestli je tou záhadnou složkou, co mi to vylepšila, ten rakytníkový extrakt nebo co teda, ale můžu potvrdit, že funguje.

Tady i video k tomu https://www.youtube.com/watch?v=b59u35Av0Nc&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.lovemycosmetic.de%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 17:53

wendulka Ale u toho Vitamin tree water gel píšou, že je z listů rakytníku.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 18:05

blackviolet 

A jo vidíš, to jsem nějak přehlédla. V tom případě je u mě záhada s barvou vyřešena asi.

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 20:49

prďola A já se omlouvám za mystifikaci! Pamatovala jsem si ho jako čiré, ale ve skutečnosti je takové zelenožluté, oranžové ale teda ani vzdáleně. Na lahvičce je složení v japonštině, prohnala jsem to překladačem, ale žádná procenta tam neuvádějí. 

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 21:57

Garfie nic se neděje a ještě kdyby v originále nebylo u toho rakytníku uvedeno fruits, ale leaves, tak by byl můj svět zase v rovnováze

Omlouvám se, já jsem děsnej šťoural

A současně mi na kosmeticko-chemickém fóru odpověděli na můj dotaz, jak se dá odstranit výrazný pigment z "barevných" ingrediencí => nedá se. Pokud nechci barevný krém, ale bílý, tak mám prý dávat minimální množství pigmentované ingredience, i když to bude pod procentem účinnosti... jak prosté!

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 22:11

prďola 

Schválně jsem se teď koukla na produktové foto vitamínového séra, které rovněž značka I´m from nabízí. Promo tvrdí, že tady už přímo Fruit Extract (prý snad 74%). Oranžová to teda taky vyloženě není, ale to už se spíš barevně blíží té koncentraci 10:1 než to od Garfie. Co na to říkáte, milý Watsone?

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 22:22

wendulka jooo, tohle už se tváří, že když jeden bude aspoň trochu snažit, tak by tam našel, co ke svému štěstí potřebuje

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 22:39

prďola Originál už nemám, jen anglický nebo japonský překlad. V tom japonském je jen "rakytník" bez specifikace, ale v tom odkazu od milacka píšou, že je to ze semen a plodů. Semena jsou podle obrázku zelená, tak možná?

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 22:45

Garfie Pokud ze semen a plodů, tak je moje dušička zase spokojená

Rakytníkové oleje lisované za studena se také prodávají v tmavší verzi (lisované z plodů) a světlé verzi (lisované ze semen), takže to dává smysl i v případě toho extraktu. 

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 23:39

prďola Uff--- Korejci si spravili reputaci!

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 23:45

Garfie Občas bývají ty dotazy dost výzva

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 23:53

prďola To si myslím!

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 30. ledna 2024 09:00
Reakce na Garfie:

prďola Uff--- Korejci si spravili reputaci!

​no ale trochu nás potrápili, že? A keďže je svet opäť v rovnováhe, skúsim sérum objednať. Kórejci ma presvedčili

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 30. ledna 2024 09:14

milacka  Já jsem ho teprve začala používat, takže se úplně nemůžu vyjádřit, ale zdá se mi fajn. I ostatní věci od té značky, uvažuju, že si od nich koupím i nějakou čistící kosmetiku...

Online Ounz
20418 příspěvků moje polička 30. ledna 2024 17:55

prďola prosím, nerada otravuju, ale nejak mi to nedá 'spát' - mohlo by něco z tohohle být 'dráždivé' ?

je to tenhle přípravek a já se snažím zjistit, jesli mi vadí všechny nebo jen jeden...