prďola Garfie With 72.62% of Hippophae Rhamnoides Extract to nourishes skin for a vital finish.
Oblíbený krém na obličej...
milacka Díky! ![]()
Pro ilustraci: takto vypadá rakytníkový prášek, z kterého se potom připravuje ten extrakt (v nějakém vhodném rozpouštědle)

... a takto vypadá koncentrace 10:1. Tak proto jsem psala, že pokud je sérum čiré, resp. neoranžové, tak jsem z toho jelen ![]()
![]()

Kokoska napíšu, je to poměrně úsměvné ![]()
prďola Našla som túto stránku a sérum je číre, kde udělali soudruzi z Korey chybu
? https://www.yesstyle.com/en/bonajour-green-multi-vitamin-vital-nutrition-serum-35ml/info.html/pid.1073171350?rco=LAKREM21&utm_term=LAKREM21&utm_medium=Influencer&utm_source=dynamic&mcg=influencer&data1=lakrem.sk
milacka to má boží barvu! jen teda ne po tom rakytníku ![]()
A jak jsem psala už dřív - složení je povedené, jen já nevím, jak těch 72% rakytníkového extraktu mám interpretovat. Vždycky se snažím pochopit jednotlivé složky z pohledu konzistence a účinnosti, tady to nedávám ![]()
No složení u toho mého Vitamin Tree Water-Gel od I´m from tvrdí, že toho extraktu má ve složení 68 % a je teda nabělavělý. Tak buď soudruzi z Koreje udělali někde chybu sborově a svorně kecaj všici anebo to nějakým záhadným způsobem "vodbarvujou"?
- pokus o vtip, haha.
Hele ale jako jak jsem psala, moji mastnou problematickou pleť rozjasňuje a hydratuje fakt zatím nejlíp. Tak je teda otázka, jestli je tou záhadnou složkou, co mi to vylepšila, ten rakytníkový extrakt nebo co teda
, ale můžu potvrdit, že funguje.
Tady i video k tomu https://www.youtube.com/watch?v=b59u35Av0Nc&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.lovemycosmetic.de%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title
wendulka Ale u toho Vitamin tree water gel píšou, že je z listů rakytníku.
A jo vidíš, to jsem nějak přehlédla. V tom případě je u mě záhada s barvou vyřešena asi
.
prďola A já se omlouvám za mystifikaci!
Pamatovala jsem si ho jako čiré, ale ve skutečnosti je takové zelenožluté, oranžové ale teda ani vzdáleně. Na lahvičce je složení v japonštině, prohnala jsem to překladačem, ale žádná procenta tam neuvádějí.
Garfie nic se neděje
a ještě kdyby v originále nebylo u toho rakytníku uvedeno fruits, ale leaves, tak by byl můj svět zase v rovnováze ![]()
Omlouvám se, já jsem děsnej šťoural ![]()
A současně mi na kosmeticko-chemickém fóru odpověděli na můj dotaz, jak se dá odstranit výrazný pigment z "barevných" ingrediencí => nedá se. Pokud nechci barevný krém, ale bílý, tak mám prý dávat minimální množství pigmentované ingredience, i když to bude pod procentem účinnosti... jak prosté! ![]()
Schválně jsem se teď koukla na produktové foto vitamínového séra, které rovněž značka I´m from nabízí. Promo tvrdí, že tady už přímo Fruit Extract (prý snad 74%). Oranžová to teda taky vyloženě není, ale to už se spíš barevně blíží té koncentraci 10:1 než to od Garfie. Co na to říkáte, milý Watsone![]()
?

wendulka jooo, tohle už se tváří, že když jeden bude aspoň trochu snažit, tak by tam našel, co ke svému štěstí potřebuje ![]()
![]()
Garfie Pokud ze semen a plodů, tak je moje dušička zase spokojená ![]()
![]()
Rakytníkové oleje lisované za studena se také prodávají v tmavší verzi (lisované z plodů) a světlé verzi (lisované ze semen), takže to dává smysl i v případě toho extraktu.
prďola Uff---
Korejci si spravili reputaci!
Garfie
Občas bývají ty dotazy dost výzva ![]()
prďola To si myslím! ![]()
no ale trochu nás potrápili, že? A keďže je svet opäť v rovnováhe, skúsim sérum objednať. Kórejci ma presvedčili![]()
milacka
Já jsem ho teprve začala používat, takže se úplně nemůžu vyjádřit, ale zdá se mi fajn. I ostatní věci od té značky, uvažuju, že si od nich koupím i nějakou čistící kosmetiku...
prďola prosím, nerada otravuju, ale nejak mi to nedá 'spát' - mohlo by něco z tohohle být 'dráždivé' ?

je to tenhle přípravek a já se snažím zjistit, jesli mi vadí všechny nebo jen jeden...

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje