Jako vždy skvělý Simkanič:
Aktuální česká politická situace
Lenka22no právě souvislost s dnešním Juchelkou už není žádná![]()
Černá kočka Za mně klidně piš dál i nesouhlasné komentáře, komnata ozvěn je hřebíček do rakve každé diskuze. Já u toho jejího projevu taky nadzvedla obočí, ale počkám si, co ukáže čas.
Černá kočka barbucha omlouvám se vám oběma. Musím zapracovat na svém psaném vyjádření. Měla jsem pocit, že když zareaguji na barbucha a pak v další části textu zmíním novináře a různé rozhovory a pak dodám, že mi to přijde jak hon na čarodějnice, tak že je jasné, že se to vztahuje k těm novinářům a celkové veřejné komunikaci, ale očividně ne. Zapracuji na tom
Vít Kučík
· Vivat Pavel President!Ale největší záhadou pro mně zůstává, zda Babiš cynicky hrál na svoji prohrou od podzimního oznámení své kandidatury celou dobu, nebo jestli tam byl někdy moment, kdy v úspěch alespoň na chvíli věřil. Celá Babišova politika se odehrává z pečlivého výzkumu nálad ve společnosti a interpretaci preferencí. Z čisel bylo od počatku zřejmé, že nejpozději v druhém kole Babiš nemá šanci nejdřive proti Pavlovi, pak proti komukoliv. Je nemožné, že by to Babišův tým, který po léta podle toho nastavuje jeeho politiku, tentokrát pominul, a po všem dlouhém váhání od jara do podzimu nechal svého hlavního koně skočit proti zdi. Vzpomínám na historku před mnoha lety, kdy Jan Zahradil z tehdy se potápějící ODSky objížděl republiku po oblastních stranických sněmech se svou kandidaturou na mistopředsedu strany. Strana byla ve strašné situaci, jednociferné preference, Nečas s hanbou odstoupil, Petr Fiala se ji snažil vytáhnout ze studny, když ji voda sahala po spodní ret. Jenže Zahradilovi vůbec nešlo o pomoc svému stranickému šéfovi, domácí politika jej ostatně nikdy nijak nezajímala, svojí kandidaturou se chtěl jen zviditelnit, aby v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu urval čelné misto v kandidátce, vidouc, že vzhledem k preferencím tam ODS obhájí tak jednu, maximálně dvě židle. Přesně tak se i stalo. Zahradil se stal místopředsedou ODS, místopředsedu nemůžete napsat na jiné, než první místo kandidátky do EP, to dá rozum, o fous se do EP pak dostal a Petra Fialu nechal se záchranou strany se vykoupat zcela samotného, pokud nepočitáme nějaký ten status z Bruselu na sociálnich sitích. Kandidatura jako cynický strument pro zcela jiný účel.S Andrejem Babišem cítím jakési déjà vu, které roste s těsně povoledním mnutím si rukou dvojky ANO Havlíčka, o kolik že hlasů dostal Andrej více, než v ANO v posledních volbách a jak je udržet a zužitkovat. Dost možná byla celá Babišova prezidentská kandidatura jen gigantickým reklamním podnikem pro přístí parlamentní volby, které budou napřesrok. Babišovy výroky v debatách, kde hlavním leitmotivem bylo 'jít vládě po krku', stylizovat se do role hlavního opozičního kandidáta, který nesouhlasí s žádnou vládní politikou, od podpory Ukrajiny po sociální a energetická témata, by tomu odpovídaly. Tolik prostoru a pozornosti by jako obyčejný opoziční poslanec nikdy nezískal. A také dominantní opoziční pozici - ne Okamura, ne komunisté, nemluvě o dalších mimoparlamentních nýmandech - Babiš je nejsilnějším opozičním vůdcem proti Fialově vládě. "Chcete ji svrhnout? Jedině Babiš má tu šanci!"Celé tyto úvahy jsou samozrejmě známé, vyvstává jen otázka z úvodu - byla ta celá kandidatura jen chladný cynický kalkul od začátku do konce nebo tam byla alespoň jedna chvíle, kdy Andrejovým markeťákům svitla alespoň na okamžik naděje, že by to skončilo nějak jinak, než čisla ukazovala?Celá země teď jásá, jak Slušnost zvítězila a Zlo bylo poraženo. Jenže ono možná zatím boxuje ve zcela jiném ringu, než jsme se dívali...
MaeGandal V mem pripade nejde o tebe. Pisemna komunikace ma svoje uskali, neni to nic ve zlem, ale ozvala jsem se, protoze mne to v tom tvem prispevku prislo, ze to jde na tu stranu, ze by se nemelo ted nic kritizovat kdyz to souvisi s Pavlem, prave tim pouzitym honem na carodejnice. Ja jsem moc rada, ze volby dopadly tak jak dopadly, ale jsem typ cloveka, ktery si snazi drzet odstup od vsech politiku tak celkove a merit jim stejne. Kdyz se kdysi Ovcacek opil a byla z toho afera, taky se tady o tom diskutovalo a verim, ze i on mohl mit hluboke psychicke pohnutky ( a to se opil v soukromi).
andulka01 zajímavá teorie, ale taky mě napadlo, že pro Babiše je funkce prezidenta celkem nuda, když ty pravomoce nejsou zas tak velké. Sice by mohl Fialu hezky deptat, ale jako premiér by byl daleko víc vidět a mohl ovlivnit víc věcí (i / hlavně ve svůj prospěch). A ta jeho kampaň byla místy ryze premiérská. No, konfigurace Pavel prezident a Babiš premiér by teda asi byla výživná.
Černá kočka jak jsem psala, osobně jsem si taky říkala, že to vystoupení šlo udělat seriozneji, ale výkřiky na Twitter o výměně, dotazy novinářů všech z tymu, to mi přišlo moc.
![]()

Omluv netřeba, jak jsem byla již poučena (a správně), každý má právo vyjádřit svůj názor (byť by byl, ó hrůzo, nesouhlasný). Potud cajk. Ale ty jsi výslovně psala o tom, že ti vadí můj výraz diblík. To nemá s novináři nic společného, obávám se. A já se na ty výchovné poznámky cítím už příliš stará
Jinak v pohodě, co jsme si, to jsme si ![]()
barbucha Ja jsem svuj nazor na tiskovou mluvci vyjadrila velmi slusne a taky jsem byla poucena, ze je to spatne hledat na tom neco spatne a vadilo mi i to jak se snazili umravnit tebe s tim honem na carodejnice.
Priznavam se, ze to tady zacina mit pro me vic minusu nez plusu, kdyz je tady snaha moderovat co kdo muze kritizovat.
Mno, ta snaha je tu odjakživa, už jsem zvyklá. Ono to nemívá celkem mnoho společnýho s kritizovaným výrokem, ale spíš s osobními preferencemi dotyčné kazatelky.
Ale nyní se naskýtá otázka, co sakra budeme kritizovat?!
Pavel bude dokonalej, první dáma oblečená slušně... ach jo, to bude život na hovno! ![]()
barbucha neboj, AB nás bude jistě zásobovat, tak zdrbneme a zkritizujeme aspoň jeho.
Nemáš ty náhodou přehnané nároky? Takovej Bureš nebo Okamura ti nestačí?![]()
A neboj, ona ta současná hradní svoloč jen tak nezaleze...tedy nebude jí dopřáno zalézt.
A on se časem někdo další najde...
barbucha Vip zjevy ti nestačí?

Zacinam se o toho cloveka bat.
A taky souhlasim s nazorem, ze Pavel za vcerejsek udelal vic prace nez Zeman za poslednich 5 let
No, taky mě to napadlo... A hlavně jestli by nebylo lepší jet na Ukrajinu až jako inaugurovaná hlava státu NATO.
Pinot Noir Jj, já si pamatuju, jak náš učitel angličtiny v práci, američan, říkal, že k prezidentovi Zemanovi přibyde premiér Babiš a já nee, to fakt ne, to už by bylo na emigraci...No asi mu pošlu tuhle fotku. Ufuf!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.