Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Garfie
28430 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 07:34

Pavlena Ohohohó! To je super vánoční dárek!

Offline Garfie
28430 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 07:38

A mně udělala radost dcera, respektive její učitel, který ji ve školním účtu pochválil a napsal, že byla jedinou studentkou, která se podívala na data v experimentu holisticky a porovnala je s předchozími výsledky a že zjevně rozvíjí zvídavou věděckou mysl! 

Jako musím říct, že vzhledem k tomu, že z přírodních věd je na pokraji propadnutí (trochu přeháním, ale ne moc), tak mi to udělalo velkou radost!!! Jo a napsal to teda bohužel někdo jiný, než ten podivný biolog, co mluví jenom francouzsky!

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 07:46

Garfie  zdravime malou Google a gratulujeme

Offline Sweet Potato
40135 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 07:47

Garfie Hezkyyyy!

Offline Garfie
28430 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 07:59

moora Sweet Potato Děkuji, děkuji, myslím, že až se naučí anglicky (ona i Francouz, haha), bude to dobrý!

Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 09:04

Garfie

To je hezká pochvala, to je přesně o čem se bavíme v tom vedlejším vlákně!

S Francouzi jsem pracovala a taky bych viděla víc problém v jazyku než  přírodní vědě. Pokud je to alespoň malá náplast, tak někteří Francouzi si pořádně nerozuměli ani navzájem, pokud mluvili anglicky. Dobrá zpráva je, že mi to chvíli trvalo, ale nakonec jsem jim rozuměla. Jednou mi učitelka angličtiny pouštěla různé přízvuky a byla dost v šoku, že tu francouzštinu jsem dala. Že s tím má problém celý svet. 

Offline Garfie
28430 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 09:09

continuity Však já si na to při té debatě hned vzpomněla! :-)

Je blbý, že oni mají ty přírodní vědy jako jeden předmět, ale přitom se to učí v blocích, tři měsíce chemii, tři biologii a tři fyziku, pokaždé mají někoho jiného. Na jednu stranu je fajn, že si to může někde vylepšit, třeba z chemikářky měla hrůzu, ale mně se ta baba hned líbila a nakonec i dcera ji považuje za nejlepší učitelku. Je přísná, ale úplně rovná a spravedlivá. A hned první písemku na téma "chování v laboratoři" jí opravila ve stylu, že přeškrtala všecha "he" a připsala "she" se smajlíkem a dovětkem "i ženy mohou být skvělé chemičky viz...." a dlouhý seznam.  tak to mě pobavilo hodně. 

Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 09:14

Garfie chemikarka je boží

Tak to je dobře, že se Francouze zas zbaví. 

Offline Kokoska
34652 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 09:29

Garfie nemaj to ty tvoje deti jednoduchy, ale jsou skvele, jak se s tim potykaji. A u dcery se ten predmet snad bude hodnodit najednou, ne? Takze nejaky mumlajici Francouz ji to snad uplne nepohnoji.

Offline Garfie
28430 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 09:41

continuity Jojo, už mají právě někoho jiného.

Kokoska Já vlastně vůbec nevím. Mají to napsaný jako jeden předmět (kombinované vědy) a v posledním hodnocení to měla taky komplexně, uvidíme na pololetí. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 22:27

Garfie Je prostě výborná.

Já tě úplně chápu. Nás doma taky strašně těší, když všechny pochybnosti kolem naší alternativní základky mizí. Oni vlastně některé předměty vůbec neměli, já si říkala, že to bude problém. Třeba chemie nebo jen totální pidi základ z fyziky. A nedávno přišla pochvala za test z chemie. Že je vidět, že chemie se dá naučit, protože jediné tři jedničky z testu, měli kluci ze Scia. Dostali se totiž na ten obor tři kluci z jedné třídy (mezi 12 dětí), ale spojené jsou dva obory a je jich 25 ve třídě. Dokonce se na schůzkách učitelé ptali, co je to za školu a třídní se tam chce jít podívat, že je strašně vidět ten rozdíl v přístupu a práci. A u nás bude asi i velice pěkné vysvědčení, takže samé na základce nebyly zadarmo, jak mi pořád někdo předhazoval. Teď to vypadá na dvě dvojky.

Offline Garfie
28430 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 22:59

Renusatko To je super!  Mně se tady třeba hrozně líbí, jak se vyučuje historie. Mají ji až od osmé třídy, což mi přijde docela pozdě, ale učí se ji zajímavým způsobem, v souvislostech, proč se stalo, to co se stalo a jaké to mělo důsledky, porovnávají rozdíly mezi jednotlivými kulturami..... Normálně si tajně chodím číst sešity!

Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 23:10

Garfie víš co radši pozdě a jednou a pořádně. U nás se to učí v případě úplného středoškolského vzdělání celkem 3x a stejně tomu nerozumí. 

Včera dítě doneslo dvojku ze zeměpisu, protože nevědělo, že jsme predsednícka země EU, ve škole jim to neřekli, prý je to všeobecný přehled.

No jasně, jenže zatímco před válkou jsem děti ponoukala, aby zprávy sledovaly, tak teď je spíš vyhazují z obýváku. Každý jeden den jsou tam zábery z válečné zony nebo masové hroby, korunované samozivitelkou, která nemá na darky. Radši ať nemá ted hned všeobecný přehled než psychické problémy. 

Offline Pavlena
6908 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 07:36

andulka01 Isca Garfie děkuju...

Garfie já tvoje děcka totálně obdivuju, i tak-tak prolézání je v jejich situaci obdivuhodný výkon! Vklad do života obrovský, zvládnou cokoliv..!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 07:59

Garfie To bylo u nás taky tak, s tím dějepisem a ještě se šlo obráceně. Od moderních dějin zpět

Offline Garfie
28430 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 09:40

Pavlena Jako fakt jo, taky je obdivuju! 

A dneska syn říkal, že se netěší zpátky od Čech, protože zase bude muset začínat znovu a učit se zase úplně jinak.

Renusatko Ty jo, tak to je úplně zajímavý! 

continuity Moje jsou tady od zpráv odříznuté prakticky úplně-a ve škole vlastně nějaké aktuální dětí taky moc neřeší, protože jak je každý odjinud, považuje za důležité každý něco jiného. 

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 09:15

Magráta baltik KonečněTady janejane Suzam Evaeva Renusatko 

Máte to hotové. Kočky i lišky. Jen teď nevím, jestli jste měly i ten ukrajinský obrázek nebo ne, protože seznam jsem si zas nechala v práci.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. prosince 2022 09:19

Luna super! Já měla kočku i ukrajinskou princeznu.

Offline Magráta
8116 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 09:56

Luna děkuji :-) já jen kočku

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 09:56

Evaeva Jj, super, akorát ta bude až v pondělí, takže pokud nevadí počkat, tak to pošlu najednou.