Garfie jojo, ja vim, ze vas se to netyka.
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Kokoska Jednou jsme byli v zimě v nějakém onsenu, nedaleko těch míst, kde je teď ta kalamita, prý tam v zimě běžně napadá až šest metrů sněhu!!! To si vůbec nedovedu představit!
Garfie to jsou pak ty fotky, jak jede auto a nad nim z kazdy strany snehova hradba. Mohli by nasincum poradit neco kolem uklizeni snehu, tady v noci trochu pripadlo a silnice je "jed jak umis".
Garfie já si to představuji a dost se mi to líbí. ![]()
Jeden rok bylo tak strašně moc snehu cestou do Špindlu. Třímetrové mantinely kolem silnice.
Garfie hlavne dobre dolette a dojedte, ty tenisky teda budou asi trochu klouzat.
Kokoska co si pamatuji, silnice tam "uklízejí" horkými prameny.
Já chtěla konečně vyrazit na Slovensko, už to odkládáme měsíc, ale jsme zas nemocní a navíc jsem ve středu jela z Jihlavy dve hodiny a to nikde nebyla zácpa.
Tak asi až v lednu.
My v noci nekúrime, ráno mávame v byte okolo 15 stupňov. Našťastie sa byt pomerne rýchlo zohreje. Akurát teraz je to trochu krušnejšie keďže nasnežilo a už asi desať dní sú teploty pod nulou. V noci okolo -6, -7. To tu fakt nebýva. Bývame v starom dome s hrubými stenami a starými oknami, takže kondenzácia na oknách celú zimu. To ma asi štve viac ako tá zima.
carries my jsme nechali vymenit tesneni v oknech a nevim, jestli neco neudelali spatne, protoze pri spodnim okraji ramu se to rosi. Predtim to nedelalo. Mame dreveny eurookna.
Kokoska špatně je na tom to, že ubylo přirozené ventilace skrz ty spáry. Ta hodnota má dokonce nějaké normy, nemá být moc (fouká) ani málo (chce to víc větrat). Ale detaily už si nepamatuju:(
Evaeva taky mam podezreni, ze tam prelepili neco, co nemeli, nebo dali blby tesneni.
Kokoska My bývame v byte v podnájme a ten dom je na zozname historických pamiatok, takže sa tu toho nemôže moc meniť. Okná by sa mohli, ale museli by vyzerať presne tak isto ako tie pôvodné (drevené). Niektorí susedia ich vymenené majú, ale našim domácim sa do toho príliš nechce. Akože v lete je ten byt fantastický, veľký, svetlý a vzdušný. Ale zima býva ťažšia
Mňa teda ubíja tá vlhkosť čo tu je, to som si za tých x rokov v Anglicku nezvykla. Bežne máme v byte vlhkosť okolo 65-70%.
Kokoska ono to jde holt proti sobě, na jednu stranu chceš, aby okna těsnily co nejlíp a neunikalo teplo, ale zase plíseň taky nechceš.
carries ja to zmerene nemam, ale mame spis sussi vzduch, tak snad plesnivet nezacnem.
Kokoska snáď nie. Pleseň v dome je peklo. Ale ak je podozrenie, že vám na tých oknách urobili niečo čo nemali, nedá sa tá práca reklamovať?
carries jeste maji nekdy prijit dodelat jednu mistnost, kterou moc nepouzivame, tak se na to zeptam. Jeste ze to organizoval manzel ![]()
Sweet Potato mam velkou radost,ulovila jsem tu tvou COS zelenou parku v S❤️ Uz ti prisly ruzove kozacky ?
Kokoska haha ešteže tak
Držím palce aby to vyriešili
carries dik
Antje Super. Koukala jsem, že je ve slevách. (Já si teda myslím, že je hnědá, jestli nakonec nemyslíme každá něco jiného.)
Kdepak. Ale už je předali Zásilkovně.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my