RoSa tak nejdřív to omrkneme, pak jdeme, stejně jako těch asi dvacet dalších rodin, co tam bylo. A u nás zatím opravdu solidní led, bez bublin a prasklin. Přes noc tu bylo pod nulou. Když led není v pořádku, je to slyšet.
Co Vám dnes udělalo radost.?.
RoSa nad nulou je ale pár hodin denně, jinak pořád mrzne. Na ledu žádná voda nestála, takže určitě netaje. Bruslilo tam tak padesát lidí minimálně.
RoSadlouho nad nulou? Kde? Vždyť to vyleze na jeden stupeň, a to jenom kolem poledne. Zatím nerozmrzl ani led v zapomenuté podmisce na terase.
RoSa tak u nás dnes byla nula ještě po poledni.

Kdyby nebyla tma, jsem tam ještě.
Led byl solidní, netál, bruslilo se nádherně.
a nebojíte se vy všichni na těch rybníkách?
mně přijde, že je už docela dlouho na nule/nad nulou...
Já si to říkám taky. Tady mrzlo ve čtvrtek v noci, ve dne už bylo nad 0, dneska už i v noci jen -1 a přes den tady bylo 5. Je teda pravda, že na přehradě se to nedoporučuje, ale jinde se brusilo třeba na rybníku.
A všem to závidím, kde je větší zima a dá se to. Protože takhle bez sněhu to musí být super.
Renusatko no... a do toho sluníčko, spodní proudy... minimální vrstva ledu má prý být 10cm, tak jestli to někdo než tam vlezou zkontroluje, tak OK
Renusatko tak píšeme hlavně z Prahy a -1 stačí na to, aby to netalo. Už ten led moc nepřibývá, ale když ta vrstva stačila včera, dnes je to v pohodě určitě neroztavaji ani louže, ráno dokonce sněžilo.
Renusatko tady v Praze byly včera i dneska maxima na dvou stupních možná, ten led se ani nehne. Já jsem opravdu ráda, konečně jsme se dočkali, naposledy jsem byla taky s kočárkem, takže před třemi lety.
Lamicka ty jo, to je pořádná plocha
Mně včera vyhnalo miminko, jinak bych bruslila snad i za tmy.
Teď je to asi podruhé v životě, co lituji, že nemám brusle. Ale včera ráno jsem u rybníka potkala borce se sekerkou a ten se šel koupat ![]()
continuity Tak já vím, že tady píšete z Prahy. Ale já vidím, jak všichni bruslí okolo Brna a taky se tam zmiňuju jen o Brnu.
bublifuk Já dneska potkala taky borce se sekerkou, ale ten šel na ryby. Což mi přijde v tom mrazu u nás ještě větší hrdinství u toho sedět, než se tam na 5 minut smočit:-D
Můj čínský horoskop Draka 2024. Vypadá to na úžasně úspěšný rok a abych byla v zisku, mám se vyhnout risku a negativním lidem. :D :D
Mám radost, že jsem pomocí Portálu občany, vyplnila formuláře na daň z nemovitosti. Teda víceméně se to samo vyplnilo a já to jen překontrolovala. Měla jsem z toho osypky, vůbec se v tom neorientuju, nikdy jsem to nedělala a najednou mám spoustu různých pozemků. Ještě se mi to i rovnou podařilo odeslat a tak jen doufám, že dobře a už o tom neuslyším![]()
Renusatko ja teda doufam, ze kdyz uz ze vseho dan platime, i ze samostatne garaze uz roky, tak ze uz nic nemusim? Na ty nove koeficienty si to urad prepocita sam?
Kokoska Myslím, že je to jak píšeš. Já jsem loni různé pozemky zdědila a něco koupila a ještě ke všemu v různých okresech, tak jsem z toho měla hrůzu a podávat bych to musela, i kdyby neproběhlo zdražení.
Kokoska no me úřad loni vyměřil daň z pozemků dvě koruny. Ten pozemek leží pod garáží (resp. nájezdovou rampou k ní), kterou daní můj muž a máme ji v podílovém vlastnictví s dalšími garážniky. Sloučit to prý nejde a musím platit minimálně 50 Kč, nižší daň nelze vyměřit. Úřad se probral po šesti letech asi.
Podotýkám, že daňové přiznání k té garáží nám 2x vrátili a nakonec zoufalé úřednice opsali data od původního vlastníka, kterých to tak danil od doby, co jí postavili.
Takže doufat můžeš, ale v Praze je možné úplně všechno.
continuity jo, prazsky urednik na financaku je zkostnatela prisera a nejsem si jista, ze ma vsechno v poradku. Tak platim, co poslou, radsi do toho nestouram. Garaz je na Vysocine, pokyny k platbe posila jiny FU, tam ty lidi ani neznam.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.