Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Online Pinot Noir
29907 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 08:21

Kokoska koeficienty si úřad přepočítá sám, ale pochopila jsem, že u garáže je potřeba zkontrolovat, v jaké kategorii byla uvedena v přiznání a zda to sedí na katastr. Tj. pokud je uvedena v katastru jako garáž, musí i v přiznání být vedena jako garáž, nikoli jako příslušenství k domu/bytu.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 09:58

Pinot Noir kouknu, ale je to uplne samostatna jednotka mimo dum, jak se delavaly ty řadove garaze, tak by to melo byt v poradku.

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 11:11

Dnes ráno jsem si při domácích pracech poslechla posledních díl mého oblíbeného literárního podcastu TL;DR, v kterém Klíčová a Bělíček hodnotí poslední knihu Patrika Hartla Gazely. Hartla nečtu, ani by mě to nenapadlo, tak jsem ráda, že mě s tím seznámili. Tak dobře jsem se dlouho nepobavila.

Offline baltik
4986 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 11:20

Victoria jee, tak to se tesim na odpoledne domu. Posloucham to pravidelne.

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 11:26

baltik Doufám, že se vám to bude líbit stejně jako mě. Přiznám se, že pro tu zdánlivě jemnou ale přesto tvrdou sarkasticko-kritickou dikci Evy Klíčové mám velkou slabost:-)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 15:51
Reakce na continuity:

Kokoska no me úřad loni vyměřil daň z pozemků dvě koruny. Ten pozemek leží pod garáží (resp. nájezdovou rampou k ní), kterou daní můj muž a máme ji v podílovém vlastnictví s dalšími garážniky. Sloučit to prý nejde a musím platit minimálně 50 Kč, nižší daň nelze vyměřit. Úřad se probral po šesti letech asi.

Podotýkám, že daňové přiznání k té garáží nám 2x vrátili a nakonec zoufalé úřednice opsali data od původního vlastníka, kterých to tak danil od doby, co jí postavili. 

Takže doufat můžeš, ale v Praze je možné úplně všechno.

​Tak letos to zvýšili. Já jsem tady v Brně za malou část pozemku napočítala 4 Kč, minimální platba je 90. Tak řešíme, jestli si to k sobě může přidat brácha a platit to vše dohromady a i s mamkou, když jsme spoluvlastníci.

Online RoSa
10177 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 17:43

Renusatko dá se to asi sloučit, aby platil jen jeden - já mám opačný problém: za 3 spoluvlastníky to platí teta, ale já jsem si chtěla tu svoji třetinu platit sama... jde to, ale muselo by se to celý rozpustit a platit každý sám za tu svoji třetinu, já sama se z toho nemůžu vymanit, musel by i bratránek a tomu se nechce :/ ... takže ty prachy pak dávám tetě, no...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 17:48

RoSa Já jsem to takhle platila s taťkou na chalupě celé roky, ale tam se nás poprvé ptali...taťky asi na finančním úřadě, když tam byl osobně. Já to tady zjistila po vyplnění toho daňového přiznání a tam jsem nějak nenašla možnost. Hned jsme říkali, že takhle je to fakt blbé. Já 4 Kč a 90 platím, brácha to stejné a mamka asi 30 Kč. Takže jim místo 38 Kč přijde 270. To se nám vůbec nezdá

Online RoSa
10177 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 18:03

Renusatko no já jsem podala daňové přiznání, když se to přepsalo na mě, čekala jsem na složenku a nic se nedělo... tak jsem volala na FÚ a tam mi řekli, že to "za nás" všechno platí odjakživa teta a ať se vyrovnám s ní, jestli chci...
minimální daň bejvala myslim 50,-Kč, i kdyby to byly ty tři koruny...

Online dzizisketa
8973 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 11:57

Moje spolužačka z gymplu a soulmate s kolegyněmi spustily projekt Ženy v architektuře

Offline Aranel
6617 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 15:30

Dnešní radost!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2024 15:35

Aranel krása!

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 15:47

Aranel to je ale nádhera!

Offline continuity
43146 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 15:48

Aranelkrása

jak nám do letošní zimy hodilo dítě dokonalé vidle, budu už asi jen slintat nad fotkami. 

Offline Aranel
6617 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 15:56

continuity Tak tě "utěším" tím, že ten čerstvej sníh byl ale tupej jak motyka, v některejch úsecích jsem si připadala jak na rotopedu!! 

A ještě mi udělalo radost, že jsem na stadionu potkala známou (teda předtím jsem ji neznala, ale teď už ji znám), se kterou jsme se párkrát viděly v autobuse, dneska ale byla náhodou autem a svezli mě do města prakticky až ke dveřím což mě hodně potěšilo, protože bych na zastávce hrozně vymrzla.

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 17:17
Reakce na Aranel:

Dnešní radost!

​ooo

Offline letfenixa
10883 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 18:56

Ako každý rok od covidoveho vyučovania mi deviataci posielajú videoprojekty - natocia sa, ako robia akýkoľvek pokus s témou elektriny alebo magnetizmu. A tie videá sú zatiaľ perfektné

Offline continuity
43146 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 19:32

Araneljá doufám, že se ještě někdy na lyže dostanu dřív než budu vetcha stařenka.

Nejdřív COVID, předloni jsme skončili v půlce sezóny s mužovým kolenem, loni jsme nejezdili kvůli tomu vůbec a letos zas otřes mozku pro jistotu hned zkraje. Letos jak byl chvilku sníh, jsme byli oba nemocní. 

Naposledy jsem si na sjezdovkách pořádně zalyzovala v roce 2019. Běžky snad 2020. Radši nepočítat.

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 19:35

dzizisketa To je hezký počin :-).

Offline continuity
43146 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 19:35

Ale právě jsem se hezky prošla Šárkou, člověk musí být rád i za málo.