Kokoska koeficienty si úřad přepočítá sám, ale pochopila jsem, že u garáže je potřeba zkontrolovat, v jaké kategorii byla uvedena v přiznání a zda to sedí na katastr. Tj. pokud je uvedena v katastru jako garáž, musí i v přiznání být vedena jako garáž, nikoli jako příslušenství k domu/bytu.
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Pinot Noir kouknu, ale je to uplne samostatna jednotka mimo dum, jak se delavaly ty řadove garaze, tak by to melo byt v poradku.
Dnes ráno jsem si při domácích pracech poslechla posledních díl mého oblíbeného literárního podcastu TL;DR, v kterém Klíčová a Bělíček hodnotí poslední knihu Patrika Hartla Gazely. Hartla nečtu, ani by mě to nenapadlo, tak jsem ráda, že mě s tím seznámili. Tak dobře jsem se dlouho nepobavila.
Victoria jee, tak to se tesim na odpoledne domu. Posloucham to pravidelne.
baltik Doufám, že se vám to bude líbit stejně jako mě. Přiznám se, že pro tu zdánlivě jemnou ale přesto tvrdou sarkasticko-kritickou dikci Evy Klíčové mám velkou slabost:-)
Kokoska no me úřad loni vyměřil daň z pozemků dvě koruny. Ten pozemek leží pod garáží (resp. nájezdovou rampou k ní), kterou daní můj muž a máme ji v podílovém vlastnictví s dalšími garážniky. Sloučit to prý nejde a musím platit minimálně 50 Kč, nižší daň nelze vyměřit. Úřad se probral po šesti letech asi.
Podotýkám, že daňové přiznání k té garáží nám 2x vrátili a nakonec zoufalé úřednice opsali data od původního vlastníka, kterých to tak danil od doby, co jí postavili.
Takže doufat můžeš, ale v Praze je možné úplně všechno.
Tak letos to zvýšili. Já jsem tady v Brně za malou část pozemku napočítala 4 Kč, minimální platba je 90. Tak řešíme, jestli si to k sobě může přidat brácha a platit to vše dohromady a i s mamkou, když jsme spoluvlastníci.
Renusatko dá se to asi sloučit, aby platil jen jeden - já mám opačný problém: za 3 spoluvlastníky to platí teta, ale já jsem si chtěla tu svoji třetinu platit sama... jde to, ale muselo by se to celý rozpustit a platit každý sám za tu svoji třetinu, já sama se z toho nemůžu vymanit, musel by i bratránek a tomu se nechce :/ ... takže ty prachy pak dávám tetě, no...
RoSa Já jsem to takhle platila s taťkou na chalupě celé roky, ale tam se nás poprvé ptali...taťky asi na finančním úřadě, když tam byl osobně. Já to tady zjistila po vyplnění toho daňového přiznání a tam jsem nějak nenašla možnost. Hned jsme říkali, že takhle je to fakt blbé. Já 4 Kč a 90 platím, brácha to stejné a mamka asi 30 Kč. Takže jim místo 38 Kč přijde 270. To se nám vůbec nezdá![]()
Renusatko no já jsem podala daňové přiznání, když se to přepsalo na mě, čekala jsem na složenku a nic se nedělo... tak jsem volala na FÚ a tam mi řekli, že to "za nás" všechno platí odjakživa teta a ať se vyrovnám s ní, jestli chci...
minimální daň bejvala myslim 50,-Kč, i kdyby to byly ty tři koruny...
Moje spolužačka z gymplu a soulmate s kolegyněmi spustily projekt Ženy v architektuře
Dnešní radost!

Aranel krása!
Aranel to je ale nádhera!
Aranelkrása ![]()
jak nám do letošní zimy hodilo dítě dokonalé vidle, budu už asi jen slintat nad fotkami.
continuity Tak tě "utěším" tím, že ten čerstvej sníh byl ale tupej jak motyka, v některejch úsecích jsem si připadala jak na rotopedu!!
A ještě mi udělalo radost, že jsem na stadionu potkala známou (teda předtím jsem ji neznala, ale teď už ji znám), se kterou jsme se párkrát viděly v autobuse, dneska ale byla náhodou autem a svezli mě do města prakticky až ke dveřím
což mě hodně potěšilo, protože bych na zastávce hrozně vymrzla.
Ako každý rok od covidoveho vyučovania mi deviataci posielajú videoprojekty - natocia sa, ako robia akýkoľvek pokus s témou elektriny alebo magnetizmu. A tie videá sú zatiaľ perfektné ![]()
Araneljá doufám, že se ještě někdy na lyže dostanu dřív než budu vetcha stařenka. ![]()
Nejdřív COVID, předloni jsme skončili v půlce sezóny s mužovým kolenem, loni jsme nejezdili kvůli tomu vůbec a letos zas otřes mozku pro jistotu hned zkraje. Letos jak byl chvilku sníh, jsme byli oba nemocní.
Naposledy jsem si na sjezdovkách pořádně zalyzovala v roce 2019. Běžky snad 2020. Radši nepočítat. ![]()
dzizisketa To je hezký počin :-).
Ale právě jsem se hezky prošla Šárkou, člověk musí být rád i za málo.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.