Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 16. května 2024 13:36

Karja a proč je velká základka špatně? Pokud je dobře vedena, tak tam vidím hodně pozitiv.

Už jen taková blbost, že dceři fakt nesedl školní kolektiv. Po roce s covidem se spojila z partou z paralelky a je spokojená. Kdyby tu možnost neměla, je to mnohem horší.

Teď se dostala na fakt obří gympl. Když jsem viděla výběrové předměty pro 3. a 4. ročník, spadla mi brada, namátkou je tam kromě ty deskriptivní geometrie, genetika, mikrobiologie, moderní dějiny, dejny 20. století, latina, psychologie. No nevěděla bych, co si vybrat dřív. To na škole, kde jsou dvě paralelky, nelze vůbec zvládnout. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. května 2024 13:48

continuity za mně na čtyřletý gympl taky brali téměř každého(hlásilo se třeba 40 lidí, 30 vzali). Pak ho radši zrušili a přidali třídu osmiletého

Mně v té třetí třídě taky bylo na základce dobře, co na tom, že nás dvě třetiny odučila družinářka. Do dneška mi to chybí. 

Jsou různé typy dětí, některé nedonutíš ani párem volů, některé jsou motivované hodně a některé je potřeba různě nasměrovat. Za mně když už do té školy musí, tak ať to k něčemu je.

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 16. května 2024 14:00

Karja ja chodila na normalni zakladku kde byly tridy abc, na gymplu jeste d. no ale! pak u nas pristaveli kus sidliste a pro ne obri zakladku kde byly tridyA-L

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. května 2024 14:02

viktorka_od splavu mně přijdou obří ty místní školy po 1200 žácích, ale toto 

49357 příspěvků moje polička 16. května 2024 14:04

Evaeva no ja tam chodila na nemcinu a pokazde bloudila

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 16. května 2024 14:05

brrr presne, Lukáško už odmietol chodiť do výtvarnej. Chodí tam 4.rok, už aj mal nejaké úspechy. Že ho to nebaví. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. května 2024 14:07

viktorka_od splavu já teď byla po letech v té místní škole (ale chodila jsem tam jen 2 roky) a bloudila jsem taky Úplně si pamatuju, jak jsem se v té 4. třídě druhý den bála, že tam netrefím. Doteď nevím, kde byl bufet.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 16. května 2024 14:26

continuity No, mně se ta naše základka prostě nelíbí, je to přesně už takovej ten ústav, jak se označují ty školy negativně. Jako necejtila jsem se tam tak dobře jako na tom gymplu, kde to všechno mi přišlo takové komornější, osobnější. Ono asi jako ten přechod z malý školy do větší, je to taková změna. A zas tak velká ta základka, aby tam byly tyhlety výhody, o nichž píšeš, ty speciální předměty a tak, to tam taky není. To je bezesporu velká výhoda!

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 16. května 2024 14:26
Reakce na Evaeva:

Jsou různé typy dětí, některé nedonutíš ani párem volů

​Je to tak, a já mám nervy v kýblu už od novýho roku, kdy mi bylo sděleno, že zřítelnice plánuje po gymplu (končí 2025) roční pauzičku a pak že se rozmyslí...

Co bude ten rok dělat neví, čím by se chtěla živit neví, na jaký škole pokračovat taky neví. Se poseru!! 

Přitom samozřejmě jedinkrát v životě neudělala nic, co sama nechtěla. Ona se nehádá, neodporuje... jen prostě tak kouká - a pak jde a udělá si to po svým. Stejně jako změnila ten gympl: rozhodla se přestoupit, vyřídila si to a přestoupila a byla by to udělala, i kdyby se půl rodiny oběsilo.

Tak já teď přemejšlím jak ji donutit studovat bez pauzy a něco slušnýho... poručit jí nelze... zatím ji jenom straším že bude chodit do háku jak votrok každej boží den hezky od-do, žádný vyučování tu od desíti, tu tři hoďky denně a prázdniny každou chvíli... plus samozřejmě za mizernej plat. Chytrá je jak vopice, jazyky jí jdou samy... tak jsem si myslela na třeba slovanský jazyky, ty moc lidí neumí a ona k nim má blízko (tj. půl studia zadarmo). Nebo, když už je na tý umělecký větvi (ale podle mě se vlastní tvorbou neuživí), tak nějaká ta teorie kultury nebo kunsthistorie přece ještě nikoho nezabila... A nakonec - s papírem ze slušný školy pak může dělat cokoliv, hlavně si i vybírat... ale nejspíš si brzo budu vybírat já, mezi blázincem nebo skokem z okna!

49357 příspěvků moje polička 16. května 2024 14:32

barbucha a proc ji chces nutit, co te k tomu vede?

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 16. května 2024 14:36

viktorka_od splavu 

Protože chci, aby si mohla vybírat, a dělala něco zábavnýho Jestli si dá tu roční pauzičku, tak je tu nebezpečí že se už do školy nevrátí...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. května 2024 14:38

barbucha ked este nevie kam by chcela smerovat, tak jej pauza moze pomoct zistit to. Podla mna lepsie si nejake prace vyskusat, precestovat svet ako sa rok zbytocne trapit na skole, ktora ta nebavi.

Offline Jimik
příspěvků moje polička 16. května 2024 14:38

barbucha Já bych to neviděla tak černě, nevím jak ve Švédsku, ale v Norsku je tenhle rok volna mezi střední a vysokou školou celkem běžná věc a počítá se s ním. Je to taková obdoba toho jak šel Honza na zkušenou do světa. Hodně cestují, dělají dobrovolníky, vyzkouší si co by je bavilo, připadně co opravdu ne.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 16. května 2024 14:39

barbucha Já tě chápu, já bych nebyla proti roční pauzičce, ale kdyby to bylo nějak koncipované, co bude dělat, mělo to hlavu a patu ne že řekne, nevim, nevim, nevim...Takže chápu tvoje starosti. Ale třeba ví, jen to ještě neříká...

Díky za příspěvek, takže první brigáda mekáč, tam snad berou od 15, pak automotive, všechno si to projdou, ještě budou rády za prázdniny u babičky!

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 16. května 2024 14:42

Mrakoplas Jimik 

To cestování je fajn a rozumím tomu, jen se bojím že z tý volnosti se do pevnýho rozvrhu musí vracet dost těžko Ale tak já jsem stará struktůra a ničemu nerozumím, třeba to vyjde...

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 16. května 2024 14:45

Karja 

Jojo, obávám se že ta oblíbená respektující výchova má svoje hranice Studená voda a tělesné tresty jsou pasé, ale takovej mekáč místo prázdnin taky nebude špatnej!

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 16. května 2024 14:47

barbucha ja ti rozumim, ale koneckoncu uchytit se muze dobre i bez skoly anebo si ji udelat pak pozdeji pri praci:) zkusenost je neprenositelna a i kdybysme ji to tady vysvetlovaly vsechny, tak dokud to nezjisti sama, tak to nebude mit tu vahu. 

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 16. května 2024 14:50

711990 

Máš pravdu, ale holt kdybych jí mohla aspoň trochu umést cestičku, tak i po čtyřech polezu.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. května 2024 14:52

barbucha Já bych jí to pauzírování dovolila, ve Švédsku je to naskočení zpět do školy o mnoho lehčí jak kdekoliv jinde. Hele i kdyby měla rok tetovat někde v salonu s tím výtvarným nadáním. Můj synek si taky vyzkoušel všechno co chtěl a jak rád potom studoval, njn kazdej nemůže být Maradona. :D

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 16. května 2024 14:55

Kan 

O dovolení nejde, ta se nás ptát nebude Ale je fakt, že tam jsou ty možnosti studia celkem jednoduchý. U nás bych teprve šílela