Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. května 2024 15:00

barbucha já vím, že je to jen rýpnutí, ale nedá mi to. Dle respektující výchovy můžeš respektovat, že chce rok nestudovat, ale ona musí respektovat, že jí třeba nechceš živit

Ale mám pocit, že v těch severských zemích jen ten volný rok běžný.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. května 2024 15:08

@barbucha To bude dobrý. A tatínek je s tím v míru, ne?

Offline sally
26 příspěvků moje polička 16. května 2024 15:21
Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 17. května 2024 10:21

Kan 

Tatínek mi ty plány svěřil jako první, přišel se za mnou vybrečet

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 17. května 2024 11:08

barbucha ma jeste rok, treba az zjisti, ze kamosky jdou nekam na skolu nebo co hodla delat boyfriend (pokud ne cestovat s ni po Africe ci Indii), bude na to koukat jinak. A kdyz ne, tak holt za rok pozna, ze vsude chleba o dvou kurkach, ze rodicovska podpora ma taky svoje hranice, a zas bude treba videt studentsky zivot v lepsim svetle.

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 17. května 2024 11:14

Kokoska 

To doufám

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 17. května 2024 11:22

barbucha ten jeji kluk chce studovat  dal?

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 17. května 2024 11:32

Kokoska 

To nevim. Provedu výslech, hned jak mi přijde pod ruku Je na hudební větvi, hraje asi ve dvou kapelách... tak těžko říct, jestli se nebude chtít spíš věnovat tomu muzicírování rovnou profesionálně. A jeho matka je samoživitelka (policistka) a na rozhazování moc nemaj, nevim jestli ho bude chtít živit dalších x let... usuzuju tak proto, že když se ho ptám kdy se zřítelnicí zas přijede, tak prej až jestli sežene brigádu, aby měl na letenku... na jednu stranu je to správně, ale čert ví jestli se prostě nebude chtít rychle osamostatnit. No, já to z něj vyrazím, uvidím ho možná už zejtra

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 17. května 2024 11:44

barbucha Jo takhle, ona bude ještě rok na střední! Tak to jo.. /(no puvodně jsem ti chtěla zeptat, že ji teda čeká tour po klubech Evropy, ale nechtěla jsem tě moc drásat). Hele tak to spíš vypadá, že  boyfriend bude muset už pracovat, do toho ta kapela, bude se muset ohánět:-D, tak to nevypadá na nějakej zahálčivej rok, respektive od něj to neodkouká;-)

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 17. května 2024 11:55
Reakce na MP Marge:

Lenka22 To taky, ale k tomu se jeste vaze historka: Byla jsem se tam podivat v Ceskoslovenskem muzeu, ke kteremu patri take mala knihovna. Tak se tam prochazim mezi regaly a najednou koukam, dvojjazycne vydani klasicke ceske poezie. Tak to vezmu, otevru - a prvni basen, kterou vidim, je "Krest svateho Vladimira" od Karla Havlicka Borovskeho! Muj tatinek, ktery byl narozdil ode me velky vlastenec, miloval ceskou klasickou literaturu, a Karla Havlicka doslova zboznoval. Mel v kuchyni i jeho obrazek s jednim z jeho epigramu. "Vladimir" byl jeho nejoblibenejsi, a jako deti nas vzdycky bavil tim, ze to umel zarecitovat cele z pameti! Tak me to dojalo, rozbrecela jsem se, a pan knihovnik, ktery se prisel podivat, co se mi stalo, povida "treba je to znameni od tatinka, ze by vam tady s nami bylo dobre". A protoze jsem povahy  povercive, tak jsem usoudila, ze ma urcite pravdu. 

​dočítám se zpožděním, ale toto mě tedy dojalo..! Bylo to znamení a přeji, ať se ti tam líbí..!

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 17. května 2024 11:56

Karja 

Jo, ještě rok, ale už je potřeba přemejšlet o budoucnosti tak jako tak. 

Jen počkej, až ti jednou přijdou (s nataženou rukou) holky, že teda ta tour de kluby... taky se dočkáš, neboj se!

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 17. května 2024 12:02

barbucha :-DNo jsem zvědavá, my jsme byly se segrama extrémně skromné doma, vůbec jsme si nedovolily natahovat ruce. Bohužel si myslím, že se tohle spíš nedědí a dostanou po sambovi to volnomyšlenkářství no!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. května 2024 12:10

Karja ono taky dokud natahujou, máš aspoň nějaký páky

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 17. května 2024 14:11

Všimly jste si, ze se tu bavíme o tom, co chceme pro ty děti my a je to podle nás nejlepší? Ale ony někdy ví lip než my. Aspoň já jsem si to s dcerou už několikrát zažila. 

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 17. května 2024 14:25
Reakce na notna:

Všimly jste si, ze se tu bavíme o tom, co chceme pro ty děti my a je to podle nás nejlepší? Ale ony někdy ví lip než my. Aspoň já jsem si to s dcerou už několikrát zažila. 

​Toto je pravda a velmi těžké si uvědomit a hlavně jako rodič respektovat za mě vyšší level rodičovství, já se to se svojí pubertální dcerou stále učím a jde mi to ztěžka

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 17. května 2024 15:11

Pavlena Dekuju

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 17. května 2024 15:24
Reakce na notna:

​Přesně si to vystihla. 

dupali

Ve výsledku je to mnohem jednodušší než všechno řešit za dítě. Občas si teda připadám jako rodič, co se nestará. vždy si řeknu, že tohle přesně pro dítě chci. aby vzalo život do svých rukou a ne aby furt hledalo, kdo to vyřeší za něj. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. května 2024 16:47

continuity já bych řekla, že je spíš potřeba postupovat ve vzájemné shodě než to vyloženě nechat na dítěti. Protože nechat to na dítěti znamená jít cestou sebeřízeného vzdělávání a unschoolingu. Samozřejmě záleží na věku, puberťáka bych už nechala více méně být.

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 17. května 2024 17:20

Evaeva ale my máme všechny tři doma už puberťáky. Další věc je, že tyto děti zažily zavření škol během covidu, oni zkusily na vlastní kůži, co je to nechodit do školy. někteří to měli včetně toho unchoolingu.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. května 2024 17:43

continuity tak unschooling není home schooling. Ale chtěla jsem tím říct, že ty děti musíš nějak napasovat do školského systému, takže vyloženě úplně na nich to nechat nejde. Tím samozřejmě nemyslím, že je budeš nutit studovat obor, který nechtějí.