Čo vás dnes rozosmialo?

11. srpna 2014 15:54
Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 06. ledna 2019 08:36
Reakce na MP Marge:

Ja se priznam, ze jsem si pripadala daleko svobodnejsi, kdyz jsem po Praze jezdivala verejnou dopravou a mohla jsem si ve vlaku/autobuse/metru/tramvaji cist 

​no a v to je právě ten vtip. 

Já bydlím v lese. Proto je pro me auto totální svoboda. 

Čtení v mhd je super. Přiznávám, ze to mi chybí. Jezdím do Prahy pravidelně. A v mhd okamžitě vytahují čtení 

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 06. ledna 2019 09:06

Samantha RoSa To jsem si taky myslela, že nechci, aby auto řídilo mě. Ale když to člověk zkusí, má to dost do sebe. Ono toho zbývá ještě dost, co v tom autě musím. Samo to za mě nemyslí.

notna řazení je právě věc praxe, až to člověk dostane do podvědomí a nemusí na to myslet. Když to zkusí někdo jednou-dvakrát, vyděsí se a zas půl roku nic, je to na houby. Tam ten automat může hodně pomoct. Jen je pak blbý, kdyby dotyčný nutně musel jet s manuálem. Docela bych si to po tom 3/4 roce zase zkusila, jestli jsem to ještě nezapomněla.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 06. ledna 2019 09:08
Reakce na Samantha:

viktorka_od splavu 

Jsem konzerva. Už tak mi auto kecá do všeho, pořád někde něco bliká a pípá a upozorňuje. Ještě abych si nemohla třeba podřadit...

​Automat kterej neni z doby krále Klacka podřadí za tebe a přesně když je potřeba.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 06. ledna 2019 09:11

MP Marge jak psala Dadoo - když jede bus "do města" 2x do hodiny, hrozně to omezuje. Tahat nákupy MHD taky nic moc, když ve vsi máme jen ubohou večerku, navíc od nás kilometr daleko. Po centru nejezdím, když nemusím, ale nejde ani tak o to jetí jako o zaparkování. A číst knížky v MHD nedokážu, na to musím mít klid a kafe :) No prostě každý to má jinak podle své povahy a potřeb.

Offline notna
9270 příspěvků moje polička 06. ledna 2019 09:16

Kokoska To máš pravdu, obě umí pouze s automatem. Do jiného auta nesednou za volat. Bohužel u nich nepomohl ani trenink s klasickou převodovkou. Kondiční jízdy mela jedná každý den celý měsíc a pak ještě dva měsíce jezdila několikrát týdně s mužem a posun žádný. Někomu to asi není dáno.

Online Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 06. ledna 2019 09:18

Kokoska tak já myslím, ze výhody a nevýhody řízení auta si tady vysvětlovat fakt nemusíme, to snad kazdej chape

Offline stes
9039 příspěvků moje polička 06. ledna 2019 09:23

Potrefenáhusa no.. Jestli vono to není lepsi vysvětlit... Pro sichr

Online Makara
3569 příspěvků moje polička 06. ledna 2019 09:28

RoSa 

Podřadit si můžeš i sama, když máš pocit, ze automat nestíhá. Buď dočasně v režimu D nebo si prepnes na manuální razeni v rezimu S.  Já si na tuto funkci vzpomenu asi tak 2x do roka někde v kopcich. Ve městě je nenapadne automatu do řazení kecat a to stále třídám auto s manuálem i automatem.

20970 příspěvků moje polička 06. ledna 2019 09:28

Já tohleto odmítání automatů vnímam jako domnělej manifest "chlapský" silný osobnosti (obvykle to teda prohlašujou typově blbouni s 10 starou Oktávkou 1,9 TDi), v dnešní době je prostě automat objektivně komfortnější věc a tyhle demonstrace jak si chce dobrej šofér zařádit a trojčit se šaltpákou jsou srandovní)))

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 06. ledna 2019 09:31

Mutziputzi ja mela tento nazor predtim, nez jsem to vyzkousela, tudiz tipuji neznalost. a pak jsou i lidi (osobne jsem sledovala) kteri maji fakt s automatem nejaky problem, nedokazou se “domluvit” nechapu, ale je to tak:-)

20970 příspěvků moje polička 06. ledna 2019 09:35

viktorka_od splavu neznalost a domnělé budování image řekla bych

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 06. ledna 2019 09:44

Já automat nikdy neridila. A ráda bych si to vyzkoušela. Hlásí se nějaký dobrovolnice? 

Offline continuity
42348 příspěvků moje polička 06. ledna 2019 09:52

viktorka_od splavu to bude ten muj muz, ted se nedomluvi ani s tim hill asistentem. na krizovatce mu to chcipa... do kopce po trave smrdi spojka  mne teda taky, ale jenom obcas a tolik mne to nevyvadi z miry. navic mu to auto porad pise: zastav a dej si kafe, deti z toho maji prdel. nevim jak to dela, mne se to nestalo jeste ani jednou a to jsem obcas ridila i dost unavena. 

mame na ty nasi herce jeste i navadec do jizdnich pruhu. jako v Rakousku zlaty, ale tam, kde nejsou jasne cary nebo je jich vic (tc. na D1), tak je to absolutne nepouzitelna vec. 

ja vyhody automatu uznavam ve meste v zacpach, tam je to supr vec, ale na tech delsich strekach a hlavne po ruznach horskych blativych silnickach, co casto jezdime my, uz to jak jednoznacne nevidim.

Offline notna
9270 příspěvků moje polička 06. ledna 2019 09:53

Mutziputzi Mně přijde, že automat je trochu línejší a řazení mě nijak nevadí, takže konzervativně zůstávám u klasiky. Ale dlouhodobě jsem automat neřídila, třeba bych ho pak taky začala preferovat. Zatím jsem jeho výhody pro sebe neobjevila.

I nových aut se prodává pořád víc s klasickou převodovkou, tak to asi nebude jen o týpcích se starou Octavkou.

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 06. ledna 2019 09:57

continuity :-)) chudak. auto myslim

20970 příspěvků moje polička 06. ledna 2019 09:57

notna protože jsou levnější a plno lidí má podobný představy o lenosti a chuti "si podřadit" jak tady padaj, víc bych v preferencích manuálu nehledala, i supersport auta se dělat s automatem, živost jim to těžko ubírá

Offline continuity
42348 příspěvků moje polička 06. ledna 2019 10:05

viktorka_od splavu hele treba s tou spojkou nas uz volali i do servisu, byla na to nejaka zvolavacka. a stejne to prilis nepomohlo. 

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 06. ledna 2019 10:15

U nás si automat jako první koupil manžel kvůli vyhřezlé plotýnce a od té doby už všechna auta v automatu. Mně je to celkem jedno, ale častěji jezdím s "klackem", okolí se mi směje, že pro mě každá činnost dobrá. A k tomu podřazení nebo lenosti vozu - většina automatů, se kterými jsem jezdila, má variantu sport a myslím, že tak rychle bych tam ty rychlosti nestačila kopat .

Online Pinot Noir
29640 příspěvků moje polička 06. ledna 2019 10:18

Mutziputzi Souhlasím. Pracuju v automobilce, většina zaměstnanců má služební auto (kromě účetních pochopitelně ;), 99,5 % jsou chlapi, nové služební auto dostávají cca po třech měsících, vybírají si sami. Skoro všichni postupně přešli na automaty, občas si někdo navolí model s manuálem z nostalgie (a s vědomím, že je to na ty tři měsíce). Dnes jsou technologie úplně jinde, pokud někdo zkusil automat před osmi lety a teď tvrdí, že je to na nic, měl by si to vyzkoušet znovu.