tak jako v ideálním světě by se to dít nemělo, no, zase pak člověk není tak překvapenej, když potom vysírá někdo v zaměstnání...
Čo vás dnes rozosmialo?
Ja mam za sebou dneska zkousku z aplikovane etologie zvirat, stylem prvni cast-5 pojmu z etologickeho slovniku, presne definice, slovo od slova jak to tam ma on, odchylka neexistuje. Druha cast- 5 otazek na abc ze souboru cca 130 otazek. Plus nestacilo zakrouzkovat co je spravne, ke kazde otazce musi byt napsane proc to tak je. Treti cast - debata o tech peti otazkach, takze suma sumarum 11 lidi zkousel od 8 do 2. Kdyz se nas zeptal a proc si myslite ze to tak je, tak ne ze by chtel nas nazor ale jeho slovama popsat, zadne invence ( takze moje zkusma odpoved ze protoze jsou slepice blbe ho zrovna neohromila) :D mam ji, mohla jsem mit lepsi znamku, ale nervy mam jenom jedny :D
A "nejzábavnější" je, když za takovou obtížnou zkoušku jsou pak třeba jen 3 kredity...
To jsem se vlastne ani nekoukala, mam pocit ze jedem po 6 za vse uz tedkon :) kolegyni vyhodil na 1 slove v definici ( jako uznavam, bylo to asi to nejpodstatnejsi ale i tak :D ), byla docela umrtnost dneska.
že je to baví, ty lidi zkoušet furt dokola...
Kam ty na to chodíš, Sylvi?:))) Ta bude mít ale vypracované paže a zádové svalstvo![]()
To jste měli vidět ten bordel v Olomouci na právech, co se strhl loni. Asi před šesti lety tam změnili studijní plán, aby bylo studium praktičtější - jo a proto je třeba se učit pojmy ze současné i sto let staré právní úpravy... No každopádně to změnili tak, že některé termíny zkoušek dá méně jak 5%lidí. Letošní rekord je třeba 1,38%. A řešení? Když mají studenti pocit, že požadavky jsou extrémně přehnané, tak místo toho, abychom druhé patro donutili chytit se za frňák, zvýšíme náročnost i v ostatních předmětech. A to takovým způsobem, že třeba ještě měsíc před zkouškovým nevíme, jak má vlastně zkouška nebo zápočet vypadat. Mezinárodní oddělení to celkem zvládlo, tam se už na začátku roku dohodnuli, jak to má vypadat, a celekm to dodržovali, i když dodnes asi nikdo pořádně neví, co vlastně chtěli. Ale správaři to odsrali za všechny katedry dohromady, nicméně si to zasloužili.
Kvůli blbymu zápočtu jsme museli napsat správní rozhodnutí, odvolání na totéž správní rozhodnutí, jen vypracované jinou osobou, a ještě klauzuru. Domluva ohledně správních rozhodnutí - uděláme přednášku, neojte se. Po přednášce: "Paní doktorka tomu nevěnovala ani pět minut, můžete nám k tomu říct něco na seminářích?" - "Všechno podstatné vám bylo řečeno na přednášce, zbytek opište z interentu." "V tom zadání je něco, co nedává smysl..." - "Zadání je naprosto správně."
Pak přišla opravená zadání. Z poštu skoro 400 studentů prošlo 8 lidí. A začal řev. Náš ročník si k tomu samozřejmě zvolil veřejnou facebookovou skupinu, ve které byli nastražení špioni, kteří hned letěli žalovat správařům, správaři běželi žalovat děkance, protože to přece není pravda, oni nám všechno řekli, děkance to bylo divny, tak se koukla na naší skupinu a poprvé po pěti letech došla k závěru (ne vlastní chybou, před tím byla jiná děkanka), že na té škole je něco asi fakt blbě. Takže se svolalo veřejné zasedání, že se budou řešit teda studijní problémy. Ne, že by se tam něco vyřešilo, nicméně se někteří učtelé mezitím stihli na facebooku vyjádřit v tom smyslu, že olomoučtí studenti jsou banda idiotů (jasně, co máme říkat my, kteří jsme tam chtěli chodit jen z ekonomických důvodů, jinak bychom mohli kamkoliv jinam), což si taky spousta lidí přečetla. Moje mama, která si do té doby myslela, že jsem to s těmi stížnostmi přeháněla, se dokonce zeptala co je to za kreténa, že si tohle dovolí napsat veřejně na internetu, obzvlášť v diskuzi, kterou si jeho stuenti čtou - pak k němu mají mít nějaký respekt. (Mimochodem, ten člověk napsat na studijní nástěnku, že protože byla zvolena nová děkanka a ne děkan, který mu slíbil teplý flek, tak se jde ožrat a ruší semináře.)
Výsledkem je jen to, že práva v Olomouci jsou celorepublikově vyhlášena jako nejhorší škola ze všech, dokonce i v Plzni mají naše učitele za bandu přirození. A já stejně po čtyřech letech odcházím studovat do Prahy, protože poté, co jsem během loňského zkouškového skončila na pohotovosti s tím, že moje tělo se snažilo předstírat leukémii, aby si mohlo odpočinout, tak už to fakt nemám zapotřebí.
Haha trochu mi to připomělo zootechniku na bakaláři. Profesor vyhlásil že první termín zkoušky, test na 70 bodů, druhý termín, nutno 72 bodů a na třetí 74 bodů. Jednalo se o 40 otázek na abcd, plus 10 rozepisovacích. Když po několika termínech prolezlo na každém 1 až 2 kusy, bylo dobře. Pak jeden termín nějak nemoh, zkoušela a opravovala testy jeho kolegyně, prošlo myslím 8 lidí z 10, a už si nikdy nezazkoušela, s tím, že kolegové mají nahrané, jak na ni ječí, že to dala moc lidem. Tudíž se nabízí otázka, jestli tak čirou náhodou neupravoval odpovědi, protože dvě naše spolužačky jsou ten typ, co si vše pamatují, skripta měly naučené zepředu do zadu, ty rozepisovací se opakovaly, a přesto si předmět musely přetáhnout. Úspěšnost byla něco podobného jako u tebe, vedení moc neřeší.
Ja mam za sebou dneska zkousku z aplikovane etologie zvirat, stylem prvni cast-5 pojmu z etologickeho slovniku, presne definice, slovo od slova jak to tam ma on, odchylka neexistuje. Druha cast- 5 otazek na abc ze souboru cca 130 otazek. Plus nestacilo zakrouzkovat co je spravne, ke kazde otazce musi byt napsane proc to tak je. Treti cast - debata o tech peti otazkach, takze suma sumarum 11 lidi zkousel od 8 do 2. Kdyz se nas zeptal a proc si myslite ze to tak je, tak ne ze by chtel nas nazor ale jeho slovama popsat, zadne invence ( takze moje zkusma odpoved ze protoze jsou slepice blbe ho zrovna neohromila) :D mam ji, mohla jsem mit lepsi znamku, ale nervy mam jenom jedny :D
Hej, takýto sa objaví jeden skoro v každom semestri...podľa mňa je to tým, že sú to v podstate vedeckí pracovníci, ktorí nemajú žiadne vzdelanie z pedagogiky a v podstate si s tým skúšaním veľmi nevedia rady.
tak to by jeden právě čekal, že si to trochu ulehčej...jinak jeden můj kamarád taky něco učí na ČZU a taky ty chudáky zkouší tímhle stylem 8 lidí 12 hodin, k čemu je to dobrý, fakt nechápu. I další kamarád, co někde učí prváky nějakej úvod pro 200 lidí, je zkouší všechny poctivě ústně, pak je z toho ještě další měsíc úplně hotovej (a naštvanej) já bych si to aspoň trochu předem prosela nějakým testem, aby odpadli ti, co se na to vykašlali úplně a jdou to jenom zkusit. Fakt si teda myslím, že zkoušky jsou od toho, aby byly udělaný a ne aby se z toho všichni zotavovali ještě půl roku.
No ale pokiaľ sú to poctivci, ktorí nechcú do praxe pustiť nejakého nedouka a nevedia ako na to, tak toto je výsledok.
Tak tihle se většinou stihnou vyřídit sami, ale když po mnoha letech jdete konečně ke státnicím a tam se na vás usměje profesor s desítkami let praxe a oznámí vám, že jestli toho nevíte tolik co on, tak vás nenechá projít (to se fakt stalo), tak je to na kalašnikov.
U nás jeden vyučující zkoušel stylem, že byla otázka, odpověď na ABCDEF, 0-6 správných odpovědí, pro uznanou otázku bylo potřeba zaškrtat to správně celý. Jiný vyučující si s tím dal tu práci a spočítal, jak moc dobře je potřeba ten test zaškrtat na jednotlivé známky. Vyšlo mu, že kdyby se to dalo na procenta, na A je potřeba ten test dát na 98 %, na E asi na 90 %. Asi si dovedete představit, jaká byla úspěšnost.
Ovšem nejlepší byly naše státnice - písemné na přírodovědném oboru. Celkem 80 otázek na 90 minut, cca 20 otázek bylo počítacích (jeden výpočet cca na 3-5 minut, nic těžkého, ale ve stresu to vždycky trvá déle). Většina lidí ty státnice nedala, protože to prostě nestihli. Ale závěr byl, že jsme byli neobvykle blbý ročník - jak se o nás pak garant veřejně vyjádřil.
Fyziola, abcd: 0-4 správně, 40 otázek, za špatně zodpovězené se odečítaly body, takže několik jedinců pravidelně končilo v mínusu. Na učení nám byla doporučena Fyziologie zvířat od Reece. Takhle blbě napsanou odbornou knížku aby jeden pohledal. Když jsem od tama odcházela podruhé neúspěšně, tak mezi řečí vyučující prohodila, že některé důležité věci jsou zmíněné v přednáškách od deňáků. Jako WTF? O týden později mi teda přišel mail, že kolegyně co testy opravovala je opravila podle špatné šablony, takže test mám, a kdy že dorazím na ústní :D Na jednu stranu jsem byla ráda, že to mám, ale na druhou stranu jsem si tak říkala, že za jejich chybu by mi to mohla dát kontumačně za 3, ať se tam nemusím táhnout z Ovy znova :D
co to proboha studujete za strasne skoly?
chodila jsem na techniku, docela tezkou, ale zeby se takto nekdo na nas vybijel. akorat takovi ti, co ucili same nedulezite predmety (technicke kresleni nebo periferni zarizeni) byli trochu frustrovani tim, ze jsme na to dlabali, tak to obcas dali sezrat, ale zeby to bylo nejake silene sito, to fakt ne... jeden byl sef katedry, ale ten ucil takovych kravin...
jednu zkousku jsem u nej nejak dala a pak nam kamarad vybehal, ze si muzeme zapsat dva predmety z jineho odboru a tak jsme si zapsali na automatizaci paralelni programovani, co ho vytocilo do bela. ale bylo to alespon zajimave. jinak jsem tam narazila na same skvele lidi.
pravda odpad po prvnim rocniku byl asi 50% a po druhem dalsich cca 20, ale ti lidi na to fakt nemeli.
Tak tihle se většinou stihnou vyřídit sami, ale když po mnoha letech jdete konečně ke státnicím a tam se na vás usměje profesor s desítkami let praxe a oznámí vám, že jestli toho nevíte tolik co on, tak vás nenechá projít (to se fakt stalo), tak je to na kalašnikov.
tak to už je ale o vyslovenej šikane a riešení si komplexov.
No, ja som včera zistila, že vyučujúci, ktorý si zase naopak nedal vôbec žiadnu robotu s nejakým preskúšaní, ale na poslednej hodine povedal, že nás má v oku a povedal nám známky z brucha dvom dal za A a ostatným za B (dal mi B z predmetu, ktorý som už robila na predošlej škole a to u človeka, ktorý napísal učebnicu, z ktorej nás učil a dala som to za 1 - to ešte bolo číslovanie), ale som si povedala, že B bez skúšania je lepšie ako A za cenu ďalšieho testu, mi zapísal C. A keď som sa rozčuľovala pred spolužiakmi, tak mi oznámili, že som ešte dopadla, že iným zaoísal horšie. Tož tak.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články