Líbí se mi to a moc..
design a architektura
Ounz Už si to kúpila? ![]()
paktofonika ne..
Ounz Na roletové skříňky nemám dobré vzpomínky. Věčně to drhlo, jak se zatížila věcma ta horní část, tak ta spodní roleta se strašně těžko otvírala... nechtěla bych to.
Kokoska no, já vim, ale já bych to samozřejmě nezatěžovala. Blbý je, že tohle není k sehnání..
Ounz Aha no ja som myslela že už sa chváliš ako dobre si nakúpila :)
paktofonika to bych byla v jiným vláknu
Ounz krásne
přiznávám, že nechápu, proč někdo, kdo má dvě děti, postaví novostavbu, ve které je jeden dětský pokoj. a ten je menší než kulečníková místnost ve sklepě...
Třeba proto? ...
A pokračuje: „Když se dům projektoval, byli ještě bezdětní, proto jsme se shodli na univerzálním řešení, jedné velké místnosti o rozloze přibližně 28 m2, kterou lze v případě potřeby rozdělit nábytkem na dva pokoje. Dnes mají dvě malé děti, takže časem se určitě plánované dělení zrealizuje.“
Samantha no to právě nic moc nevysvětluje.
byli bezdětní, ale děti asi chtěli, když tedy s pokojem počítali a očividně i s více než jedináčkem.
dům se plánuje na desítky let.
a oni si naplánovali místnost na kulečník, ale pro děti, i když jen zatím teoretické, jen úžasné soukromí ve formě nábytkem rozdělené místnosti. až jim bude 15, budou moc šťastné, že mají kulečník, ale mezi sebou skříň a jednu část průchozí.
chápu, že to takhle řeší v bytě, chápu, že to takhle řeší, když mají už páté dítě. chápu, že se to takto řeší při rekonstrukci staré barabizny. ale v novostavbě to nepochybně šlo připravit tak, že se tam bude dát hodit později třeba příčka a bude to mít dvoje dveře. když už počítají jen s jedním pokojem.
tohle není jediná novostavba, kde mají dvě děti a jen jeden dětský pokoj. skoro mi to přijde jako častý jev.
přitom dítěti stačí ten pokoj fakt mini, jen když je jen jeho a má tam svůj klid.
Jiná Realita tak předpokládám, že ta stavba je ovlivněná i jinýma věcma, a co my víme, třeba byl určující rozpočet. Nebo nemají pocit, že každé dítě má nárok na vlastní pokoj. A když mají velkou hernu, tak prostě vlastní pokoj nepotřebují. Hlavní hraní a čas bude strávený v herně, do pokoje se chodí spát a pro oblečení. Pokud budou mít kamarády, tak se zase můžou snadno rozdělit, protože mají dvě místnosti.
nebo až budou děti větší a budou potřebovat vlastní pokoj, tak se přestěhují jinam, protože jim tenhle už nebude vyhovovat.
Jiná Realita Kdysi jsme o stavbě uvažovali, taky jako bezdětní-a právě tohle byl důvod, proč jsme to nakonec odpískali. Nedovedla jsem si představit, že stavím dům pro rodinu, o které nevím jak bude vypadat-jestli zůstaneme bezdětní, nebo budeme mít děti 2/3/4..dvojčata, holky, kluky... :-) Pro všechny varianty bych přemýšlela trochu jinak.
Jiná Realita asi, že kým nemali deti, tak nemali poňatia...
Jiná Realita Mně zase přijde divné to pásové okno nad linkou. Tedy to, že nevidím vestoje ven, jen když se ohnu a skrčím, ale zvenčí je vidět na můj trup od pasu nahoru.. Kdyby tam bylo aspoň jedno okno vyšší..
Dadoo je to divný, ale asi to má logické opodstatnění - světlo jde přímo na pracovní linku. ale nevím, jestli bych si na to zvykla ![]()
Jiná Realita Jasně, tomu rozumím, světlo na linku je jasné. Mně to ale vadí vyloženě pocitově. Ráda koukám při vaření ven a tady bych se musela vždy ohnout. Jen jedno vyšší okno tam vložit a byla bych spokojená ![]()
Dadoo to okno v kuchyni se mi taky hrube nelibi, vypada jak nejakej svetlik. Asi chteli mit dobre dostupne ty police nad oknem, ale cely mi to pripada nedomysleny.
já se teda ještě přiznám, že jsem myslela, že rakouské zákony jsou chytřejší než ty naše, a nedovolují postavit si v ulici, cokoli si kdokoli zamane. ten barák tam musí působit jako ufo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY