Jiná Realita To se těžko reguluje kdekoliv, těžko soudit něčí vkus a zasahovat mu do svobody toho co si na svém pozemku postaví, to lze regulovat leda rozměrově. Nemyslím, že zrovna tohle je památková zóna, mně to přijde v pohodě, vlasně celej dům mi přijde OK, můj vkus to není, ale nemám výhrady.
design a architektura
Mutziputzi to se reguluje zcela lehce, například v ulici, kde mají všechny domy sedlovou střechu, se prostě stanoví, že tam budou mít i všechny nové domy sedlovou střechu, že budou všechny v jedné linii s ulicí. že budou mít okna do ulice. že budou mít stejnou nebo v určitém rozmezí danou výšku. apod. pořád to nechává dost velký prostor pro splnění vlastních přání a představ.
tady v čr na to všichni naprosto kašlou, proto vzniká urbanistický mišmaš, mimořádně nevzhledné čtvrti a obce bez ladu a skladu. u nás jezdím kolem ulice, kde stojí vedle sebe pět domů - roubenka (taková ta kýčoroubenka), klasický barák se sedlovou střechou, barák typu "kravín" (kvádr, který nemá okna do ulice, jen takové střílny), obří postkomunistický barák, který nemá žádný styl, je jen hnusný, a minidomek. vizuálně je to strašný, aspoň ta roubenka kdyby tam nestála.
i v urbanismu totiž přestalo platit, že svoboda nesmí být bez pravidel.
Mutziputzi jinak proti tomu domu samotnému nemám nic, určitě patří k tomu lepšímu, co se dá na ulicích vidět. nechtěla bych ho, ale není hrozný neob škaredý.
Jiná Realita Mně tyhlety hornorakouský vesnice připadaj tak sterilní a bezduchý, že tady mi to fakt nevadí.
Mutziputzi znám třeba případ, kdy v novém satelitu u bratislavy (je to satelit, sám o sobě totální hnus), si jedni zmysleli, že nechtějí bungalov, ale sedlovou střechu a patro. a mají to. zdálky uprostřed satelitu trčí jejich sedlová střecha. nikdy bych neřekla, že odpudivý satelit s bungalovy jde ještě víc pokazit, ale jde. tím barákem to úplně zabili.
jinak se k tomu váže humorná historka, kdy jsem tam byla na návštěvě v okamžiku, kdy jejich dům byl zatím poslední v řadě, neměl plot, nic, a říkám si, jaký budou mít hezký výhled a pěknou zahradu tak. o půl roku později byly ze všech tří stran krom té do ulice domy - na každé straně byl plot tak asi dva metry od baráku, sotva mezi dům a plot vešlo pískoviště. nemají ani místo na parkovací místo. výhled mají ze všech stran na bungalovy.
a říkám si wtf, lidi vy nejste normální, k čemu to? zadlužili se nadosmrti, do práce jezdí do bratislavy snad hodinu, v té obci není vůbec nic. kolem baráku jim jezdí stovky aut z toho satelitu do bratislavy. není tam klid. vůbec netuším, jak to budou dělat, až budou mít tři děti každé jiný zájem a jiný život.
Jiná Realita Tak pro Bratislavu je to naprosto typické, nikde jinde jsem to neviděla. Navíc tam opravdu často není vyřešená žádná infrastruktura, příjezdové cesty, fakt děs. Známí taky mají barák na podobném místě a po prvním roce koupili pozemek na okraji obce a staví nový dům.
Ten urbanistický mišmaš co popisuješ, to je přesné. Co si teď někdo postavil v mé "rodné" (já z tama nejsem, ale zbytek rodiny ano) vesnici-na místě kdysi krásného stavení se zápražím, přímo u kostela, z toho se mi chce brečet kdykoli jdu kolem.
Garfie Praha je celá obestavěná satelity stejného popisu, jen málo obcí mělo tak osvícené zastupitelstvo, že si nechali zpracovat územní plán a ten se podařilo dodržet. Hlavně v době kdy daně rezidentů šli do místního rozpočtu to holt bylo těžký.
Mutziputzi nevím, jak vypadají satelity u prahy, ale do toho bratislavského se jede asi přes 4 kruhové objezdy - jde o příjezdovou cesty k obřím logistickým centrům. celá ta krajina tam je k pláči, já bych po týdnu spáchala sebevraždu. všechno je rozbitý od kamionů, které tam proudí, výhledy do krajiny na obří sklady, které přibývají. a nejvíc k pláči je ta nejdokonalejší černozem, na které to všechno staví zcela bez skrupulí, beze studu a bez zábran.
Jiná Realita no, poznám z daných satelitov nejaké rodiny a myslím, že žijú celkom príjemne...
S týmto sa musím podeliť pretože
Ten hrozný miš maš, hnedá keramika v kúpelni č. 1, cena...
paktofonika myslím, že jste právě vyhrála hlavní cenu za nalezení nejstrašnějšího počinu zařízení bytu v dějinách ![]()
paktofonika zajímalo by mě, co je taková ta zlatá dekorativní brána v té jakožerokokové nebo jaké koupelně ![]()
Jiná Realita To vôbec netuším ale pozerám že hlavná kúpelna je oddelená od obývačky len závesom ![]()
vyhlašuji soutěž: kdo pozná, co je ta zlatá brána, má ode mně malé bezvýznamné plus ![]()
Jiná Realita To bude zaujímavé, je na tom jedna žiarovka a po celom obcode sú závity pre žiarovky :D

paktofonika ještě nikdy jsem nic takového neviděla ![]()
v tom bytě je to můj jasný favorit, překonává to dokonce i stolek s ulomenou tyčí pro slunečník na terase nebo tu oběšenou panenku i mouřeníny u zrcadla.
Sem asi divna, ale ten dům se mi libi moc...koukám jen na mobilu, je možný, ze jsem některý detaily prehlidla. I ty nízký okna v kuchyni se mi libej. Přijde mi, ze ten dům se dá dobre přizpůsobit aktuálnímu životnímu stylu obyvatel.
S týmto sa musím podeliť pretože
Ten hrozný miš maš, hnedá keramika v kúpelni č. 1, cena...
Já v tom vidim nadsázku, excentričnost, takovej Jeff Koons styl...nemyslim že je to úplně pozdní Monika Štiková![]()
Mutziputzi já v tom vidím, že tam žije člověk, který trpí tou poruchou, jak v tobě naráz žije víc lidí, a každý z nich tam má svůj kout ![]()
Ale tohle je krásný

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY