design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 30. června 2017 18:42
Reakce na :

Ja nekolik mesicu bydlela v byte s prosklenou stenou bez zavesu a bylo to priserne. Naprosto kazdy mi videl do obyvaku, v byte jsem se citila opravdu spatne, byt byl moderni a velmi svetly. Taktez nasi sousede nemeli zaclony ani zavesy. Soused v klidu chodil kolem oken zcela nahy, jine jsem zase videla kazdy vecer lezet v posteli. Vypada to opravdu nadherne na fotkach, ale bydlet v tom je silene. Teda aspon pro me, nekdo ma mozna trochu jinou komfortni zonu :D

To mě fascinovalo právě v tom Holandsku - většinou obývák i kuchyně v přízemí, a ty lidi tam žili úplně bezstarostně, vařili, koukali na televizi... váleli se na gauči... jako by kolem nechodilo stopadesát lidí za minutu. 

Ve Švédsku nemaj tolik oken hned u chodníku v úrovni očí chodců, buď je to barák trochu oddělenej zahrádkou, nebo činžáky na ulici mají spíš zvýšený přízemí, ale občas se něco taky zahlídnout dá. Tam to ale trochu vylepšujou těma věčnejma lampičkama přímo v oknech (a to teda ve všech), takže když ty večer svítěj, za tím světlem už toho není moc vidět. 

Ale Holanďani jsou fakt pohodáři, a to ve všech směrech  Já bych to asi nedala, taky nemám záclony, ale to by si musel někdo vzít velký štafle nebo ve vzdáleným protějším baráku dalekohled... tak jsem celkem v klidu.

Offline Andromeda70
53 příspěvků moje polička 01. července 2017 13:23
Reakce na barbucha:

Ta skleněná stěna u pisoárů je průhledná jen zevnitř 

Přiznávám, že netuším, nebyla jsem se zvenku podívat, ale mohl by to být zajímavý pohled .

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 11. července 2017 10:02

Chci okamžitě tenhle dům!!! A ani by nemusel bejt na Letný!

k nám na dvoreček se nevejde

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 11. července 2017 10:06
Reakce na Potrefenáhusa:

Krásný, trošku by mi vadilo, že mi tam čumí sousedé z činžáků, ale nápad a provedení jsou výborný!

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 11. července 2017 11:20
Reakce na Potrefenáhusa:

Už som ho raz pozerala. A vadilo bymi to, že z vyšších poschodí to majú ako na dlani. Tak to by som nedala. Ale dom pekný, o tom žiadna.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 11. července 2017 13:21
Reakce na Potrefenáhusa:

To je super. Muselo to byt hrozne narocne projednat povoleni. Treba u nas je jeden velky vnitroblok, podily na nem ma cca 60 lidi. Nedomluvite se na nicem. Ze by mi tam nekdo koukal by mi nevadilo, vubec tyhle veci nevnimam. Znami maji dum v malem meste, naproti panelak, podle me to vyjde nastejno. 

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 11. července 2017 14:11
Reakce na Lamicka:

jj, taky myslím, že nejhorší bylo to vyjednat. My máme půlku bytu taky do vnitrobloku a jednu dobu se uvažovalo, že by se zrušily zdi mezi dvorama a taky to neprošlo. 

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 11. července 2017 22:10
Reakce na Potrefenáhusa:

jj, taky myslím, že nejhorší bylo to vyjednat. My máme půlku bytu taky do vnitrobloku a jednu dobu se uvažovalo, že by se zrušily zdi mezi dvorama a taky to neprošlo. 

To je hrozná škoda. Ty parkově upravený vnitrobloky jsou krásný.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. července 2017 13:42
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. července 2017 13:43

nemáte někdo tip, kde koupit pohodlný ušák? nebo lenošku. ne moc drahý, je předpoklad, že ho může třeba okousat pes  někde i v brně.

v běžných řetězcích jsme už byli a nějak nikde nic.

měl by se hodit k tomuhle gauči. 

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 17. července 2017 13:52
Reakce na Jiná Realita:

mně se líbí v Ikee takovej ten jejich retroušák, maj šedej a žlutej (a béžovej a bleděmodrej) a mně se v tom i dobře sedí.

a ještě se mi tam líbilo jedno a i se v něm dobře sedělo, ale teď si nejsem jistá, jestli to bylo tohle

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. července 2017 13:59
Reakce na Potrefenáhusa:

ten se mi docela líbil taky, ale znervózňuje mě na něm, jak jsou ty uši nebo ta ucha :) úzké/á. na fotce to tak nevynikne, v reálu mě to poměrně rušilo, asi jsem zhýčkaná  jinak by se hodil, i ta barva by ke žlutému gauči šla.

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 17. července 2017 14:06
Reakce na Jiná Realita:

taky jsem si říkala, že by na něm Godzillku tlačilo bříško :-D

oni mají k němu ještě sedačku, jako ta se mi až tak nelíbí, ale sedí se v tom velmi dobře, asi jak to má taky ty vysoký záda

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 17. července 2017 14:08
Reakce na Potrefenáhusa:

Strandmon sa mi veľmi páči. Ja by som chcela tú trojpohovku. 

Offline Vilemina
2364 příspěvků moje polička 17. července 2017 14:09
Reakce na Jiná Realita:

Retroušák mám v týhle barvě a je děsně pohodlnej, tedy i s podnožkou, dobře se v něm čte

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 17. července 2017 14:10
Reakce na paktofonika:

sedí se v tom fakt dobře.

Offline Vilemina
2364 příspěvků moje polička 17. července 2017 14:10

P.S. a kočky tam leží i dvě najednou (na opěradle). Pes si křeslo zabírá na dobu, kdy jsem v práci

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 17. července 2017 14:12
Reakce na Potrefenáhusa:

To áno. Mne veľmi vyhovuje, že si opriem aj hlavu. Gauč čo mám teraz by som najradšej rituálne spálila. No ale vtedy som potrebovala čo najlacnejšie riešenie. Myslím, že s trojpohovkou a jedným kreslom by sme si doma vystačili. Amy bude mať samozrejme zákaz :D

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. července 2017 14:18

druhá varianta gauče byla tahle. ale prostě by zabíral moc místa. pohodlný byl nesmírně.

u nás ale na gauči fakt sedí málokdy někdo, jen když přijede návštěva. já se na tv koukám, jen když jezdím na elipticalu. takže gauč jsem vybrala spíš podle designu (ale je poměrně pohodlný), ale křeslo musí být fakt pohodlné :)

začínáte mě s tím ikeovým nalamovat. líbí se mi i v bleděmodré, i ta by k té žluté šla, ale šedá bude jistě praktičtější.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 17. července 2017 18:00
Reakce na Potrefenáhusa:

Jo to druhý, na to mám spadeno teď..to první má matka (díky mě) a taky dobrý, je k tomu nezbytná ta podnožka pro pohodlí