design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Lilly_Ku
4573 příspěvků moje polička 27. července 2017 12:41
Reakce na Krehutka:

no tak nejak :D

mam predstavu decentni pocet kousku z ikea nakombinovany s nejakyma starsima vecma, ke ktere se blizim po znacne klikate trajektorii.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 27. července 2017 12:52
Reakce na Allania:

Jak vlastně vypadaly ty stěny v 70.? Pamatuji si, co jsme měli doma (80.) a to bych teda v bytě nesnesla. Možná v nějakém hodně výrazném materiálovém a barevném redizajnu... hmm, no, asi ani tak ne.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 27. července 2017 12:55
Reakce na Lilly_Ku:

No u mě začínají převažovat už ty starší kousky a ani tohle není úplně cesta. Říkám si, že by to možná zachránilo pár futuristických solitérů.

Offline Lilly_Ku
4573 příspěvků moje polička 27. července 2017 13:04
Reakce na Krehutka:

chce to fakt dobre nakombinovat.

mam doma vrchni dil stare komody, ktery jsem ukoristila od sousedky, a vypada fakt super. pak se ke me dostal i spodni dil, ale hned po zkompletovani bylo jasny, ze tohle nee - obyvak razem vypadal jak pokojik stare panny. ta hranice je fakt tenka a jeste ji ma kazdej jinde. taky zalezi na konkretnim bytu - bydlim v dome se staryma drevenyma oknama a starsi drevenou podlahou, takze snese starych veci min nez novostaba, ve ktery jsem bydlela predtim. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 27. července 2017 13:10
Reakce na Lilly_Ku:

No já právě bydlím v starém bytě se starou podlahou a starými vysokými dveřmi a najít ten balanc mezi chic a muzeem je fakt oříšek.

Offline Allania
172 příspěvků moje polička 27. července 2017 13:28

No asi jsem fakt marná. Mám tuto stěnu a zkrátka se jí nechci moc vzdát. Je to cca týden po nastěhování. Pokud tedy nevadí, že sem narvu ty moje staré krámy.

Offline Allania
172 příspěvků moje polička 27. července 2017 13:33

Jako uměla bych si vybrat nový nábytek a tam by tedy žádná obývací stěna nefigurovala, ale tahle má celkem výhodu, že se dá různě seskládat a není nikde navrtaná do zdí, pouze zapřená o strop a podlahu. Zařídili jsme to z toho, co se kde válelo po půdách a nikdo to už nechtěl. Nejlepší to má za sebou, ale když pak vidím ty interiéry na pinterestu s prvky retro, tak jen čumím. Akorát já na to nemám cit.

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 27. července 2017 13:37

mně přijdou dneska stěny úplně zbytečný, já bych ani nevěděla, co tam dát, zrovna tenhle typ nábytku už mi přijde nějak přežitej.

jinak my máme všechno buď ikea nebo vrakoviště, já vlastně ani nevím, pro co bych kam jela, na designový kousky nemáme a takový ty asca, sconta jsou zoufalosti úplně největší. V tý Ikee to jde aspoň pořídit, aby to nějak vypadalo. Mým ideálem by bylo mít nábytku co nejmíň, což je ale naprostá utopie, jelikož dva hromadiči, navrch se na nás ty krámy snad samy lepěj, v současnosti třeba máme ve sklepě a dalších odkladištích asi 4 skříně z 19. století k renovaci, všechny získaný zadarmo, a podobně.

jo a ve velký posteli je člověku fakt smutno, to já kdyžtak chodím do tý menší do pokoje pro hosty a nezavírám za sebou dveře

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 27. července 2017 13:38
Reakce na Allania:

třeba to, co jste sem dala, mi přijde super a je to podle mě přesně ta snesitelná varianta

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 27. července 2017 13:39
Reakce na Lilly_Ku:

haha a to já mám právě dojem, že ten náš starej byt toho snese fakt hodně, kredence mám dvě v jedný místnosti :-D

Offline Lilly_Ku
4573 příspěvků moje polička 27. července 2017 13:46
Reakce na Allania:

to se mi libi, steny se nevzdavej.

edit: tyjo podle toho, cos psala, jsem si myslela, ze to bude nejaka desna oskliva krava :)) ale tahle stena je fakt moc pekna, te bych se teda nevzdavala, zvlast, kdyz jinak ten pokoj nemas precpanej dalsima vecma.

Offline Lilly_Ku
4573 příspěvků moje polička 27. července 2017 13:49
Reakce na Allania:

jinak pro zajimavost treba stilraum berlin :D

http://stores.ebay.de/stilraumberlin

Offline Lilly_Ku
4573 příspěvků moje polička 27. července 2017 13:51
Reakce na Potrefenáhusa:

no tak asi zalezi i na tom, kdy ten starej byt byl naposledy rekonstruovanej. ten kde bydlim tak pred dvaceti rokama, takze ma jakoze ten shabby chic sarm, ale proste uz moc dalsich starych veci nesnese :)

Offline Lilly_Ku
4573 příspěvků moje polička 27. července 2017 13:54
Reakce na Potrefenáhusa:

"ikea nebo vrakoviste" 

ten vyraz prebiram do repertoaru (no vlastne ehm onehda jsem z ulice pritahla vyhozenou skrin na boty, nalakovana vypada fajn).

Offline Allania
172 příspěvků moje polička 27. července 2017 14:02
Reakce na Lilly_Ku:

To nééé, mám přísný zákaz domu už cokoliv přitáhnout. Naposledy to byly jídelní židle, ale tak úplně za ně zase nemůžu, ty chtěl manžel. Mě se líbí trochu víc ty plastové skořepiny, co teď frčí. Akorát je má skoro každý.

S tou stěnou to bude ještě zajímavý, protože jsem zmrvila ty spodní skříňky a ani obroušení nepomohlo, takže je musím natřít barvou. No a při té příležitosti jsem někde zmerčila kožené úchytky. O víkendu se asi pustím do prasení a buď ji zničím úplně a aspoň bude čím topit na chalupě nebo to nebude taková hrůza.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 27. července 2017 14:48
Reakce na Potrefenáhusa:

Mne se hrozne moc libi danske znacky Hay a Boconcept. V Bo mam vyhlidnutou sedacku. Hay ma skvele (nejen) zidle. A dnes mam fakt radost obrovskou, dovezli mi a namontovali knihovnu na miru - jen masivni dlouhe police na stene. Z ceny me skoro omyvali, ale stoji to za to  a taky mi na sede satni skrini dodelali uchytky/ poutka z teleci kuze. Krasne to ladi s tou sedou, i s dubovou podlahou, odmena za me snazeni je tady. 

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 27. července 2017 14:55
Reakce na jinx:

ukázat! Zní to fantasticky.

Offline Allania
172 příspěvků moje polička 27. července 2017 14:59
Reakce na jinx:

U Vás by se mi líbilo, tyhle barevné kombinace jsou skvělé. Až jednou přijde čas na koupelnu, mám v plánu jen bílé a šedé velkoformátové obklady a masivní dubovou fošnu pod umyvadlo. Fošna už se suší na půdě nějakých pět let a nedávno jsem viděla kulaté zrcadlo zavěšené na kůži, tak si udělám radost a zatím bude holt uložené. V poslední době nenakupuju vůbec oblečení, ale věci do bytu. Manžel mi chtěl minule udělat radost a koupit mi šaty a já si místo toho vybrala povlečení a dubové police.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 27. července 2017 14:59
Reakce na Potrefenáhusa:

Ja ti pak poslu foto, knihovna bude super, az v ni budou knihy a dekorace. Momentalne je pred ni vylozena pracka se susickou, varna deska a lednice, ktere prijdou na radu zitra a skrin je porad z vetsiny pokryta ochrannym obalem. Ale jak to bude ready, poslu  

jo a k tem spotrebicum, musim pochvalit dovoz datart a alza, vcas, ochotni, zavolaji predem, super. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 27. července 2017 15:02
Reakce na Allania:

Jeee, tak to by se ti ma koupelna libila. Je betonova (betonepox od Nemce), jemna retro dlazba, umyvadlo na stolku z masivu a nad nim kulate zavesne zrcadlo akorat strap mirror prave od Hay, to na kuzi, co se mi libi, to stoji pres dvacku a to jsem si zakazala