continuity vidím to stejně, kožešiny ze sobů u Evenků a podobných národů mi přijdou jako normální, protože jsou tam pro život nutné a myslím, že oni se ke zvířatům chovají lépe, než ty farmy - ta zvířata je prostě živí.
Ale pro odlehčení napíšu historku s kožichem a mou dcerou. Moje maminka byla silnější postavy a měla kožich. Umělou kožešinu, tmavě hnědý kožišek, rovný, "chlupy" byly tak centimetr vysoké. Že jí neslušel byla jedna věc, ale ona ho v zimě nosila ráda, byl dlouhý a nebyla jí v něm zima. A jednou tam u ní byla moje dcera, tedy její vnučka, na pár dní, v zimě, na návštěvě. Mamka už byla tehdy v důchodu a ráda si malou k sobě vždy na pár dní vzala (bydlela tehdy v jiném městě). Jednou mi pak vyprávěly, jak šly nakupovat a babička na namrzlém chodníku upadla. A jak už byla starší, tak jí trvalo, než se vyhrabala na nohy a celou tu dobu jí malá (tehdy jí bylo asi pět let) rvala na hlavu čepici. Mamka to vzala tak, že se malá bála, aby nenachladla, ale dcera mi po létech řekla, že se tehdy strašně bála, že si někdo bude myslet, že babička je medvěd (to ten kožich) a že jí rvala tu čepici na hlavu, aby se dalo poznat, že to není medvěd a že jí nechce nic udělat. Mamka se to naštěstí nikdy nedozvěděla, dcera mi to prozradila, až když už mamka nebyla. Přišlo mi to hrozně směšný, ale dcera líčila, že tehdy z toho fakt měla paniku, protože babička v tom kožichu jako ten medvěd prostě vypadala :D.