eless skoro bych rekla ze se ditko nudi:-)
Vše o těhotenství a dětech
žluťásek A přijde čas (a uteče to strašně rychle) a budete se zlobit, že spí do oběda ![]()
. U nás o víkendu před polednem už nevstává ani jedno dítě.
viktorka_od splavu nenudi sa. je akcny po mne. mne mama vzdy hovorievala sak pockaj az budes mat deti co budu po tebe.... no a dockala som sa![]()
eless
šak právě. se naučí za chvíli zabavit se sám. na chvíli (minutu-dvě-tři.. víc teda nelze prvních pár let čekat) ale je dobrý mu k tomu udělat podmínky, abys ho nemusela furt hlídat a honit a sundávat ze záclony
viktorka_od splavu snazim sa. momentalne ide iba o elektroniku a stromcek v obyvacke. zvysok je ok. take 2-3 minutky vydrzi aj on. ale musi mat prehlad kde som. zabudnem zatvoritt dvere do kuchye a uz na seba prevrhne stolicku. do minuty![]()
Pomoc. Dnes jsem měla jen malý kousíček k tomu, abych děcko naložila a odvezla do baby boxu. Akorát jsem si nebyla jista, jestli by se mi tam tu tříletou podařilo narvat. Tak jsem od toho upustila.
No. Moje dcera mě poslední cca měsíc přivádí každý večer k šílenství. Přes den je zlatá, v pohodě se s ní na všem domluvím, ale ty večery!! Nechce do koupelny, nechce z koupelny, nechce do pyžamka, chce jiné pyžamko, chce napít, nechce napít, chce ovečku do postýlky, nechce ovečku do postýlky.. a u všeho vříská jako by ji na nože brali. Zkouším to po dobrém, po zlém, ale nic nefunguje. Dnes to teda bylo extra výživné, měla asi hodinový hysterák, lítala vztekle nahatá po celém domě a ječela tak, že jsem čekala, že každou chvíli přijede sociálka (což by teda vyřešilo mé dilema s baby boxem..
). Končí to většinou tak, že se vyčerpá, přijde si za mnou lehnout do postele a začne mě pusinkovat a říkat, že jsem její nevětší kamarádka. Ale ta hodinka před tím je fakt výživná. Měl by někdo nějaké tipy, jak zvládnout ty hysteráky a nepřijít u toho o zbytky rozumu?
eless no jedna věc že dítě je poměrně odolný. převrhnout na sebe židli (jestli dobře rozumím) je v pohodě, to mu neublíží. skutečně nebezpečné nebo cenné věci prostě přemístit. jinak se a) z toho zblázníš b)dítě bude hrozně zpruzelý že pořád něco nesmí
bram zkoušela jsi s večerními rituály začít dřív, třeba o půl hodiny? Z více stran už jsme slyšela, že děti takhle vyvádí, když jsou přetažené a pak už s nimi není řeč. Vidím to i u syna, když ho nechám déle hrát, že je spokojený. Koupání ještě v pohodě, pak ale začne šílenství. Nelze ho obléknout, dát plenku, kapky, u uspávání sebou pořád hází, vylézá, ječí. Raději koupu dřív, pak go nechám ještě klidně v pyzamku chvíli hrát, ale jak začne jevit známky únavy, jdeme okamžitě do postele. (Ale má tedy jen deset měsíců, takže možná je to rada nanic)
bram už je unavená. dítě paradoxně když je unavený/necítí se dobře začne být hyperaktivní. zkusila bych s uspávacími rituály začít dřív, a ve chvíli kdy začne chytat nerva to zkusit nějak přerušit ne silou, ale spíš pochopením, uklidněním, pomazlením, do postýlky odnést, pomazlit, konejšit..
žluťásek jee, vida, jsme se shodly:-)
Ale má tedy jen deset měsíců, takže možná je to rada nanic)
tvá rada platí minimálně pro celý předškolní věk a víceméně.. asi nafurt
bram Jenom večer? Se máš. A už ti taky řekla "nechcu co chceš!"? U DSD to začalo v necelém roce a půl a plynule přešlo do puberty. Bohužel nepřeháním. S večerní únavou to vždycky nabralo grády. Blbé je, že večer je unavené nejen dítě, ale i matka. Opravdu při těch záchvatech byla mimo sebe, nefungovalo nic (pokusy o konejšivé obětí to jen eskalovaly) a pak si z nich nic nepamatovala.
viktorka_od splavu žluťásek to mě napadlo jako první. Ale moc to nefunguje. Spíš mi připadá, jako by mě večer měla po celém dni plné zuby. Protože když jde do koupelny s tatínkem, nejsou ty vzdory v takové míře. Zkoušela jsem i verzi: pojď se umýt a pak si ještě můžeš chvíli hrát, ale to se taky moc nechytlo. Prostě jakýkoliv náznak večerních rituálů vyvolává hysterii. No. Ale zkusím ji prostě dávat spát dřív. Ono to jednou určitě přejde ;) A děkuju. Čím víc nad tím teď přemýšlím, asi to fakt bude tou únavou a přetažením.
bram unavou a pretazenim u obou. klidne i ta “ponorka” coz logicky s tatinkem neni. jestli pro ni vecerni ritualy predstavuji hrozbu “jit spat” tim spis. mozna to rozvolnit. ono se to usadi
bram taky se snažím část večerních rituálů převést na tatínka, když to jde. Po celém dni už máme oba slušnou ponorku, táta je vzácnější, dělá větší blbiny, víc vydrží.
Když jsem dělala au-pair, i u takhle malých dětí docela pomohlo při takovém večerním záchvatu hyperaktivity zeptat se klidným hlasem, co by si přály ony. Jestli by pomohlo, když je třeba obleču jako miminko v leže, nebo jestli se chce chvíli přitulit a pohladit vlásky, jestli chce odnest do pokoje v náruči, zazpívat si písničku...
Párkrát jsem zkusila přistoupit i na jejich hru a začít s nimi skákat, vejskat nebo ječet taky. Byly v takovém šoku, že samy zapomněly vyvádět a začaly se smát. To je ovšem rada tak pro ty au-pair, na podobné blbiny jako matka už večer nemám šťávu ![]()
viktorka_od splavu ten uz je tak otlceny a furt ho to neodradi ist opat k veci ktora mu ublizila. tu elektroniku a stromcek nebranim kvoli nemu ale sebe! ha! matka roka... a materialistka! ja ho zakazmi az tak neprudim. ma 2 miesta kam nesmie a to sa proste musi naucit. inak tie stolicky su fakt masivne a tazke. ale prezil to. beztak sa to urcite niekedy zopakuje a nie raz. s urazmi som uz davno zmierena. nie je dna co by nepadol na drzku alebo gebulu. to uz by sa zdalo ze by si na to mohol konecne zvyknut ![]()
bram Přeji, aby měly pravdu ostatní, ale u nás tedy odmítání večerních procedur a ulehnutí s únavou nesouvisí. Taky jsem zkoušeli, aby šla dcera spát dříve. Tím jsme docíli jen toho, že ležela dlouho v posteli a nemohla usnout. Dcera má od dvou let stále stejný rituál - po večeři hygiena, odchod do postele, čtení, spánek. A vždy po večeři nastane bojkot. Odmítá jít do koupelny. Už vyzkoušela slovní protest, v nepozorovaný okamžik odejít někam úplně jinam, nebo naopak do koupelny jít, zavřít se, ale místo hygieny si tam hrát, nebo si vymýšlet, že má ještě hlad a mnoho dalších fint, jak jen nejít do koupelny a pak spát. S věkem je čím dál rafinovanější nebo naopak někdy i vzteklejší. Nyní je jí 8 let a stále večer co večer bojujeme. A fakt už někdy nám dochází trpělivost. Už jsme s mužem pojali i podezření, že musí mít nějakou psychickou poruchu, páč to fakt není možný, jak dokáže být v jedné věci neuvěřitelně vytrvalá. Přitom spí dobře a ráda. Od těch ccca 2 let doteď dá bez problému 12 hodin v kuse.
Bez problému jde spát jen v případě, že jdeme do postele všichni zároveň.
notna tak lebo keď nejdete, tak to znamená, že máte lešiu zábavu! A bez nej! By ťa to nenaštvalo?
slniecko
Vystihlas to přesně!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články