Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline notna
9430 příspěvků moje polička 05. ledna 2018 00:20

bram Vyzkoušeli jsme tedy i variantu, že ji dáváme spát brzy. To taky nebylo řešení, protože i o půlnoci jsme stále měli milé, veselé a velmi čilé dítě.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 05. ledna 2018 07:04

notna no tak u vás jde o variantu, že jí se zbavujete a sami si budete ještě užívat to bych se taky nedala lehce nahnat do postele

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. ledna 2018 11:51

Prosím, kde kupujete dětem ponožky s těma puntíkama/hvězdičkama z gumy? Mám z Lidlu a poděděné neznámého výrobce a potřebuju další a zjistila jsem, že nevím, na eshopech to nějak nezvládám a v obchoďáku potřebuju jít rychle na jistotu...

Offline Pinot Noir
29865 příspěvků moje polička 05. ledna 2018 12:18

dynda V Tescu, v C&A, to mají všude ;)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. ledna 2018 12:31

Pinot Noir 

Díky, C&A mám při ruce, když jsem koukala v hm, nenašla jsem, ale často pro oči nevidím, jak spěchám... Nebo mi přijde, že jednotlivé obchody mají různý sortiment, že prostě tam nenajdu všechno. Já jsem si říkala, jestli třeba nebudu muset do Bambule nebo tak něco, v těch dětských obchodech se nevyznám vůbec, ale fakt vůbec, troufám si tvrdit, že zodpovědně umím nakoupit jen věci s krtkem 

Offline Pinot Noir
29865 příspěvků moje polička 05. ledna 2018 12:56

dynda Nedávno jsem je taky sháněla, nikde nebyly. Pak konečně v C&A, ale dost teplé, tlustší, než jsem chtěla. Ale vzala jsem je. Od té doby je vidím všude 

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 05. ledna 2018 13:14

dynda hm má skvělé, jediné nepadaci. V sadě po třech, jednobarevné, mají kolem kotníku trochu zúžený střih a jsou vysoké skoro jako podkolenky, určené k zahnutí. Pak fakt nespadnou a to mám extrémně živého raracha, který kope nohama skoro nonstop.

jsou to tyhle: http://www2.hm.com/cs_cz/productpage.0333323038.html

Jinak hledej pod názvem protiskluzové ponožky :)

Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 05. ledna 2018 13:38

Sweet Potato DSD je nějaká interní zkratka pro dceru? Už jsem nad tím přemýšlela v jiném vlákně...  

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 05. ledna 2018 18:03

Lamicka doufam, ze muzu za bramburku odpovedet, ze je to Draha Starsi Dcera :)

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 05. ledna 2018 18:14

bram To nasi delaji taky, jediny, co pomaha, je ozrat se. Jenze to nejde denne, zejo...

Jinak to konci nejakym mym zachvatem, kdy jecim, at si najdou novou mamu. A voni dojdou a breci, ze chteji me. Traumicko mozna chytnou, uvidime.

Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 05. ledna 2018 18:20

Luna 

Myslim, ze bychom si rozumnely 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 05. ledna 2018 18:28

Luna Takové záchvaty mám taky. Ještě ke všemu s tím, že jedno dítě děs a jedno poslechne na slovo a řvát se na něj ani nemůže, protože to by končilo jeho záchvatem. Přijde mi strašný, že ten jeden bez zvýšeného hlasu a 20 opakování neudělá nic, takže tam mám záchvat často. Mladší naopak okamžitě vyskočí a udělá, co je třeba. Potom má ten starší neoprávněný pocit, že na něj jen řvu a na mladšího ne.  

Trošku se to zlepšilo tím, že už skoro přes den není doma. Kvůli škole už nechci nic, jen aby prošel, ale třeba každodenní boj s úklidem jídla, sprchou a čištěním zubu se bez mého záchvatu neobejde. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 05. ledna 2018 19:23

Možná trochu odvážný návrh, ale nepomohlo by ten večení rituál prostě zrušit? Osoba mně blízká takovouhle volnou výchovu praktikuje a zdá se, že to funguje. Když dítě hysterčí, že se nechce koupat, tak se prostě koupat nejde, půjde třeba ráno. Samozřejmě pokud není zrovna pos...., nebo nejde brzy ráno do školky - je to teda rada, která jde praktikovat jen na ty menší děti. I spát chodí tak nějak nepravidelně, jednou v osm, jednou v jedenáct. Ušetří si díky tomu dost nervů, ale chce to samozřejmě trochu nadhled a asi to není univerzální rada pro každého.

Já jsem posedlá kontrolou, mě by to možná zabilo  ale oni jsou fakt vyladění. 

Offline brrr
12337 příspěvků moje polička 05. ledna 2018 19:31

MP Meri Tenhle ty výchovy by mne zabil (děti by byly zabité mnou). Kdyby chodili spát, kdy chtějí, no potěš koště.

Online Gatita
8620 příspěvků moje polička 05. ledna 2018 19:41

MP Meri to fakt neni rada pro kazdeho.ale beru,ze pro nekoho je mensi zlo nebazirovat na tom,ze se neco mzsi delat ausgerechnet ted.sama bych si prala byt trochu bohemstejsi,ale nemam na to.proste potrebuji,aby ten den slapal trochu podle meho,abych stihla,co musim. Jinak bych musrla rezignovat na hodne pro me dulezitych veci.vecerka je naprosty zaklad,stejne jako hygiena, nejake minimum jidla a pak taky to,aby se stremhlav nevrhal pod auta.vic nehrotim.i tak mam pocit,ze jsem drsna a sklizim od ditete mnoho minusovych bodu

Offline viktorka_od splavu
49312 příspěvků moje polička 05. ledna 2018 19:43

MP Meri ono to hodně záleží i na povaze dítěte. některé (spíš myslím že většina) fakt preferuje ten režim. a pokud má dítko potřebu spánku 12h denně, tak i u předškolkového by nebylo asi dobrý kdyby chodilo spát v 11:-) btw mít dítě které spí 12 hodin, tak bych teda večerní řev snášela mnohem líp. u nás byly vzpury vždycky ale ještě k tomu noční buzení a brzké ranní vstávání

Offline viktorka_od splavu
49312 příspěvků moje polička 05. ledna 2018 19:47

brrr MP Meri  no naše děti už pár let víceméně chodí spát kdy chtějí. jenomže už to nejsou děti. tzn nevyžadují u toho žádnou asistenci. tudíž já si večer zorganizuju jak chci. například já už jsem v 11 v posteli a někdy i v limbu, protože potřebuju spát. pokud dítě potřebuje abych se mu hodinu plně věnovala - koupání, čištění zubů, oblékání, čtení pohádky... pak si teda chci/musím vybrat která hodina to bude.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 05. ledna 2018 19:53

Já mám taky raději režim, ředstava takové anarchie mi kroutí nehty i na nohou. Ale když to tak u nich vidím (mám to poměrně z první ruky), tak si říkám, že na tom prostě něco je. Vlastně bych to chtěla umět taky, pokud bych měla někdy děti ... tak trochu neřešit. Jinak předmětnému dítěti je 2,5, přijde mi celkem "standardní" - jakože občas hodné, občas vzteklé, nic výjimečného, a matka chodí už skoro dva roky (nepravidelně) do práce. Jak to zvládají nevím, ale podle jejích slov i podle toho, co vidím, to funguje. Možná jen souhra šťastných okolností.

Offline brrr
12337 příspěvků moje polička 05. ledna 2018 20:13

viktorka_od splavu Já předpokládám, že až dětičky ještě trochu odrostou, tak si už budou večerní program řídit samy

Offline brrr
12337 příspěvků moje polička 05. ledna 2018 20:14

MP Meri Zajímalo by mě, jak by to dělali, kdyby těch dětí měli víc a každé by chtělo jít spát jindy.