Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29865 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 14:53

brrr Taky máme všechny, zatím je nejoblíbenější Noc, protože je tam plno netopýrů, ti ho velmi zaujali 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 15:10

Pinot Noir ty jsou fakt výborné, pořád v nich nacházíme něco nového. Máme je rok a pořád se neomrzely.

Online brrr
12338 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 15:41

Pinot Noir Když vyšla Noc, tak už byly obludy docela velké, u nás takový úspěch neměla. Ale u ostatních je vidět, že mají své odžité. Mladší si v nich četl tak do 4,5, převážně teda, když seděl na nočníku/wc.

Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 17:26
Reakce na Pinot Noir:

Kdyby to někoho zajímalo, tak dávám tip na výborné knížky, obrázkové příběhy od Susanne Rotraut Bernerové. Jsou skvělé, poslední asi tři měsíce pořád "čteme" 

https://m.kosmas.cz/hledani?query=Bernerová+Rotraut+Susanne&autocomplete=1

​Koupila jsem je pro vnučku na zdejší doporučení, dostává je postupně podle aktuálního ročniho období. Je stejně stará jako Váš malý, ale vydrží u toho zatím jen chvilinku - jste napřed. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 20:28

Pinot Noir To vypadá dobře. Neteř má za měsíc rok, tak alespoň mám nápad na dárek. 

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 21:06

žluťásek Nedavno tu @Pinot Noir spominala, ako citala, kolko ma zjest rocne dieta. Mojim bolavym miestom je maleho spanok. Skoro vzdy rozkliknem debatu o spanku na modrom koniku. A moze ma uchytit, ked si precitam, ze moje dieta ma spat 11 hodin v noci, lebo to povedal autor knihy Kazde dieta moze dobre spat. Tu som si mimochodom kupila, aby som nasla zazracny recept na spanie svojho syna. Teraz uz vacsinou prespi noc, v zmysle ze nepyta mlieko. Ale bezne v noci place aj niekolkokrat. A ked sa zobudi na mlieko, to vypije za 5 minut a potom je hodinu az dve hore. Ale teda je to uz fakt lepsie. Len som uz naozaj unavena z nevyspatia. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 21:35

letfenixa  jedno moje dítě spalo sotva 8 hodin...v roce až třech za celý den. Dneska tak 5.  Druhé v 11 letech spí asi 12-13. Do tabulek nesedí ani jedno. 

Online viktorka_od splavu
49312 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 21:41

letfenixa moje děti nikdy nespaly dýl než 10 hodin, to "spavé" tak 20-6:00 (ideál), nespavé tak 23-04 mezitím tak 2-3x vzhůru, během dne pak 20-30 minut několikrát za den. dneska spí i do oběda, ale to taky jde spát kolem druhé třetí ráno

Offline Gatita
8620 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 22:06

letfenixa a kolik mu je let?taky rok?v roce syn spal v noci cca od 8.30-6.00 (kdyz byla dobra noc,ale nekdy se 1×noc  budil),pres den max hodinu po obede. Paradoxne se nam to s vekem horsi,ted mu je pres dva roky a vyspime se tak jednou za tyden... Vecer usina bez problemu,ale bud se v noci budi a leze nam do postele (kam si prestehuje milion auticek a rachoti s nima,pripadne ma nejaky zachvat place z nocni mury  a chce se jit podivat dolu do prizemi,no blazinec),nebo sice spi,ale jen do 5:00.po obede spi prumerne hodinu (nekdy neusne vubec,nekdy spi az dve hodiny).ja jsem uz taky unavena,setrim sily na spatnych mistech (nesportuju,neudrzuji se v obraze v oboru...).

Asi pred mesicem jsme zazili tyden,kdy se spalo celou noc az do PUL OSME!

Prekvapilo me,jak jsem se citila zdrave a inteligentne:) Ale nevydrzelo to,uz se zase sotva plouzim.

Offline continuity
43041 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 22:12

Gatita mne starsi dcera uplne prestala spat behem dne asi ve dvou a pul letech. par krat mi ze skolky vitezne hlasili, ze jim usla a to pak byl doma vecirek asi do jedenacti. nakonec to bylo celkem prakticke kvuli vyletem a tak. zato mladsi by potrebovala odpoledni spanek jeste ve skole, rekla bych.

ted mi jeste nespi ani jedna, porad tam mlati dvere. uz jsou tam pres hodinu 

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 22:20

Gatita Rok a pol. A spi pri mne v posteli. Uz som to nocne vstavanie k postielke nezvladala. Takto ho velakrat utisim bez toho, aby sa plne prebral. Trochu sa tie nocne place zlepsili, ked sa naucil 'mama', ze namiesto plakania si ma privola. Muz robi tyzdnovky, kebyze nemam rodicov, milujucich prveho a zatial jedineho vnucika, nablizku, tak som v este horsom stave. Necvicenie ma zly dopad na moje telo aj mysel. A ja sa v noci budim na kazde suchnutie. Ked je muz doma a sme natlaceni vsetci spolu v posteli, spim lepsie.

Offline Gatita
8620 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 22:22

continuity s absenci denniho spanku jsem smirena,to jednou prijit musi.a presne jak pises,aspon odpadne tezka kombinatorika s tim, jak zajistit spanek pres den,nebo aby neprisel v nevhodnou chvili - napr.v aute 10 minut pred navstevou zubare,to je pak teprv pacient ve spravnem rozpolozeni:)

Ale v noci je to blby.mate me,ze jako miminko spal v noci slusne (me kamaradky kojily milionkrat za noc kolikrat jeste v roce),zato ted je to dost na pytel.ja doufam,ze se to zlepsi.za chvili me nejspis ceka plne pracovni nasazeni a nemuzu byt troska.

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 22:29

letfenixa Tú Knihu som čítala a najradšej by som ju rozhrýzla, spálila a autora natrela smolou a vyváľala v perí

Offline continuity
43041 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 22:30

Gatita mne deti lezli do postele jeste prednedavnom, starsi uz chodila do skoly a porad v noci chodila (a to s prehledem dala tyden skolku prirode neno tabor), ale pak to preslo docela rychle. ja bych akorat zatrhla vsechny hracky. spatny sen? muzes se prjit pritulit, ale zadne hrani, vychazky, kontroly ani jine vyvadeni se v noci tolerovat nebude.

pokud rano brzo vstava a je jinak v pohode, tak asi vyhledove nezbyde nic jineho nez jej naucit se rano obejit bez rodicu. (jde je to naucit prekvapive brzo). ja mam teda dve sovy a hlavne ty rana jsou taky obcas na palici, hlavne ted v zime.

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 22:32

slniecko Ja som napr vobec nepochopila, ako ulozenim dietata do postielky sa da predlzit cas jeho spania ??? U nas by to predlzilo len cas placu.

Offline Gatita
8620 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 22:32

letfenixa soucitim.ale neporadim. Je fakt,ze rok a pul je narocny vek, uci se novym pohybum,reci a dalsim dovednostem,tak to v tom mozku jiskri a zkratuje:) u nas to bylo nejvzteklejsi obdobi.ted uz se domluvime a je klid (nekdy). 

My jsme pak kolem druheho roku meli jeste nocni desy,to bylo strasne,hrozne nas to sokovalo,kazda noc jak z Vymitace dabla.byli jsme i u neurologa a nic to neni,deti to casto mivaji,kdyz si fixuji nove pohyby.syn se v tom obdobi naucil skakat snozmo,chodit pozadu a dalsi telocvicne novinky.pry to mohou mit i starsi deti,kdyz se napr.uci prstoklad na klavir. To jen pro zajimavost:)

Jinak doporucuji spunty do usi,ja uz na ne mam hotovy navyk.

Edit - hrubka jak hrom.dusledek spankove deprivace

Offline continuity
43041 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 22:33

jinak se tedy musim priznat, ze jsme nocni vyrvavani aplikovali taky, ale bylo to v situaci, kdy se osmimesicni dite uz dva mesice v noci budilo co hodinu (vice mene od pulrocniho rustoveho spurtu se to jenom horsilo). to vazne neslo prezit. jinak jsem, co se tyce vychovy dostbenevolentni, ale kdo toto nezazil, tak to nepochopi. a mne to tehdy prislo lepsi nez ji uplne odstavit (navic jsem nemela jistotu, ze to pomuze).

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 22:34

continuity S tymi hrackami suhlasim. Kamaratka mi hovorila, ked jej maly syn maval v noci bdele dvojhodinovky, ze sa s nim chodila hravat do susednej izby. Ja vtedy lezim a hovorim malemu, ze je noc a ze ma spinkat. Ziadne svetlo, ziadna zabava.

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 22:35

Renusatko Obdivujem ze po nespavcovi ste sa 'pustili' este do dalsieho dietata. :)

Online viktorka_od splavu
49312 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 22:36

continuity mně tehdy poradil lékař odstavit že nic jinýho nepomůže. no vydržela jsem do 13 měsíců a myslím že to byla chyba. páč se to sice zlepšilo ale ne eliminovalo, myslím že kdybych odstavila dřív tak by si na to vstávání tak nezvyknul. 

Gatita taky bych dítěti v noci nedovolila hračky nebo nějaký procházky