Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 01. ledna 2018 23:54
Reakce na DrowRanger:

Pani bola veľmi slušná,

​No, pani nebola veľmi slušná, keď prenajala chatu bez rozboru vody. Mne sa zdá (ale už si nie som istá), že v takom prípade je povinnosť nieže upozorniť, ale pri každom kohútiku by mala byť pripevnená ceduľka.

Samozrejme, že to môže byť aj vírus, alebo pokazené jedlo, lenže aj keby to bol hoci aj ten chľast, ju to nijako neospravedlňuje od tohoto.

No, v každom prípade držm palce, aby to čo najskôr prešlo a hlavne aby to nebolo nič vážne.

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 02. ledna 2018 08:41

Pinot Noir A rano vstal v obvyklom case, tj 4.44 

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 02. ledna 2018 09:51

letfenixa Ranní ptáče..... Néé, on mě ten smích přejde.

DrowRanger Zní to celé hrozně. Ale víc bych si snad přála, aby to byla ta střevní chřipka, přece jen člověk tuší, co má od ní čekat a za chvíli budeš fit. 

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 02. ledna 2018 09:59

Mimino ma rymujdu kupovat teplomer a odsavacku.

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 02. ledna 2018 10:01

Ještě bych sem mohla napsat happyend, jak moji rodiče k rozumu přišli. Dostali trochu sprdunk od sourozenců včetně nějaký pohrůžky od přítele, že tam jezdit nebude, plus vliv mělo i moje ochoření a vánoční nepřítomnost všech, kdy si kapra dali poprvé za život ve dvou. Ale začali být normální a z vět typu: "však ještě uvidíš a budeš ráda, co tady všechno máš a co pro tebe děláme" přešli do módu "no když budeš chtít, tak tady můžeš někdy přece týden zůstat". Hohoho, mám je zmáknutý, budou mít vnoučat, že se z toho zblázněj!

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. ledna 2018 10:07

a tak dnes je už podstatne lepšie, zvládla som aj raňajky a čo mám správy, prebehlo to u všetkých približne rovnako a všetci sa už momentálne cítia o dosť lepšie. Tak hádam nič vážne a ja si ešte povinne dnes aj zajtra ordinujem kľudový režim :)

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 02. ledna 2018 10:32

rasaNori Přišlo mi, že u nás pomáhal i ten sprej se solí. Ovšem dostat to do nosu mého mimina je horor, proti tomu je odsávání luxem procházka růžovou zahradou. 

Offline brrr
12337 příspěvků moje polička 02. ledna 2018 10:49

rasaNori Vy ještě nemáte odsávačku? Jedna z mála věcí, co jsem měla před narozením dítěte.

Offline tv
4197 příspěvků moje polička 02. ledna 2018 11:17

Tak u nas mladsi plod dva dny zvracel-klasicky scenar-pozvracel sebe, me, postel. Takze porad peru. Dnes uz nezvraci, ale pro zmenu ma prujem. I ten starsi ma prujem. Pocitam nejaka viroza. Doufam, ze to brzy skonci! Ja to nesmim chytnout, protoze nevim, kdo by se o ne/me postaral. Tak mi drzte palce.

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 02. ledna 2018 12:38

brrr uz mame;) Mohučanka by clovek rekl ze mesicni mimino zvladne odsat jeden dospely. Nyni uz vim ze ne:D chybela mi treti ruka na drzeni odsavacky u nosu, hrozne se mlela.

Offline Pinot Noir
29865 příspěvků moje polička 02. ledna 2018 13:36

rasaNori To se naučíš zvládnout i sama ;) Dnes jsem tím násilnila skoro čtrnáctiměsíčního a šlo to. Útlocitným povahám bych ovšem nedoporučovala koukat ;) 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. ledna 2018 14:59

rasaNori Já jsem si musela vždy kleknout nad dítě a kolenama si držet hlavu, abych měla obě ruce volné a on ne 

Nechápu bráchovu dceru, která vždy držela od miminka až snad do 3 let a nikdy s ní nemuseli bojovat. 

Offline 999
19810 příspěvků moje polička 02. ledna 2018 15:16

Renusatko  U mě to byl stejný postup...

Offline brrr
12337 příspěvků moje polička 02. ledna 2018 16:35

Mi dítě při odsávání jednou dokonce usnulo. Bohužel jen jednou, když bylo úplně malinké. Jinak to probíhalo stejně jako u @Renusatko. Ale @rasaNori nic se neboj, testovali jsme to na sobě a fakt to nebolí, ani neublíží.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 02. ledna 2018 16:47

Renusatko jsem to takhle jednou někomu (asi s prvním dítětem nebo očekávajícímu první) popisovala a pak jsem si říkala, že na mě pošle sociálku. Od té doby místo zakleknout používám přidržet

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 02. ledna 2018 16:55

brrr hlavne kdyz vidim jak ji to pomaha, jsem vic v klidu. Otazka je kde k ni prisla. Fakt se snazime aby tu mela teplo, do kocaru ma peri, v sedacce decku, nikdo zjevne nachrchlany ji v ruce nemel, leda bych ji to predala ja, sla jsem do zanetu v uchu a bolela me mandle, jsem si kapala do ucha lih na pupik:D vsem tehotnym tady zavidim ze nebudou mit cerstveho novorozence na vanocni svatky, to je fakt mor tyhlety navstevy...zase to bylo pro me dobry v tom ze muz ma ted vyrazne volneji, dost to pomaha ze je doma. I kdyz...v noci delala virval od pul 2 do 4, nejak jsem ji v ty 4 udyndala, vzbudila se v 6 a muz v polospanku prones jestli ji ma chvili hojdat on. Rikam ze je o 2 hodiny pozadu, to uz jede dalsi kolo :D jako v noci mu dost zavidim ze muze spat a hlavne ze zaspi malou vzteklinu...je to radost to male miminko, ale sakra at uz mu jsou aspon 2 roky at se muzem nejak domluvit, ten plac kdy nevim co ji je me sakra nici.

Offline kariii
52 příspěvků moje polička 02. ledna 2018 17:26
Reakce na brrr:

Mi dítě při odsávání jednou dokonce usnulo. Bohužel jen jednou, když bylo úplně malinké. Jinak to probíhalo stejně jako u @Renusatko. Ale @rasaNori nic se neboj, testovali jsme to na sobě a fakt to nebolí, ani neublíží.

​My jsme asi do čtyř měsíců používali lux jako uspávadlo, měla jsem nahrávku staženou v telefonu. Fungovalo to, když byl syn přetažený, vždycky okamžitě vytuhnul.

Offline Pinot Noir
29865 příspěvků moje polička 03. ledna 2018 10:26

Dítě má pekelnou nechutnou rýmu, teče mu z nosu jak z kohoutku, odsávání pomůže tak na jednu minutu a už to má zas až na bradě. Blé. Z usoplených děcek se mi vždycky navalovalo, a to že je vlastní, na tom nic nemění 

Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 03. ledna 2018 11:24

rasaNori To je hned, staci malo. Druhe bylo nemocne od miminka, protoze mladsi tahala bacily ze skolky. Musim zaklepat, ze je ted odolnejsi. My si doma predavame porad neco, uz mi to prijde jako bezna (otravna) soucast zimy. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 03. ledna 2018 13:36

DrowRanger 

Ať je to, co chce, příjemný to určitě není, tak ať je to rychle pryč. Já jednou chytla střevní chřipku s dalšími asi 40 lidmi na oslavě narozenin. Propuklo to u všech během několika dní, mělo to hodně podobný průběh a bylo to poměrně rychle pryč. V podezření byl i tatarák, ale ten neměli všichni, kdo omarodili a naopak, ne každý, kdo měl tatarák, onemocněl. Ono, když se to nevyšetřuje, těžko se přijde na 100 % na to, jak to vlastně bylo...