Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
42041 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 22:41

viktorka_od splavu no u nas to prave pomohlo. a kojila jsem jeste docela dlouho. pak v roce a neco chytla nejakou silenou herpesanginu, plna pusa aftu, o jidle nemohla byt rec a ani nepila. tak to jsem byla za to kojeni opravdu rada, jinak bychom skoncili na kapackach. 

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 22:44

letfenixa Syn chodí spát kolem osmé a vstává kolem sedmé. Ovšem od těch osmi do půlnoci, kdy jdu spát já, se budí 1 - 5x (spíš ta vyšší čísla), kdy chce podat dudlík a znovu uspat, tj.  držet za ruku, dokud neusne. A protože mně se tohle nechce abdolvovat celý zbytek noci, až jdu spát, beru si ho do postele. Budí se dál, dudlík, noční můry, bříško, ale já kvůli tomu aspoň nemusím vstávat. Přičemž musím spát na zemi, protože neskutečně cestuje a máme velmi vysokou manželskou postel, z té by letěl okamžitě. Takže k ideálu to má taky daleko  Občas pár desítek minut po usnutí vyleze úplně, my rychle uklízíme víno, skleničky a mandličky a místo Hry o trůny čučíme na ovečku Shaun  Přesto je to pro mě úplná spánková lázeň než před rokem, při tom kojení co dvě hodiny jsem myslela, že to nepřežiju.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 22:48

letfenixa Taky proto je rozdíl 4,5 roku. Sama se spíš divím, že se vůbec zadařilo, protože nespavec chodil pravidelně spát až v 11 s náma. Když omylem k radosti učitelek usnul ve školce, tak se občas párty protáhla i přes půlnoc. 

Offline letfenixa
10778 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 23:02

Pinot Noir  Ja som nekojila tak casto, lebo som aj dokrmovala, ale zas bezna doba kojenia bola hodinu, potom nutrilon, potom odrgnutie, uspatie a dve hodiny presli ako nic. Presne, je to teraz lepsie, len ta unava je uz dlho.

Offline letfenixa
10778 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 23:03
Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 23:10

letfenixa Já mám tu dobu úplně v mlze, byla jsem vyčerpaná a mimo, v noci skoro halucinace, často jsem netušila, kde dítě je, jestli ho držím, kojím, spí v posteli. Obvykle jsem se vzbudila úlekem, že jsem usnula s děckem v náručí a vypadlo mi, a ono zatím dávno spokojeně spalo v postýlce  Muž říkal, že vždycky, když šel spát, objímala jsem v náručí peřinu jak děcko 

Offline žluťásek
8802 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 23:53

Mně kupodivu to noční kojení nějak už vůbec nevadí, i když se mrňous budí mnohokrát za noc, průměrné tak po dvou hodinách. Spíme spolu, tak jen odhrnul košili, malej se pricucne, zasmatra ručičkou a většinou zas hned usne a dokoji se ve spánku. Přiznám se, že bych noční odstav teď nedala, ani za cenu celé prospane noci. Ty nocni kojící chvíle mám moc ráda, syn usíná v roztodivných pozicích a mám možnost si ho trochu pomazlit. Přes den s ním sijou všichni čerti, to na nějaké tulení nemá čas.

Ale teda je to teď už jiný level nočního vstávání než v začátcích, jak píše výše Pinot. To se mi s každým probuzením chtělo brečet. Nakojit, prebalit, dokrmit odsatym mlékem, uspat, odsát a uklidit do lednice další mlíko a za chvíli znovu. 

Ten strašný stav s halucinacemi jsem zažila jen jednou, díkybohu. Ještě v porodnici, když jsem pět dní po sobě v podstatě vůbec nespala přes den ani v noci. Seděla jsem v posteli a vůbec netušila, kde jsem, co tam dělám, proc mám v náručí dítě a co s ním mám dělat, jakoby jsem zapomněla, jak ho nakojit a překvapilo mě, že má jen jednu pusinku, když já mám dvě prsa. Fuj, hrozný. Tak strašné divně jsem se nikdy necítila, úplně vykolejená.

Offline Ginevra
909 příspěvků moje polička 07. ledna 2018 00:35

Naši mladí mají na dětské chůvičce jakousi volbu promitání hvězdićek na strop. Dřív to na malou nefungovalo a teď najednou ji to začlo uspávat. Do pár minut je v limbu. Nemáte s tím někdo zkušenost?

Online slniecko admin
19402 příspěvků moje polička 07. ledna 2018 00:42
Reakce na letfenixa:

slniecko Ja som napr vobec nepochopila, ako ulozenim dietata do postielky sa da predlzit cas jeho spania ??? U nas by to predlzilo len cas placu.

​nijako, len až rezignuje na plač, tak možno tvojho.

continuity mám nespavcoch dvoch, viem, aké je to peklíčko a viem aj pochopiť, že sa k tomu niekto zo zúfalstva uchýli. A to tomu autorovi mám najviac za zlé.

Offline rasaNori
8783 příspěvků moje polička 07. ledna 2018 08:21

slniecko ja nedavam vubec kdyz mala rve, ale az od urciteho stupne place. Jinak docela funguju. Ale nedovedu si predstavit ji vrazit do postylky a cekat az se urve. 

Jinak mam fakt stiznost, dnesni nic stala uplne za hovno. Mrnavka se dva dny nemohla vykadit, takze noci ve znameni nocniho jodlovani, chrceni, stenani atd. To je ovsem pul bidy. Pak nastoupilo nechci prso, chci houpat, kdyz se nedala uspat od 1 do 4, tak jsem ji prebalenou a nakrmenou supla muzi, at houpe on, no a jemu pro zmenu predvedla hysterak nechci houpat mam oooobrovsky hlad jo a predevcirem nam monitor dechu asi decko zachranil. Vzbudilo me takove to pipani pred tim nez se rozerve naplno, takze jsem vyletela jak raketa, vypla rvoutko a popadla dite, ta se nadechla jak ryba lapajici po vzduchu, no mazec. Pak jsem teda usla kdyz jsem ji ulozila a po repetici kojeni nespani s ni muz usl ze ji mel na pokrcenych nohach, jenze jsem mu nerekla o tom monitoru. Rano me teda slusne sprdl, ze takove veci mam hlasit...

Nevyspana matka dela sakra chyby no.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 07. ledna 2018 08:34

rasaNori nam sa rozhucal monitor iba raz. skoro ma slak trafil. ale kuknem do postele a krpec stoji pri mrezi na kraji postielky kde to ten monitor nenasnimal aj ked je v strede aby zachytil co najvacsiu plochu.

nepocitam ten pripad ked mi este v porodnici sestra zobrala dieta v noci na antibiotika a nevypla monitor. rozhucalo sa to tam a ja v soku kukam do postielky kde mam dieta. spoluleziaca ma hned zacala ukludnovat ze ho zobrala sestra.

Offline Mohučanka
7328 příspěvků moje polička 07. ledna 2018 09:20
Reakce na slniecko:

​nijako, len až rezignuje na plač, tak možno tvojho.

continuity mám nespavcoch dvoch, viem, aké je to peklíčko a viem aj pochopiť, že sa k tomu niekto zo zúfalstva uchýli. A to tomu autorovi mám najviac za zlé.

​U nás byla na Vánoce sestra a když jsem odešla dceru uspat, slyšela jsem přes zavřené dveře útržky hovoru o uspávání synovce (tedy jen to, co rikala ona, je dost hlučná) - položili jsme do postýlky a odešli...no napřed řval, ale pak si zvykl...nakonec vždycky usnul...

Já se snažím, aby si dcera zvykla usnout v postýlce, to trvá treba půlhodinu, ale když ji pochovam,  usne za 7-10 minut a spí bud celpu noc nebo se vzbudi jednou na mléko, po jehož vypiti hned zase usne. Fakt nevím, proč bych ji měla nechat řvát...Vtipný je, že přede mnou už si o tom mluvit nedovolila, jen před manželem. 

Matky nespavců z celého srdce obdivuju, držím palce a přeju hodně sil.

Offline letfenixa
10778 příspěvků moje polička 07. ledna 2018 09:32

žluťásek Toto som nepoznala, ze nakojim a dieta spi. Vzdy aspon tie 2 hodiny bol hore. Ale pamatam si jednu dokonalu noc, ked mal 3 mesiace. Vecer zaspal o 6, zobudil sa o 3, nakojil a spal do 7. Ale stalo sa to len raz. A vzdy som kojila z oboch prsnikov. Takze nejake vyhrniem koselu nestacilo.

Online slniecko admin
19402 příspěvků moje polička 07. ledna 2018 10:56

Mohučanka toto mi robila švagriná, teda manželka môjho brata, že chodila za mojim mužom a hovorila mu, ako ho ľutuje a ako naše deti rozmaznávm :)))

Offline viktorka_od splavu
48990 příspěvků moje polička 07. ledna 2018 12:25

žluťásek musím říct že tohle jsem zkoušela jen párkrát, asi tím že dítko bylo menší, když jsem ho nechala pocucávat vleže kolik chtěl a mezitím spala, vždy to skončilo tím, že pozvracel mě i celou postel. bez odříhnutí, přebalení.. to prostě nešlo

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 07. ledna 2018 12:33

viktorka_od splavu Mně to nešlo technicky, mám asi tak malý prsa, že jsem se nedokázala narichtovat tak, aby na ně dosáhl 

Offline viktorka_od splavu
48990 příspěvků moje polička 07. ledna 2018 12:34

Pinot Noir no to byl taky docela problém. nevim jestli malý, ale taky bylo pro mě (pro oba) pohodlnější kojení vsedě.

Offline tv
4163 příspěvků moje polička 07. ledna 2018 12:54

žluťásek Ja nevim, co bych bez uspavani u kojeni delala. Jsem lina matka a toto mi naprosto vyhovuje. Mladsi spi vetsinou jeste dvakrat pres den, ja si s nim lehnu, on usne, ja si dam petiminutove koma a to mi fakt pomuze. V noci je to jak kdy, ale vzdy mam jistotu, ze ho u prsa zase uspim.

Starsiho jsem kojila do 26 mesicu-ale u prsa jsem uz jen uspavala, jako ted toho mladsiho. A po odstaveni zacal spat celou noc a spi doted. Ale neni to pravidlem, zalezi na diteti, muze se budit dal i bez kojeni.

Offline rasaNori
8783 příspěvků moje polička 07. ledna 2018 13:49

Pinot Noir me to taky technicky moc nejde, vzdycky jsem zkroucena jak paragraf, stejne neusnu bo mam strach ze ji zalehnu bud ja nebo muz, no nic moc pozice holt. Vsede se napije to je v pohode, jenze se ukoji do spanku, ale spi maximalne 10 minut bo ma malo a chce jeste, nebo houpat nebo kdo vi co. Nejlepsi je kdyz se ke konci kojeni nejlepe z obou prsou posere (tomu se neda rict pokadi), a je jasne ze nema smysl ji s tim nechat jit spat, bo ji to stve a rve. Tak ji jdu prebalit, dopije se a co? Dostane skytavkua jedeme znova :D

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 07. ledna 2018 14:11

rasaNori Přesně  Malej hodně blil, tak jsem, nepoučitelná a optimistická, vždycky přebalila před kojením, abych s ním pak nemusela moc hýbat, že tentokrát se třeba u kojení neposere. A co myslíš? Vždycky se posral!